题目内容

【题目】

A. idea, B. garden, C. eaten, D. called, E. heard, F. didn't speak, G. do, H. and, I. what, J. quietly

A farmer saw an old man growing something on the other side of the river.

The farmer1 out to him, " what are you growing, grandpa?" The old man2 for a moment, then said, "swim over3 I'll tell you." The farmer didn't like the4 of swimming across the river. But he wanted to know5 the old man was doing. He swam over. The old man said very6 in his ear, "I'm planting peas inmy7 ."" You should have shouted. I would have8 quite clearly on that side." said the farmer." oh, no, I wouldn't9 that. The sparrows would have heard me and10 my peas."

【答案】

1D

2F

3H

4A

5I

6J

7B

8E

9G

10C

【解析】

这篇短文是农夫与老人之间发生的幽默故事,一个农夫问老人在河的另一边在种什么,老人说叫农夫游过去就告诉他,农夫过去后问老人本可以含着说的,但是老人说他不能大声说话,因为担心麻雀听到后会吃掉他种的豌豆。

1句意:农夫向他喊道。

根据下文“what are you growing, grandpa?”可知,此处是“农夫向他喊道”。短语call out喊道;整篇短文是过去式,用一般过去时态,故选D

2句意:老人一会儿没说话,然后说:“游过去,我告诉你。根据下文“then said, "swim over ___3___ I'll tell you.”可知,此处是“老人一会儿没说话”。didn't speak没有说;故选F

3句意:老人一会儿没说话,然后说:“游过去,我告诉你。

swim over游过去;I'll tell you.我会告诉你,这里是并列关系;这里用and连接。故选H

4句意:农夫不喜欢游泳过河的主意。

根据下文“But he wanted to know___5___ the old man was doing.”可知,此处是“农夫不喜欢游泳过河的主意”。Idea名词,主意。故选A

5句意:但他想知道老人在干什么。

根据“the old man was doing”可知,此处是“他想知道老人在干什么”,这里是what引导的宾语从句。故选I

6句意:老人在他耳边很安静地说:“我在花园里种豌豆。”“你本应该大声喊。”

根据下文“ "I'm planting peas in my ___7___ ."" You should have shouted.”可知,此处是“老人在他耳边很安静地说”。quietly副词,安静地。故选J

7句意:我在花园里种豌豆。

根据下文“" You should have shouted. I would have ___8___ quite clearly on that side." said the farmer."”可知,此处是在我的花园里种豌豆;garden名词,花园。故选B

8句意:我会很清楚地听到。

根据下文“quite clearly on that side”可知此处是“我会很清楚地听到”。此处是完成时,其结构是have done的形式。hear动词听见,过去分词是heard。故选E

9句意:农夫说,“哦,不,我不会那样做的。

根据下文“The sparrows would have heard me and ___10___ my peas.”可知,此处是“我不会那样做的”。do动词,做;wouldn't+动词原形。故选G

10句意:麻雀会听到我的声音,吃掉我的豌豆。

根据下文“The sparrows would have heard me”可知,此处是“吃掉我的豌豆”。And连接并列成分,前面是heard,此处用eaten吃。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Hi Alice,

I'm getting ready for the coming holiday. I will visit an old town and I'm happy. My father is a history teacher and he often tells me stories about different places. I enjoy them. And I often search for information on the Internet too. This town is special because many pandas live there now. The weather there is a bit cool, so my parents are buying clothes in the supermarket. I'm putting my old clothes away now. What are you doing now?

Emma

Hi Alice,

I'm getting ready for the coming holiday. I will visit an old town and I'm happy. My father is a history teacher and he often tells me stories about different places. I enjoy them. And I often search for information on the Internet too. This town is special because many pandas live there now. The weather there is a bit cool, so my parents are buying clothes in the supermarket. I'm putting my old clothes away now. What are you doing now?

Emma

Hi Emma,

Travelling is interesting for your family. I know the town too. Sometimes it's a bit cold there. Take more clothes with you and it's also important to wear comfortable (使人舒服的) shoes. I'm watching a film at home. People study on the computer at home in the film. I like that. I've got one new book about science. It's good to read in my room.

Have a good time. Take care.

Alice

Hi Emma,

Travelling is interesting for your family. I know the town too. Sometimes it's a bit cold there. Take more clothes with you and it's also important to wear comfortable (使人舒服的) shoes. I'm watching a film at home. People study on the computer at home in the film. I like that. I've got one new book about science. It's good to read in my room.

Have a good time. Take care.

Alice

1Where will Emma go?

A. To a school. B. To a town.

C. To a museum. D. To a farm.

2What subject does Emma's father teach?

A. History. B. English.

C. Science. D. Geography.

3Who are shopping now?

A. Emma's classmates.

B. Emma's parents.

C. Alice's friends.

D. Alice's parents.

4Where isAlice?

A. At school. B. In the library.

C. In the zoo. D. At home.

5下列哪项陈述是正确的?

A. Emma doesn't like stories about places.

B. Emma is washing her clothes now.

C. Alice has got two new storybooks.

D. Aliceloves to read in her room.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网