题目内容

【题目】 Which do you prefer to use when you are studying, ipads or books? Here is 1 survey about it. Some students think that iPads are 2(good), because iPads can give them more choices. They can search for information in an iPad easily instead of 3(look) everything up in different books. At the same time, students can send pictures 4(direct) to a printer to photocopy them. With an iPad, they can keep all 5(theywork in it. And homework will not be 6(forget) easily because teachers can send all the homework to their iPads.

But 7(other) think that books are more helpful for learning. 8, reading books won’t hurt their eyes. Second, what they read in books can leave a deeper9(impresson them. What’s more, some students usually use ipads to play games at school, which is bad 10 their study. So they prefer to use books.

【答案】

1a

2better

3looking

4direct(ly)

5their

6forgotten

7others

8First

9impression

10for

【解析】

这是一篇日常生活类阅读,主要介绍你在学习时更喜欢使用iPad还是书呢?经过调查一些学生认为iPad查找资料方便。但是一些学生认为书不会伤害眼睛,在书中读到的东西会给他们留下深刻的印象,一些学生会用iPad玩游戏,所以他们喜欢使用书。

1句意:有一项关于它的调查。

根据Here is 1 survey about it. 由语境可知,翻译为:有一项关于它的调查,调查survey为可数名词,在此表示泛指,又因为survey的第一个音素是辅音音素,所以用不定冠词a。故答案为:a

2句意:一些学生认为ipad更好,因为ipad可以给他们更多的选择。

由语境可知,本题是书和iPad的比较,应该用good的比较级better更好的。故答案为:better

3句意:他们可以很容易地在iPad中搜索信息,而不是在不同的书籍中查找所有信息。

instead ofof为介词,因此look需变为looking。故答案为:looking

4句意:同时,学生可以直接将图片发送到打印机进行打印。

修饰动词send需要用副词,给出的direct是形容词“直接的”,其副词是directly。故答案为:direct(ly)

5句意:有了iPad,他们可以把所有的工作都放在里面。

work为名词,前面给出they为人称代词,应该将人称代词改为形容词性物主代词,修饰workthey的形容词性物主代词为their。故答案为:their

6句意:家庭作业也不会轻易忘记,因为老师可以把所有的家庭作业都发到他们的ipad上。

分析本题的句子结构可知,homework forget之间是被动的关系,因此此处用被动语态,被动语态构成为be+动词的过去分词,forget的过去分词为不规则变化,forgotten,需特别记忆。故答案为:forgotten

7句意:但也有人认为书对学习更有帮助。

But 7 (other) think that books are more helpful for learning. 中的are可知,本句为一般现在时态,再由think可知,主语不是三单,是复数,因此用others。故答案为:others

8句意:首先,读书不会伤眼睛。

这是在阐述第一个喜欢用书来学习的理由,由后面SecondWhat's more可推断出此处用first,还要注意句子开头,首字母大写。故答案为:First

9句意:其次,他们在书中读到的东西会给他们留下更深的印象。

给出的是动词impress,由不定冠词a及形容词比较级 deeper可知,后面加名词,impress的名词形式为impression。故答案为:impression

10句意:更有甚者,一些学生在学校经常用ipad玩游戏,这对他们的学习不利。

根据语境,一些学生通常在学校用平板来玩游戏,这对他们的学习是有害的,可知此处用 be bad for……有坏处。其反义词组为be good forfor在此处解释为对于。故答案为:for

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Education is the key to a successful and happier future. A good children educational program helps you in this task. A children educational program also gives the following benefits to your children:

Makes education easier

Most of the children educational programs deal with topics that are also taught in classrooms. So your children use the educational programs at home, they can get additional practice of subjects which they learn in the classrooms. This helps your children learn better.

Helps children practice at home

Once you buy a particular children educational program, it will be available to your children 24 hours a day. Your children can repeatedly use it whenever they get the time or whenever they get in the “mood” to use it. Thus your children will get a lot of practice.

Includes exercises and games to develop important skills

All good children educational programs include well-planned exercises to help your children learn and improve a particular skill or ability. Some educational programs also include game-like or story-like exercises to help children learn better. These educational programs are highly suited for younger children below the age of 12.

Helps to improve those weak areas

Children educational programs are especially useful if your kids have problems in a particular area of study. Many such subject-specific educational programs are available on the Internet to help children improve.

Increases interest in studies

A good children educational program also helps your children become more interested in studies, because it helps to make learning fun and motivate (激发) them through good examples, stories and games.

So spending a few dollars on a right children educational program will not cause any loss to you. It will only make education easier and more interesting for your children.

1The children may feel free when using the programs because ________.

A.they can use the programs whenever they like

B.they can change the design of the programs themselves

C.they can show their new ideas and imagination

D.they need not worry about making mistakes

2The underlined word “them” in the passage refers to ________

A.designersB.parentsC.programsD.children

3What can we know about the children educational programs?

