题目内容
【题目】Today is Friday, October 10th. It's my birthday. I’m 13 years old. My cousins, Xiaoming and Xiaochuan are in our home, My parents buy me a big birthday cake. It's on the table, You can see some birthday candles on the cake. My cousins bring me some fruit and school things as their presents. They sing the "Happy birthday"song to me and I blow out(吹灭)the candles. I’m very happy today.
根据短文内容,回答下列问题。
【1】Whatdayisittoday?
Todayis_______________ .
【2】What'sthedaletoday?
It’s____________ .
【3】Howoldishe?
He’s__________________ .
【4】Whobuyshimabigbirthdaycake?
_______ buyhimabigbirthdaycake.
【5】Whatpresentsdohiscousinsbringhim?
Theybringhim___________________ .
【答案】
【1】 Friday
【2】 October 10th
【3】 13years old
【4】 His parents
【5】 some fruit and school things
【解析】
短文大意:短文描述了今天(10月10日)父母和表兄弟们给“我”过生日、买礼物的故事。
【1】题意:今天是星期几?今天是 。考查细节理解题。根据Today is Friday,,可知填Friday。
【2】题意:今天是几号?是 。考查细节理解题。根据Today is Friday, October 10th.,可知填October 10th。
【3】题意:他多大了?他 。考查细节理解题。根据I’m 13 years old.,可知填13years old。
【4】题意:谁给他买了一个大生日蛋糕? 给他买个大生日蛋糕。考查细节理解题。根据My parents buy me a big birthday cake.,可知填His parents。
【5】题意:他表兄弟给他带来了什么礼物?他们给他带来了 。考查细节理解题。根据My cousins bring me some fruit and school things as their presents.,可知填some fruit and school things。
阅读短文回答问题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。
【题目】选择适当的选项填到对应的空
Teaching your child to read can be one of the most rewarding(值得的) experiences you have as a parent.
Nothing can replace the head start(起步时的优势)that a child receives from becoming familiar with books and the way that the written word sounds when read aloud. If your child sees that reading is important to you, then he will be much more likely to want to learn how to read himself.
If your child shows interest in learning letters and looking through books, he may be ready to begin learning to read. Learning how to read cannot be rushed. If your child has no interest in learning his letters, then wait a month or so and try again.
You can make this fun, such as saying “I see a [k]-[]-[t]-cat” whenever you see a cat. The sound of a letter is much more important than a letter's name because the child will need to combine the letter sounds to make words.
Some children learn their letters faster by seeing or hearing them, while other children learn letters by using their bodies. Encourage your child to draw the letter and then paste pictures of something that begins with that sound onto the letter. Sing songs about the letter. Read your child a story that repeatedly uses that letter sound.
Rather than try to teach a child 26 new letters at one time, focus on one letter a day or a week. This enable the child to master each letter sound and feel proud of himself/herself for doing so.
A. Read to your child daily. |
【题目】杭州是一个古城, 不仅有著名的钱塘江, 还有美丽的西子湖。G20后杭州更是以现代、文明和便捷的城市形象为全世界所知。假设你是来自美国的交换生Peter, 在杭已生活了半年, 现在请你根据所提供的信息向在美国的家人以书信的形式介绍杭州, 并对省略的部分作1~2点的补充, 字数80左右。
Comments | Features |
modern | the home of Alibaba Company |
civilized | stop at the zebra crossing; make it a law |
convenient | developed public transportation |
参考词汇:civilized a.文明的 pedestrian n. 行人 feature n. 特征
Dear mom and dad,
I've already been in Hangzhou for about half a year. I really can't afford to wait to tell you something about it. Not only does it have famous Qiangtang River ……
I miss you and look forward to your reply.
Love you
Peter