题目内容
【题目】Diana Gopear was expecting a nice dinner and maybe some flowers for her 46th birthday, but what she got was a much bigger surprise.
“My heart was beating fast. I was shaking. I was so nervous,” Diana Gopear, Emily’s step-mother, said.Emily gave her step-mother the surprise of a life time. “It was just amazing. I could hardly read it. ” Diana said. She read some of the letter aloud. “Without you, I wouldn’t be the woman I am today.”
“I wrapped it really nice so it wouldn’t be broken. It was five?pages about how amazing she is and each page had a picture of her, and then at the end said ‘will you accept me?’ And then the paper behind it was the one where she had to sign it,” Emily said.
Diana Gopear has known Emily since she was a little baby. “I never liked the word step for step-parent because some people aren’t step-parents. Some people are worth being a step-parent but in our situation it was just the way it was, ” she said. And while the birthday gift probably won’t ever be the best, but it is the most valuable for her.
“Blood doesn’t make you family, so she’s my mom because she’s been there for me, so she is worth being my mom in-law.” Emily said.
【1】How old was Diana Gopear when she received the surprising birthday gift?
____________________________________________________________________________
【2】How was Diana Gopear feeling while reading her daughter’s letter?
____________________________________________________________________________
【3】Where was Diana Gopear asked to sign?
___________________________________________________________________________
【4】Who has been there for Emily since she was a little baby?
__________________________________________________________________________
【5】What’s the best title of this passage?
__________________________________________________________________________
【答案】
【1】46/ 46 years old.
【2】Moved./ Surprised. /.
【3】Behind the paper./ At the back of the paper.
【4】Diana Gopear./ Emily’s (Her) step-mother.
【5】A surprising birthday gift.
【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。讲述了Emily在继母46岁生日之际呈上了一份让继母感动至深且视为最为金贵的礼物——长达5页的一封信,道出了Diana Gopear恩情胜于血缘的触动。
【1】题意:当戴安娜收到这份令人惊奇的礼物时她多少岁?考查细节理解题。根据第一段中“Diana Gopear was expecting a nice dinner and maybe some flowers for her 46th birthday”可知她46岁。故填46/ 46 years old.。
【2】题意:当戴安娜读着女儿的信时感觉如何?考查细节理解题。根据第二段“‘My heart was beating fast. I was shaking. I was so nervous,’ Diana Gopear, Emily’s step-mother, said. Emily gave her step-mother the surprise of a life time. ”可推知,她很感动,故填Moved./ Surprised. / ...。
【3】题意:戴安娜被要求在哪里签字?考查细节理解题。根据第三段最后一句“And then the paper behind it was the one where she had to sign it,” Emily said. ”可知在纸的背后。故填Behind the paper./ At the back of the paper.。
【4】题意:自从Emily小时候起谁一直陪在她的身边?考查细节理解题。根据最后一段“‘Blood doesn’t make you family, so she’s my mom because she’s been there for me, so she is worth being my mom in-low to be legally(合法的) my mom,’ Emily said.”可知是她的继母Diana Gopear。故填Diana Gopear./ Emily’s (Her) step-mother.。
【5】题意:这篇文章最好的题目是什么?考查综合理解题。根据短文内容,整篇文章都是围绕着这份令人惊奇的生日礼物写的,故填A surprising birthday gift.。