题目内容

【题目】Next time you hear yourself wishing for something better in your life, remember the word “SMART”. When you’ve decided to take action, read the following first.

S is for specific (具体的): For example, instead of setting a goal (目标): of “I want to lose weight”, set yourself a specific goal like “I want to lose five kilograms”. If you want to climb a high mountain, start your research, set a date and train for the climbing fitness.

M is for measurable (可测量的): Don’t try to “become healthy”, instead, set a goal that can be measured while carrying out an improved eating, exercise or lifestyle plan. For example, try to go to the gym for an hour three times a week, to visit your grandma once a week for an evening meal, or to eat no more than 200 grams of chocolate a week.

A is for achievable(可完成的): If you’ve never exercised in your life, don’t try to take part in the 2020 Olympics. Rather, get walking with a specific goal of how many steps to take a day. No need to try for the stars—baby steps are good.

R is for relevant (恰当的): Many of us choose goals that seem right, but are in fact wrong. They may go on for a few weeks before they fail. Try to avoid making the same mistake—rather choose goals that really speak to you.

T is for time-conscious (心中有数的): Finally, be very clear in your mind about how much time you are giving yourself to achieve the goal. That way, you know when you’ve succeeded, failed or whether you need to work harder to finish it before the last day.

1According to the passage, the writer tells us how to_______.

A. lose weight??? B. take exercise

C. set a goal??? D. spend time.

2What does the word “SMART” mean in the passage?

A. Five exercise plans.??? B. Five suggestions.

C. Five training steps.??? D. Five big letters.

3Which of the following is not true according to the passage?

A. Specific numbers should be included in the goals you set.

B. You should begin with small steps while achieving a goal.

C. In order to make the goal fit for you, you should be careful.

D. More time should be given for you to achieve your goal.

【答案】

1C

2B

3D

【解析】本文介绍了设定目标的聪明方法:1、你最好使你的目标更加详细和准确;2、不要以"健康""压力小"为目标;3、努力实现目标;4、选择你真正感兴趣的目标;5、你要清楚你心里有多少时间给自己去实现目标。

1主旨大意题。根据短文中的句子For example, instead of setting a goal (目标): of “I want to lose weight”, set yourself a specific goal like “I want to lose five kilograms”. Don’t try to “become healthy”, instead, set a goal that can be measured while carrying out an improved eating, exercise or lifestyle plan.可知,作者想告诉我们怎样设立自己的目标,故答案为C。

2细节理解题。根据下文内容可知,“SMART”5个单词的首字母的缩写,也就是作者所提出的5条建议,故答案为B。

3判断正误题。根据最后一条建议“T is for time-conscious (心中有数的): Finally, be very clear in your mind about how much time you are giving yourself to achieve the goal. That way, you know when you’ve succeeded, failed or whether you need to work harder to finish it before the last day.”可知,要清楚心里有多少时间给自己去实现目标。并不是应该给你更多的时间来实现你的目标。故答案D描述错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Diana Gopear was expecting a nice dinner and maybe some flowers for her 46th birthday, but what she got was a much bigger surprise.

“My heart was beating fast. I was shaking. I was so nervous,” Diana Gopear, Emily’s step-mother, said.Emily gave her step-mother the surprise of a life time. “It was just amazing. I could hardly read it. ” Diana said. She read some of the letter aloud. “Without you, I wouldn’t be the woman I am today.”

“I wrapped it really nice so it wouldn’t be broken. It was five?pages about how amazing she is and each page had a picture of her, and then at the end said ‘will you accept me?’ And then the paper behind it was the one where she had to sign it,” Emily said.

Diana Gopear has known Emily since she was a little baby. “I never liked the word step for step-parent because some people aren’t step-parents. Some people are worth being a step-parent but in our situation it was just the way it was, ” she said. And while the birthday gift probably won’t ever be the best, but it is the most valuable for her.

“Blood doesn’t make you family, so she’s my mom because she’s been there for me, so she is worth being my mom in-law.” Emily said.

1How old was Diana Gopear when she received the surprising birthday gift?

____________________________________________________________________________

2How was Diana Gopear feeling while reading her daughter’s letter?

____________________________________________________________________________

3Where was Diana Gopear asked to sign?

___________________________________________________________________________

4Who has been there for Emily since she was a little baby?

__________________________________________________________________________

5What’s the best title of this passage?

__________________________________________________________________________

【题目】Mark Twain left school when he was twelve. He had little school education. In spite of this, he became the most famous writer of his time. He made millions of dollars by writing. His real name was Samuel Langhorne Clemens, but he is better known all over the world as Mark Twain, his penname.

Mark Twain was born in 1835 and he was not a healthy baby. In fact, he was not expected to live through the first winter. But with his mother’s care, he managed to survive. As a boy, he caused much trouble for his parents. He used to play jokes on all his friends and neighbors. He didn’t like to go to school, and he often ran away from home. He always went in the direction of the nearby Mississippi. He was nearly drowned nine times.

After his father’s death, Mark Twain began to work for a printer, who only provided him with food and clothing. Then, he worked as a printer, a river-boat pilot and later joined the army. But shortly after that he became a miner. During this period, he started to write short stories. Afterwards he became a full time writer.

In 1870, Mark Twain got married. In the years that followed he wrote many books including Tom Sawyer in 1876, and Huckleberry Finn in 1884, which made him famous, and brought him great fortune.

