题目内容

【题目】阅读短文, 掌握其大意,然后从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

It does not always come easy to discover oneself. From a young age, I had a strong sense of whom I was to become, but an accident ________ it different.

Skating was all I wanted. There was_______ else in this world that filled my heart with such joy. I spent twenty-four hours a week practicing my________, with no social life or other interests but skating. My devotion(挚爱)brought me first place medals in nearly every_____.

Unluckily, in one show, I fell down and hurt myself ________. After several X-rays and MRI(磁共振)scans, the _____ told me that I couldn’t return to my sport. The pain in my back was hard to bear and even the ________ daily tasks became difficult.

As time went by, I had ________ sense of whom I was to become. After eight months of suffering(忍受), I thought something had to ________. Instead of wasting my days sitting around painfully, I began to put my ______into local community service. By volunteering ________a swimming teacher and summer reading assistant for kids, I got an idea of whom I ________to become. After a few months, I devoted time to my interest in the arts. Little by little, I stepped ________ the shadow(阴影)and rebuilt my confidence.

Sometimes, some ________rocks get in the way. We can choose to stay behind or try to climb over. My accident used to be a rock, but it ________ stopped me from reaching success. Today I’m still a very confident and lively person.

1A. let B. kept C. made D. saw

2A. everything B. something C. nothing D. anything

3A. skills B. jobs C. thoughts D. habits

4A. meeting B. party C. concert D. competition

5A. quickly B. badly C. softly D. slowly

6A. waiter B. doctor C. teacher D. policeman

7A. useful B. basic C. proper D. busy

8A. most B. more C. few D. little

9A. change B. remain C. leave D. arrive

10A. wealth B. duty C. energy D. spirit

11A. with B. for C. as D. to

12A. wanted B. started C. promised D. lived

13A. into B. towards C. out of D. along

14A. small B. large C. ugly D. round

15A. always B. ever C. again D. never

【答案】

1 C

2 C

3 A

4 D

5 B

6 B

7 B

8 D

9 A

10 C

11 C

12 A

13 C

14 B

15 D

【解析】

短文大意:作者从小酷爱滑冰,决定沿着这条路走下去。但一次意外让作者失去了重返赛场的能力,作者不得不重新思考自己的人生,开始把精力投入当地的社区服务。终于走出了阴影,重新建立了信心再次找到了人生的方向。

1句意:但一次意外使情况不同了。A. let让;B. kept 保持;C. made使,让;D. saw看见。make +宾语+adj.意思是“使……怎么样”,形容词作宾语补足语,故答案为C。

2句意:这个世界上没有别的东西能让我的内心充满喜悦。A. everything 每件事;B. something 某事;C. nothing 没事;D. anything 任何事,根据 To me, skating was above all 对我来说,滑冰是最重要的,可知推出:世界上没有什么能让滑冰使我内心充满快乐,故选 C。

3句意:我每周花二十四小时练习我的技巧。A. skills技巧;B. jobs工作;C. thoughts 思想;D. habits习惯根据 I spent twenty-four hours a week practicing my,结合选项,可花费大量时间是为了练习滑冰技巧,故选 A。

4句意:我的挚爱使我在几乎所有比赛中都获得了第一名的奖牌。A. meeting 会议;B. party 聚会;C. concert 音乐会;D. competition 竞赛,根据 brought me first place medals,给我带来奖牌,可知是在竞赛中获得奖牌,故选 D。

5句意:不幸的是,在一场演出中,我摔倒了,伤得很重。A. quickly 快速地;B. badly 严重地;C. softly 轻柔地;D. slowly 慢慢地,根据后文 After several X-rays and MRI(磁共振) scans, the ______ told me that I couldn't return to my sport any more 经磁共振检查后,医生说我不能重返运动了。可知我伤的很严重,故选 B。

6句意:医生告诉我,我不能再从事体育运动了。A. waiter 服务员;B. doctor 医生;C. teacher 老师;D. policeman 警察,根据 After several X-rays and MRI(磁共振) scans,可知经过磁共振检查,说明是去看医生了,应该是医生对我说,故选 B。

