题目内容

【题目】 Charlie came from a poor family. His parents was_______ poor to send him to school when he was young. The boy was very sad. However, an old man next door lent some _______ to them. So the boy could go to school. He studied hard and did _______ in all his lessons. When he finished middle school, the old man helped him find a job in the town.

Unluckily, the old man was seriously hurt in _______accident. Before he died, he asked Charlie to take care of his daughter, Sharon. The young man agreed and later he married the girl. He loved her very much and tried his best to make her _______. He often bought delicious food _______her. He was also good at _______and cooked a lot for her. So she became very fat.

One day she found there was _______wrong with her heart and went to hospital at once. The doctor _______ her not to eat meat, sugar or chocolate. She was afraid to forget the doctor's words and ____________all the names of the food on the paper. When she got home, she put the paper on the table and went out. When she returned home that afternoon, she found many kinds of food: meat, sugar and chocolate in the kitchen. Charlie was busy cooking there. As soon as he saw her, he said happily, “I've bought all the food you like, dear!”

1________

2________

3________

4________

5________

6________

7________

8________

9________

10________

【答案】

1too

2money

3well

4an

5happy

6for

7cooking

8something

9told

10wrote

【解析】

本文讲述了查理来自一个贫穷的家庭,他没有钱读书,隔壁的老人借钱给他上学,又帮他找工作。老人在一次事故中受了重伤,在他死前,他让查理照顾他的女儿。查理同意了,他爱他的妻子。他尽他最大努力对她好,总是做很多好吃的给她。

1句意:他的父母太穷了,不能送他上学。

根据“Charlie came from a poor family.”可知他家里很穷,所以没有能力送他上学,可推测出此处是固定词组,用“too……to”表示“太……而不能”,故答案为too

2句意:隔壁的一位老人借给了他们一些钱。

根据some可知后面缺名词,结合“So the boy could go to school.”可知是有钱去上学,所以此处是,故答案为money

3句意:他学习很努力,各门功课都很好。

do well in表示……某方面干得好,结合“He studied hard”可知他学习努力,可推测出此处是……某方面干得好,所以是“well”,故答案为well

4句意:这位老人在一次事故中受了重伤。

根据“accident”是元音音素开头的单数名词,所以此处用“an”,故答案为an

5句意:他非常爱她,尽他所能让她快乐。

make sb+形容词表示使某人怎么样,结合“He loved her very much”可知是他很爱她,可推测出此处是让她开心,所以是“happy”,故答案为happy

6句意:他经常给她买美味的食物。

buy sth for sb表示买什么给某人,结合“He often bought delicious food ___6___her.”可知此处缺介词for,故答案为for

7句意:他也很擅长做饭,为她做了很多美味的饭菜。

be good at doing sth表示擅长于做什么,结合“cooked a lot for her.”可知是为她做了很多,可推测出此处是擅长做饭,所以是“cooking”,故答案为cooking

8句意:她发现她的心脏有问题。

something wrong表示“……有问题,根据“went to hospital at once”可知她立刻去了医院,可推测出此处是她的心脏有问题,所以此处是“something”,故答案为something

9句意:医生告诉她不要吃肉、糖和巧克力。

tell sb not to do sth表示告诉某人不要做什么,根据“She was afraid to forget the doctor's words”可知是医生告诉了她一些需要注意的事情,结合全文是一般过去时,所以此处也是一般过去时,故答案为told

10句意:她害怕忘记医生的话,把所有食物的名字都写在了纸上。

根据“She was afraid to forget the doctor's words”“on the paper.”可知她害怕忘记医生的话,可推测出此处是写在了纸上,结合全文是一般过去时,所以此处也是一般过去时,故答案为wrote

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day after school, I went to the teacher’s office to see my teacher, but nobody was there. When I was about to leave, I noticed a piece of paper on the floor. I picked it up and saw the words “FINAL-TERM EXAM” at the top. I put the paper into my school bag secretly and ran out of the room.

After I came back home, I took out the paper quickly. It was the exam paper(试卷) of my History. I felt excited. I took out my History book and started working on the answer. I had never answered any questions so carefully.

On the day of the History exam, I went into the exam hall happily. When I got the paper, I dreamt of getting the highest mark in the whole grade and could not help smiling. “My History teacher always told me to work hard and get better grades, but I let him down time and time again. This time I will give him a big surprise,” I thought.

When the teacher said we could start, I turned the paper over. To my surprise, all the questions were different. In the end, I didn’t finish the paper. I felt very sad. After the exam, I ran to the toilet, took out the paper and carefully read it from the top. Oh! It was last year’s exam paper. I read all the questions but I didn’t read the date.

This is a lesson. Now I know I have to put my feet on the ground. I was sorry to do the wrong thing. Later, I went to the teacher’s office again…. Now, I work harder than ever before.

1The writer always ________ in his History exams.

A.got high marksB.did wrong things

C.let his teacher feel lostD.failed to finish the paper

2The writer felt ________ when he first saw all the questions were different.

A.luckyB.surprisedC.worriedD.afraid

3The writer knew it was last year's exam paper________.

A.before he read all the questionsB.when he went back home

C.till he went into the teacher's officeD.after he read the paper in the toilet

4What did the writer say to the teacher?

A.I’m glad that I did very well in the exam. I’ll….

B.I’m very sorry that I didn’t get the right paper. I’ll....

C.I’m really sorry that I did wrong. I’ll ....

D.I’m happy that I come to the office again. I’ll....

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网