Unfortunately, Mark Twain got into debts in bad investments(投资) and he had to write large numbers of stories to pay these debts. In 1904, his wife died, and then three of his children passed away.

At the age of 70, his hair was completely white. He bought many white suits and neckties. He wore nothing but white from head to foot until his death on April 21, 1910.

1In his childhood, Mark Twain, ________.

A. learned a lot at school??? B. he often went swimming with other boys

C. his mother often worried about his safety??? D. he often played jokes on others

2In order to make a living, Mark Twain _______.

A. first worked as a printer??? B. did many kinds of work

C. wrote stories in the beginning??? D. joined the army after he worked in a mine

3From the passage we can see that Mark Twain _______.

A. had a happy childhood??? B. was a good boy and always did what he was asked

C. was very naughty when he was young??? D. lived a pleasant life

4Before his death, Mark Twain _______.

A. became a white man??? B. was in low spirits

C. liked to buy all kinds of clothes??? D. had nothing on

5Which of the following shows the right order about Mark Twain?

? a. He started to write short stories.

? b. He got into debts.

? c. He played jokes on others.

? d. He wrote the book Tom Sawyer.

? e. He worked as a printer.

A. c-a-d-e-b??? B. c-e-a-d-b??? C. e-a-d-b-c??? D. e-c-a-b-d

【题目】During the 2016 Rio Olympics, people were surprised to see the round, purple marks on the body of the famous American swimmer Michael Phelps. What happened to him? In fact, he just visited a doctor of traditional Chinese medicine (TCM)? and

had “cupping”(拨火罐).

Massage(按摩) and acupuncture(针灸) are two other important kinds of TCM. Chinese massage can make you relaxed and fresh. In acupuncture, doctors put long needles() into the patients’ heads, faces, arms. It takes away pain, though the look is funny.

TCM is an important part of Chinese culture. The earliest medical classic in China, Huangdi’s Classic on Medicine, came out more than 2,000 years ago. The book is about the relationship between man and nature. In Chinese culture, yin and yang are the two parts of nature. Nature keeps balanced(平衡) if yin and yang work well together. The human body needs such a balance, too. TCM helps to do that. Quite specially, for some health problems, a doctor of TCM will not give you medicine. Instead, he may give you just a food plan and right ways to eat.

For example, it is common to eat on the way to school, at our desk, or in front of the TV. But TCM thinks it’s wrong. Here are the correct ways: Sit down to eat. While eating, turn off the TV and get away from the work desk. Eat seasonal foods. Do not miss any of the three meals. Also, get your body moving often, just as the saying goes, “Running water is never stale.”

Nowadays, traditional Chinese medicine is becoming more and more popular around the world. A government report says that people in 183 countries and areas are now using TCM.

1In the first paragraph, the writer mentioned Michael Phelps __________.

A. to introduce a doctor of TCM??? B. to give an example of using cupping

C. to introduce the Rio Olympics??? D. to give an example of a good swimmer

2About Huangdi’s Classic on Medicine, which of the following is NOT TRUE?

A. It is the earliest medical classic in China.??? B. It came out over 2,000 years ago.

C. It is mainly about how to take medicine.??? D. It is an important book on TCM.

3The underlined sentence in Paragraph 4 means “__________” in Chinese.

A. 水到渠成??? B. 流水不腐??? C. 柔情似水??? D. 绿水长流

4If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(1=Para.(自然段) 1 ?2=Para. 2? ?3=Para. 3?? ?4=Para. 4? …5=Para. 5)

A. 1;234;5

B. 12;3;45?

C. 12;34;5????

D. 1;2;345????

【题目】Thanksgiving Day is a very special day for people in the United States. They celebrate it on the last Thursday in November. Canadians also celebrate Thanksgiving Day, but they do it on the second Monday of October. In Britain, where this festival is called Harvest Festival, people celebrate it earlier in the year, in September.

A harvest is the fruit you take from the trees and the crops you take from the ground.

In North America and Britain, harvest time for most fruit and crops is in autumn. In these countries and other Christian places, people give thanks to God on a special day of the year. They thank God for the good things that have happened during the year and for the good harvest they have had. People usually take small boxes of fruit, flowers, and vegetables to their churches to show their thanks.

The first thanksgiving service in North America took place on December 4th, 1619 when 38 English people arrived in America to make their homes in the new country. They held this service not to thank God for the harvest, but to thank God for their safe journeys. The next year, many more English people arrived. They had a bad winter, but fortunately the harvest was good. They decided to celebrate it with a big meal. They shot and killed small animals to eat and cooked everything outside their houses and played games together. The festival lasted three days.

Nowadays, North Americans around the world get together with their family on this day to eat good food and have a happy time.

1Day

Where

People in the United States? 2and the UK celebrate it.

When

Americans celebrate the festival on the last 3of November.

Canadians celebrate it on the second Monday of October.

The British celebrate it earlier, in? 4

Why

People thank God for the good things that have happened during the year and for the good

5they have had.

How

In the past

The first thanksgiving service in North America was held by 38 English people

to thank God because they arrived? 6.

The next year people celebrate it with a big? 7.They cooked everything outside their houses and played games 8

9

North? Americans? 10with their family to eat good food and enjoy themselves.

?

?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网