7句意:我背上的疼痛很难忍受,甚至基本的日常工作也变得很困难。A. useful 有用的;B. basic 基本的;C. proper 合适的;D. busy 忙的,根据 daily tasks became difficult 结合选项,可知是指基本的生活都变的困难,故选 B。

8句意:随着时间的推移,我几乎不知道我要成为什么样的人。A. most最多;B. more更多;C. few极少;D. little很少,几乎没有。根据后面的句子After eight months of suffering(忍受)可知,作者很迷茫,不知道自己会成为什么样的人,此处sense用作不可数名词,因此用little来修饰,答案为D。

9句意:我觉得有些事情必须改变。A. change 改变;B. remain 保留;C. leave 离开;D. arrive 到达,根据,Instead of wasting my days sitting around painfully, I began to put my _____ into local community service projects 我没有浪费我的时间痛苦地坐在那里,而是开始把我的精力投入到当地社区服务项目中去。说明我改变了,故选 A。

10句意:我开始把精力投入当地的社区服务。A. wealth财富;B. duty责任;C. energy精力;D. spirit精神根据 I began to put my… into local community service projects,结合选项,推出句意:我开始把我的精力投入到当地社区服务项目中,故选 C。

11句意:做一名游泳老师和儿童暑期阅读助理的志愿者。A. with 带有;B. for 为了;C. as 作为;D. to ,根据 a swimming teacher,可知是做一名游泳老师的志愿者工作,故选 C。

12句意:我知道我想成为什么样的人。A. wanted 想要;B. started 开始;C. promised 许诺;D. lived 居住,根据 After a few months, I devoted time to my interest in the arts几个月后,我把时间花在了我对艺术的兴趣上,推出我知道我想做什么。故选 A。

13句意:我走出了阴影,重新建立了信心。A. into进入;B. towards朝着;C. out of自…离开;D. along沿着。step out of走出来。通过作者重新树立了信心,可知已经走出阴影,故选 C。

14句意:有时候,一些大石头会阻挡道路。A. small小的;B. large大的;C. ugly丑陋的;D. round 圆的根据 block(阻碍) our way 阻碍了我们的路,推出是大的石头才会阻止我的道路,故选 B。

15句意:但它从未阻止我取得成功。A. always总是;B. ever曾经;C. again又,再一次; D. never从不。根据 Today I'm a very confident and optimistic person. 今天我是一个非常自信和乐观的人,推出句意:我的意外是一块石头,这块石头并没有阻止我到达成功,故选 D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Are you bored with your daily life? Here are some things you should try before you are 18, because after that it’s too late.

Learn to swim

Seriously, this is so important that it can save your life. If you can’t swim well, you won’t be able to do water sports like waterskiing, surfing and diving. Even taking a boat trip will be dangerous for you. Make sure you do it.

Try at least one kind of team sports

Being a good team player is an important skill in life. You can’t just think of yourself, but have to work well with other people. Sports like basketball, football and baseball are all teamwork, and they also keep you fit and healthy, and they are great fun, too. Teams usually have a good social life------ you’ll go to lots of parties and make many friends.

Collect something

One of the best hobbies for under 18s is collecting things. You could collect kinds of stamps, or you could collect things that make you remember what you have done, like cinema tickets that you have seen or emails from friends. Then the best way to collect is to have a special album to put your collection in and to write what each thing means to you. That way you won’t forget.

1What is the most important reason for learning to swim?

A. It can save your life. B. It can make you healthy.

C. You might easily do lots of things. D. You might feel well.

2What does “A good social life” in the passage means?

A. You’ll study in groups.

B. You’ll work in the society.

C. You’ll take part in many matches.

D. You’ll go to parties and make many friends.

3What does the writer think is the best hobby?

A. Do some water sports. B. Collect something.

C. Camp out in the garden. D. Send emails to your friends.

4What kind of collection is NOT mentioned in the passage?

A. Stamps. B. Cinema tickets. C. Emails. D. Old watches.

5What is the best title of the passage?

A. The sports to play for teenagers.

B. The skill to have for teenagers.

C. The things to do for teenagers.

D. Good habits to keep for teenagers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网