题目内容

【题目】 Since the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didn’t know at that time that there even was an environment, especially we didn’t know that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.

But what began as nothing important in public affairs (公共事件) has grown into a social movement. Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots (草根) Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first Earth Day.

According to US government reports, emissions from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons. The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced (减少) from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “green thinking” has become part of practices.

Great improvement has been achieved. In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.

Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment. Today, it’s hard to find a public school, university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do that, nothing else will change!” says Bruce Anderson.

1According to Anderson, before 1970. Americans had little idea about ________.

A.the social movementB.recycling techniques

C.environmental problemsD.the importance of Earth Day

2Where does the support for environmental protection mainly come from?

A.The business men.B.Common people.

C.Government officials.D.University professors.

3What have Americans achieved in environmental protection?

A.They have cut car emissions to the lowest.

B.They have solved their environmental problems.

C.They have lowered their CO levels in forty cities.

D.They have reduced pollution by taking active actions.

4What does the underlined word “emissions” mean in the passage?

A.热量B.尾气C.燃油D.污染

5What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?

A.Education.B.Planning.C.Green living.D.Green thinking.

【答案】

1C

2B

3D

4B

5A

【解析】

本文介绍了自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很大的改善。以前在公共事物中无足轻重的环境问题现在成了一项社会关注的问题,从科学家到大学教授到贫民百姓都有了环保意识。此外作者还指出教育在这种变化方面也起着非常重要的作用。

1细节理解题。根据“We didn’t know at that time that there even was an environment, especially we didn’t know that there was a problem with it”可知,1970年之前。美国人对环境问题几乎一无所知。故选C

2细节理解题。根据“Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement.”可知,对环境保护的支持主要来自于美国民众。故选B

3推理判断题。A项:他们把汽车尾气排放量降到了最低;B项:他们已经解决了环境问题;C项:他们降低了40个城市的二氧化碳水平;D项:他们采取积极行动减少了污染。根据“According to US government reports…Although serious problems still remain and need to be dealt with…”和“Great improvement has been achieved.”可知,美国采取措施取得了很大的进步,但是问题仍然存在,ABC三项表述不正确。故选D

4词句猜测题。根据其后“from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons”可知,汽车和卡车的尾气排放量从每年1030万吨下降到550万吨。故选B

5推理判断题。根据“Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment.”可知,25年前,几乎没有任何环境教育项目,所以最后一段主要是强调教育对环境保护尤为重要。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do You Go To Sleep In Class?

The “Acronym”, our student newspaper, reports that most students go to sleep at 1: 30 a. m. Even if that’s an exaggeration(夸张), it’s too close to the truth. Scientists say teenagers should sleep nine hours each night. But that’s hard to do.

Some even “pull all-nighters”. These are lazy students who have homework due to(到期) the next day that they haven’t done. In the morning they don’t look healthy and you can tell who has been doing it.

One of my classmates did a survey(调查) on the problem. She found that most kids pull all-nighters to finish homework, but some do it for other reasons, such as playing computer games!

Maybe our lack of sleep is because of laziness — I think I’m a lazy student — or maybe it’s because we have too much to do in American high schools.

I usually go to bed around midnight. If I stayed up past 1: 30 a. m., I wouldn’t get any work done. I’d be falling asleep at my computer. My classes begin at 7:30 a.m. I’m partly awake in my first class. By the second, I’m slightly tired and sleepy. By my third class, I’m sleepy. By midday I’m finally wide-awake. But by 3: 00 p. m., I’m slowing down again.

Most American high schools seem to have such a problem.

High school classes start at 7: 30 a. m., so students have to wake up one and a half hours before that to get ready and catch the bus. It’s believed that lack of sleep can do harm to both grades and health.

Some schools are paying attention. Classes in those schools start at 8:30 a. m.

1What’s the problem talked about in the passage?

A.Many kids have too much homework to do.

B.Many teenagers don’t have enough sleep.

C.Many children are crazy about playing computer games.

D.Many kids are too lazy to finish their homework on time.

2The underlined expression “pull all-nighters” most probably means ________.

A.开夜车B.上夜班C.睡懒觉D.补作业

3Which of the following is NOT a reason mentioned in the passage?

A.Laziness.B.Homework.C.Housework.D.Computer games.

4What’s the idea suggested at the end of the passage?

A.Later start of classes.B.Less homework.

C.Going to bed early.D.Eating healthy food.

【题目】 Xiao Li, a college student born after 1995, used to wash her hair every two days. But as the weather has got colder, she has become lazier. She bought a mist spray(免洗喷雾), which allows her to wash her hair less often.

She is not the only you Chinese who spends money because she's lazy According to a report in December by Taobao on Chinas lazy economy(经济), Chinese people spent 16 billion yuan on products and services online in 2018. The post-1995(95)generation was the laziest as its consumption(消费)increased by 82 percent, compared with that in 2017.

The so-called lazy economy refers to a new type of consumption of products and services which are designed to save time and labour.

According to the report, many people of the post-1995 generation buy high-tech electronic devices such as floor mopping robots and automatic window cleaners, which save the trouble of doing housework. Meanwhile, take-out food delivery services are also popular among people born after 1995.

Young people are willing to spend money on such products so that they can enjoy their spare time after a busy and stressful day at work or school. Besides, they can also focus on their studies or jobs, these so-called lazy people tend to use their spare time more freely.

While the lazy economy might be convenient for young people, it might also create problems. The lazy economy is expressed in things like people buying food or other things without leaving their living places. As a result, they stay in their houses all day long, playing on computers and phones. This situation could lead to young people becoming less sociable and even developing problems of communicating with others. Young people should pay more attention to it.

The lazy economy is a choice of lifestyle. While the lazy economy saves time and labour, the saved time should be used to do valuable things.

阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。

A/An1to the lazy economy

Phenomena(现象)

Chinese people spent 16 billion yuan on products and services online in 2018.

The cost of the online buying of the post-1995 generation was much2, compared with that in 2017.

Young Chinese, 3the post-1995 generation, like to use high-tech electronic devices.

Many young people like buying food or other things online.

4

People can have more time to relax themselves after a hard day's work.

People can also spend as much time as they can working or studying.

Disadvantages

Young people may have problems having communication with others.

Conclusion

The lazy economy is a new type of consumption of products and services which are designed to save time and labour.

It is a kind of lifestyle we may choose. We should consider the5of the saved time.

【题目】 If you wish to become a better reader, here are four important things to remember about reading rate:

● Knowing why you are reading or what you are reading to find out will often help you to know whether to read fast or slowly.

● Some things should be read slowly throughout. Examples are directions for making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information. You must read such things slowly to remember each important step and understand each important ideas.

● Some things should be read quickly throughout. Examples are simple stories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors.

● In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along. You will need to read certain pages quickly and then slow down and do more careful reading when you come to important ideas which must be remembered.

1The underlined word "rate" in the first sentence means _______.

A.fastB.slowC.speedD.skill

2Which should be read slowly according to the passage?

A.Stories for enjoymentB.Arithmetic problems

C.Letters from friendsD.News from hometown newspapers

3How fast should we read?

A.The faster, the better.B.The more slowly, the better.

C.Neither too fast nor too slow.D.It depends on what we are reading.

4According to the passage which of the following is NOT true?

A.Read slowly when you are reading something important to you.

B.Read fast when you are reading something unimportant to you.

C.Read the materials that you are interested in slowly.

D.Read the materials that you are interested in fast.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网