题目内容

【题目】阅读下面的短文, 从短文的选项中选出空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

Students may have problems with their minds. Some students become worried because they have to study very hard.1

A student could not understand his teacher and was doing badly in his lessons. He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.

2She got very worried when she looked at the exam paper, she couldwrite nothing.

A report says that 18% of Shanghai teenagers have mental(心理的) problems. Their troubles include being worried and very unhappy, and having problems in learning and getting on with people.3 Some think they will look stupid if they go to see a doctor. Others don't want to talk about their secrets.

4.

Talk to your parents or teachers often.

Take part in group activities and play sports.

Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.

A.Many students who have problems won’t ask for help

B.A famous expert(专家)on students has the following advice.

C.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates

D.Maybe they can speak to a friend,or someone in their family

E.Another student was afraid of exams.

【答案】

1C

2E

3A

4B

【解析】

短文讲述的是学生都有不同的问题,提出了关于心理问题的建议。

1联系这一段,是在讲述学生有哪些困难,有些学生思想有问题,有些学生担心考试,所以这一空应该与前面类似,观察选项,选项C.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.另一些人很难与父母和同学等人相处融洽。符合上下文,故选C

2联系下文,在讲述这个学生在看到试卷的时候就很担心,害怕,说明这一句应该是与考试有关的,观察选项,选项E. Another student was afraid of exams.另一个学生害怕考试。符合上下文,故选E

3联系上下文,一些学生有心理问题,但是他们觉得去看医生很蠢,所以不会去寻求帮助,观察选项,选项A. Many students who have problems wont ask for help.许多有问题的学生不会寻求帮助。符合上下文,故选A

4联系下文,给出了几条建议给那些有心理问题的学生,所以这一空应该跟建议有关,观察选项,选项B. A famous expert(专家)on students has the following advice.一个著名的专家对学生有以下的建议。符合上下文,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】选择适当的选项填到对应的空
Teaching your child to read can be one of the most rewarding(值得的) experiences you have as a parent.

Nothing can replace the head start(起步时的优势)that a child receives from becoming familiar with books and the way that the written word sounds when read aloud. If your child sees that reading is important to you, then he will be much more likely to want to learn how to read himself.

If your child shows interest in learning letters and looking through books, he may be ready to begin learning to read. Learning how to read cannot be rushed. If your child has no interest in learning his letters, then wait a month or so and try again.

You can make this fun, such as saying “I see a [k]-[]-[t]-cat” whenever you see a cat. The sound of a letter is much more important than a letter's name because the child will need to combine the letter sounds to make words.

Some children learn their letters faster by seeing or hearing them, while other children learn letters by using their bodies. Encourage your child to draw the letter and then paste pictures of something that begins with that sound onto the letter. Sing songs about the letter. Read your child a story that repeatedly uses that letter sound.

Rather than try to teach a child 26 new letters at one time, focus on one letter a day or a week. This enable the child to master each letter sound and feel proud of himself/herself for doing so.

A. Read to your child daily.
B. Show your child your love for reading.
C. Make sure your child is ready to begin learning how to read.
D. Focus on one letter at a time.
E. Teach your child the sound of each letter.
F. Use sight, sound and touch as you teach each letter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网