题目内容
A girl named Jo Hale has won her battle against the school rules. What was the battle about? It's about whether students should wear pants at school.
Jo Hale is fourteen years old and is a student at Whickham High School in the northeast (东北) of England.
Jo wore pants when she was at her elementary school (/j、学) ,but she wasn't allowed to wear them when she went to Whickham. Jo was unhappy because she was cold in a skirt in winter,but the school didn't change its rules about uniforms (校服) . Jo said, “If you are in class doing your work,what difference does it make if you are wearing pants?”
Jo's mother,Claire,is a professor at the University of Leeds. She contacted (耳关络) the school because she thought the rules were unfair. “The female (女性的) teachers can wear pants but the students can't,” she said. “Pants are warmer in winter and cheaper to wear than a skirt. ”
Finally the school changed the rules. Now Joe and the other girls at Whickham are allowed to wear pants. Jo says that she's “delighted” .
1. Jo Hale has won her battle about whether students should .
A. wear skirts at school
B. wear pants at school
C. study at home
D. design their own uniforms
2. Why did Jo feel unhappy when she went to Whickham?
A. Because she has no good friends.
B. Because she didn't have money to buy pants.
C. Because the school didn't allow students to wear pants.
D. Because her teacher didn't like her very much.
3. Jo's mother,Claire thought .
A. the school rules were reasonable
B. the school rules were not fair
C. the female teachers shouldn’t wear pants
D. the pants cost more than skirts
4. What does the underlined word “delighted” mean in Chinese?
A. 沮丧的 B. 失望的
C. 高兴的 D. 惊讶的
5. The passage shows us that .
A. Jo Hale is a student at a school in the northwest of England
B. Jo Hale could wear pants at the elementary school
C. the school didn't change their rules about uniforms
D. Claire and Jo Hale said sorry to the school about the battle
导读本文是一篇记叙文,讲述了 Jo Hale与学校校规之间的 抗争。抗争的焦点是学生是否可以穿裤子上学,甚至连 的妈妈也加人了这次抗争。最后这场关于是否可以穿裤子 上学的抗争以Jo的胜利而告终。
详析
1. B细节理解题。由第—段中的“It's about whether stoudents should wear pants at school. ” 可知,Jo Hale 就学生是否 可以穿裤子上学的问题与学校进行了抗争。
2. C推理判断题。由第三段中的描述可知,Jo感到很不开心,因为学校不允许学生穿裤子上学。
3. B细节理解题。本题是问Jo的母亲Claire的观点通读第四段可知Claire的观点,选项B提到“校规不公平”,和文 章中的“…she thought the rules were unfair. ”一致。
4. C词义猜测题。结合上下文可推断,Jo最后感到“非常开心”,delighted意为“高兴的,开心的”。
5. B细节理解题。由第三段开头处的“Jo wore pants whenshe was at her elementary school." 可知,她上小学时 是可以穿裤子的。
battle n.斗争;抗争 allow v.允许
unfair a办不公平的
障碍句分析
A girl named Jo Hale has won her battle against the school rules. —个名叫Jo Hale的女孩在和校规的抗争中获得了胜利。句中named Jo Hale是过去分词短语作后置定语的用法。
against在句中是介词,意为“对抗,反对”。