题目内容
【题目】 What do you do when you feel unhappy? Do you listen to music? Do you talk to a friend?
Maybe next time you feel sad, you should try going outside if it is sunny. Doctors know that how much sunlight we get can change how we feel. Scientists learned this by interviewing people who live in different parts of the world. In the far north, in Alaska or Finland, for example, the days are very short in the winter. People living in these places say that they often feel unhappy in the winter. In the south, where there are more daylight hours, fewer people say they are unhappy in the winter. The reason is the amount (数量) of sunlight these people get each day. Sunlight changes the chemicals (化学物) in our bodies, and these chemicals can change the way we feel. A couple of hours of strong sunlight or light from a special lamp can help your body make the chemicals that make us feel happy.
Another way to feel happier is to get some exercise. Just like sunlight, regular exercise helps our bodies make certain chemicals, which make us feel happier. In addition, exercise helps people sleep better and lack of sleep often makes people feel unhappy. Exercise also helps you get rid of stress. When you are angry or upset about something, exercise is a good way to get those bad feelings out of you.
【1】Why do people in the far north feel unhappy more often than people in the south?
A.Because they can’t go outside.B.Because they get less sunlight.
C.Because the weather is too cold.D.Because the summer is too short.
【2】How can sunlight change the way you feel?
A.On a sunny day, you can play outside.B.Sunlight makes you less tired.
C.Sunlight increases your body temperature.D.Sunlight helps your body make certain chemicals.
【3】What’s the main point of Paragraph 2?
A.It is better to live in the south.B.Southern people feel much happier.
C.Sunlight can control our feelings.D.Northern people often feel unhappy.
【4】________ will not make you feel happier according to the passage.
A.Eating moreB.Exercising more
C.Getting more sleepD.Getting more sunlight
【5】What is the best title for this passage?
A.Why Is Sunlight Good for You?B.How Can Exercise Help You?
C.Ways to Feel HappierD.Functions of Exercising More
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
文章大意;本文主要是介绍了几种方法可以让自己变得更高兴些,以及这些方法起作用的原因。
【1】细节理解题。根据Doctors know that how much sunlight we get can change how we feel. 医生们知道,我们得到多少阳光可以改变我们的感觉。以及In the south, where there are more daylight hours, fewer people say they are unhappy in the winter. 在南方,白天时间更长,很少有人说他们冬天不开心。原因是这些人每天得到更多的阳光,使人感到快乐,而北方则相反;由此可推知在北方人们不开心是因为得到的阳光少,故答案选B。
【2】细节理解题。根据A couple of hours of strong sunlight or light from a special lamp can help your body make the chemicals that make us feel happy.几个小时的强烈阳光或一盏特殊的灯发出的光可以帮助你的身体产生让我们感到快乐的化学物质。由此可知阳光帮助你的身体产生某些化学物质。故答案选D。
【3】段意归纳题。根据第二段的内容Doctors know that how much sunlight we get can change how we feel. 医生们知道,我们得到多少阳光可以改变我们的感觉。以及后面的描述,可知本段介绍了“阳光能改变人的感受”,阳光越多,人就越快乐。所以C选项最符合文意,故答案选C。
【4】理解判断题。根据A couple of hours of strong sunlight or light from a special lamp can help your body make the chemicals that make us feel happy.几个小时的强烈阳光或一盏特殊的灯发出的光可以帮助你的身体产生让我们感到快乐的化学物质。Another way to feel happier is to get some exercise. 另一种更快乐的方式是锻炼。以及lack of sleep often makes people feel unhappy. 睡眠不足常常使人感到不开心。可知更多的阳光、加强锻炼和充足的睡眠都能使我们变得更快乐,文中没有提到吃更多食物这一项,所以A选项不符合题意,故答案选A。
【5】标题归纳题。根据What do you do when you feel unhappy? 感到不高兴时该怎么办?以及下文文章的描述,可知本文主要是介绍了不高兴时该做些什么,可以让自己变得高兴,结合选项,可知C选项“让自己更快乐的方法”符合题意,故答案选C。
【题目】 Nowadays, many parents like sharing their children’s photos online. Is it good or bad? Please read the following students’ debate.
Pros (正方) | Cons (反方) |
In my opinion, there’s nothing wrong about parents pictures of their babies online. It shows that they love their children — they just want to share pictures of their kids with their friends. It’s a convenient way for relatives who live far away to stay in touch with their family. | Parents should respect and protect their children’s privacy (隐私). Photos can show their children’s faces, places they’ve been to and other information. In these cases, parents can accidentally violate their children’s privacy when sharing photos online. The most important thing is to keep children safe. |
Our parents have not only given birth to us, but also provided us with a lot of things that we need, such as education and food. Can’t they share our photos to express their happiness and pride? It’s just another way for them to express their love and we should understand that. | In my observation (观察), some parents like to share embarrassing photos of their kids online. For example, sometimes their kid are sleeping or crying in their pictures. But most kids don’t want these photos to be shared online. |
【1】Which of the following reasons in NOT from the Pros?
A.It’s a convenient way for relatives to stay in touch with their family.
B.It shows that parents love their children.
C.Maybe children don’t want their photos to be shared online.
D.Parents provide children with a lot of things.
【2】What does the underlined word “violate” mean in Chinese in the passage?
A.涉及B.侵犯C.避免D.打扰
【3】According to the Cons, what is the most important thing?
A.Keeping children safeB.Letting others know how great kids are
C.Sharing photosD.Expressing their love
【4】Which of the following is TRUE according to the Cons?
A.All children like their photos to be shared online.
B.Parents should respect and protect their children’s privacy
C.Some parents post children’s photo just to record their lives.
D.Whether it is right for parents to post pictures of their babies online or not.