A.There are no programs for children aged 4-8 now.

B.The programs can help to improve the children’s weak subjects.

C.The programs are free so that you can save a lot of money.

D.Teachers will come to your home as arranged in this program.

4What is the main purpose of the passage?

A.To encourage people to use the programs.

B.To talk about online education experience.

C.To describe the history of the programs.

D.To help parents teach their children online.

5The passage is mainly written for ________.

A.scientistsB.teachersC.parentsD.students

【题目】阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

Blood donation is a very important activity. It is an easy and direct way to contribute to social work and helps the community. It helps to save lives and helps those who are in need of blood because of the heavy loss of blood during operations or in accidents. You can always be proud of it after making valuable contributions to society.

Blood donation is not a big problem, but you need to keep a few points in mind.

Before donating blood, make sure that the ferrum() level in your body is high enough and for that you should take a healthy diet. Do not go for blood donation on an empty stomach. After having a balanced diet, you will feel strong and comfortable to donate blood.

For required hemoglobin(血红蛋白) in your body, drink lots of juice and other drinks. Fruit juice, such as apple juice is very good for increasing the blood level in your body.

For a good blood flow in your body, drink at least 6-7 glasses of water every day. Don’t take alcohol() a day before and after giving blood. Do not smoke half an hour before giving blood.

When you are going for blood donation, be relaxed, which helps keep the right blood pressure. During the blood donation activity, take a deep breath and try to calm yourself. Don’t join in some other activities.

You need to take care of yourself after donating blood. Take a rest for 15 minutes after completion of the donation. It helps you to feel relaxed. Make sure that you have meals after donating blood. Smoking should be avoided for one hour after the process. Don’t join in some activities right away, for example, driving.

Title

A few points on blood donation

The 1 of blood donation

Contributing to social work and the community.

Helping those people who 2 much blood.

Giving yourself a sense of 3.

4 the donation

Take a health 5 for a high ferrum level.

Drink fruit juice for enough hemoglobin.

Drink at least 6-7 glasses of water daily for a good flow of blood.

6 taking alcohol or smoking cigarettes.

During the donation

7 and breathe deeply.

Never take 8 in other activities.

After the donation

Take a rest.

Make sure to have meals.

Don’t smoke 9 one hour later.

Never join in some activities 10 driving away.

【题目】 Hot pot(火锅) is many Chinese people' s favorite and刘洋就是其中之一

Four days ago, Liu Yang arrived in England. There he had three days of hamburgers, sandwiches and potatoes. Yesterday he was very excited when he heard that there was going to be a meal of hotpot to welcome the new students.

He went into the room and sat next to an American girl. To his surprise, he saw potatoes and bread in front of him. Where was the hot pot?

When she saw Liu Yang was very surprised, the American girl told him the hotpot is NOT hot pot. China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.

Hotpot is made from meat, potatoes and onions. People put it in the oven(烤箱)all day in a heavy pot and on a low heat. It is easy to cook hotpot.

Hotpot tastes fine. But Liu Yang still misses hot pot, two words.

根据短文内容,按要求完成下列各题。

1When did Liu Yang arrive in England?

____________________________________________________________________________________________

2Which country has hot pot in two words?

____________________________________________________________________________________________

3将文中划线的英语句子译成汉语。

____________________________________________________________________________________________

4将文中划线的汉语句子译成英语。

____________________________________________________________________________________________

5从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。

Cooking hotpot is easy.

____________________________________________________________________________________________

【题目】 Whether it’s soccer, basketball or table tennis, there are a lot of fun sports to play when students are not busy with schoolwork. Some sports are popular around the word. Like basketball and soccer. Kids all over the world play them. But other sports are not so common.

Playing badminton is a very popular after-class sport for kids in China, but it’s not easy to play in the open air, Kids often join some clubs to learn or practice badminton. Fencing is getting more and more popular in school. It’s awesome to be a wordsman and fencing is also good for keeping in good shape. However, learning fencing costs a lot. Shooting also has its attraction for kids. But this kind of sport requires a lot, such as good eyesight, strong psychological quality and money.

Parents are ready to send their kids to learn how to learn these sports how to learn these sports after school, not only for the purpose of their children’s health, but also for their entrance of the higher school. Now some students who play these sports begin to take them really seriously. Some good colleges even offer scholarships to the athletes who show their talents on the field.

So for some young athletes, playing sports after school can lead to a full-time career.

Names of the Sports

Badminton

It’s not easy to play it in the _______

Playing sports:

is good for children’s health and entrance of the higher school.

Offer:

Scholarships for the _______ athletes. Can lead to _______

_____________

It costs a lot.

Shooting

There’s many_______for this sport

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网