题目内容
【题目】 Want to save the environment? You probably can’t fix everything on your own, but by taking small steps and keeping the environment in mind every day, you can make a difference.
Think Green. Challenge yourself to think about the environment as you live your life. If you shut off lights when you leave the room, turn off your TV when you’re not watching it, you’ll save energy. If you take shorter showers, you’ll save water.
Shop Green. Shopping is fun, but buying things you don’t need is wasteful and bad for the earth. Before you buy something, ask yourself how much you’ll really use it. Keep yourself away from buying products with unnecessary packaging (包装), and whenever possible, buy things that were locally made instead of those shipped from far away.
Dress Green. Wear green trousers and T-shirts if you want. But what really matters isn’t the colour, it’s how the clothes were made. If you want to help the environment, the best place to find clothes is at a vintage store, but you might not want to buy everything used. No matter where you shop, keep an eye out for products made from environmentally friendly materials like organic (有机的) cotton, which is grown without the use of pesticides (杀虫剂).
Study Green. What’s better than learning about the environment? Save it while you learn. It can be as simple as using both sides of a piece of paper before you recycle it, or reusing an old textbook instead of buying a new one. If you want to do more, join an environmental group at your school, and encourage your friends to join, too.
【1】The passage tells us ________ ways of saving the environment.
A.3B.4C.5D.6
【2】The following acts agree with the writer’s green ideas EXCEPT ________.
A.taking shorter showers
B.buying products with unnecessary packaging
C.wearing clothes made from organic cotton
D.using both sides of a piece of paper
【3】The passage is mainly about ________.
A.some suggestions to live happily
B.some advice to save money in daily life
C.some steps to live a healthy life
D.some ways to make one’s life green
【4】You may find this passage in ________.
A.a newspaperB.a fashion magazineC.a storybookD.a guidebook
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】
本文讲的如何通过小事来拯救环境,给出四个建议。
【1】细节理解题。根据文中提出的四条建议Think Green,Shop Green,Dress Green,Study Green可知,一共有四个建议,故选B。
【2】细节理解题。根据文中but buying things you don’t need is wasteful and bad for the earth. Before you buy something, ask yourself how much you’ll really use it. Keep yourself away from buying products with unnecessary packaging (包装), and whenever possible, buy things that were locally made instead of those shipped from far away.但是买你不需要的东西是浪费和对地球有害的。在你买东西之前,问问自己你真正会用多少。避免购买没有必要包装的产品,尽可能买当地生产的产品,而不是从很远的地方运来的。可知,不是必须的东西不要买,故选B。
【3】主旨大意题。根据文章的理解及文章开头Want to save the environment? You probably can’t fix everything on your own, but by taking small steps and keeping the environment in mind every day, you can make a difference.想拯救环境?你可能无法自己解决所有的问题,但是通过每天采取一些小的步骤并牢记环境,你可以做出改变。可知,整个文章就是给出的一些如何保护环境的建议,如何能够生活的更加环保,故选D。
【4】推理判断题。根据整个文章的理解可知,文章主要是关于环境保护方面提出的一些建议,这样的文章一般都在报纸上,故选A。
【题目】
Name:Off the Beaten Path(险远之路) Cover price(定价):$ 30.00 Our price:$ 19.80 The best-selling Reader's travel book has 40% new content(内容)including over 200 new places, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It introduces more than 1,000 of the United States' must-see destinations(目的地). |
Name:Container Gardens by Number Cover price:$ 15.95 Our price:$ 9.49 A unique book contains(包含)50 easy-to-follow container designs. Each design provides a simple planting plan that shows exactly how to create each artwork, with an instruction and in-depth(深入的)plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden. |
Name:Best Weekend Projects Cover price:$ 17.95 Our price:$ 13.96 Choose from 80 unique ideas to create an unusual and surprising living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are shown in a clear, easy-to-follow style that speaks to readers in an easy-understanding, user-friendly voice. |
Name:1801 Home Remedies(治疗方案) Cover price:$ 40.00 Our price:$ 29.96 Plenty of health problems can be dealt with at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound. Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn, bad breath, and blisters(起泡)to allergies(过敏), and hiccups(打嗝). |
【1】How much money could you save if you want to buy a travel book?
A.$10.20.B.$6.46.C.$13.96.D.$19.80.
【2】Which of the following could help you to deal with common health problems without a doctor?
A.Off the Beaten Path.B.Container Gardens by Number.
C.Best Weekend Projects.D.1801 Home Rem-dies
【3】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Container Gardens by Number can help you improve your gardening skills.
B.Best Weekend Projects may be useful for you to decorate your living room.
C.Off the Beaten Path covers about 1000 famous traveling destinations all over the world.
D.1801 Home Remedies is designed for home use.
【4】The author writes the passage in order to _______.
A.introduce the books to readersB.advise readers to buy the books
C.encourage readers to read more about medicineD.share his opinion about the books with readers
【5】You can most probably read the passage in a _______.
A.travel guideB.newspaperC.textbookD.medicine booklet