题目内容

【题目】Li Ming is twelve years old. He had hearing loss when he was born. He could hear nothing since then. The world is quiet and boring to him. He couldn’t go to school. His parents took him to many hospitals to see the doctor, but nothing good returned. At last, they came to Beijing Children Hospital. After checking him over, the doctor told his parents that it was very serious. And he needed operation (手术). But it was so difficult for the family from a poor village. They had no enough money for the operation. After hearing this, the doctors asked them not to worry about it. They would help them get donations (捐款) from all over the country. His parents were very thankful.“I’ll work hard after I am OK. I am going to be a doctor to return to the society and help others.”said Li Ming.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1Li Ming was deaf () when he was born.

2His parents never took him to see the doctor.

3Many people would like to help Li Ming.

4The doctor said his illness was not serious.

5Li Ming studies in a school in Beijing now.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5F

【解析】试题分析:本文讲述了李明天生失聪。他们的父母带他到北京儿童医院,医生告诉他们需要做手术,但是他们没有钱。医生不让他们担心,可以通过捐款帮助他们。李明说他听力好了后,要努力学习,回报社会,帮助其他人。

1T根据第二句他一出生就失去听力可知,故说法正确。

2F根据文章第六句他的父母带他去许多家医院看病……”可知,故说法是错误的。

3T根据文章倒数第三句医生们愿帮他募捐帮助治疗李明的耳疾可知背后有很多人

帮助他们,故说法正确。

4F根据文章第八句医生在对李明检查后告诉他的父母病情严重需要手术可知,故说法错误。

5F根据文章第五句和全文得知李明在治疗期,不能上学。故说法错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,用正确的信息填空,完成表格,每空一词。

Mrs Lin: I have a 15-year-old daughter ( 女儿) named Mary. She is tall and slim with long hair and big eyes. She looks very beautiful. She can sing and dance very well. But she spends too much time on computer games. Sometimes she plays them without dinner. She does her homework quickly ( 很快地), but there are many mistakes ( 错误). She doesn’t do well in her lessons now. When I talk to her, she doesn’t listen to me! What shall I do? [来Mrs Liu: My son Paul is a good boy. He studies hard and is good at all his lessons. But it’s really difficult to stop my son from eating snacks. Between meals, he always eats some candy, cakes and ice cream. He is not very tall but looks very fat. I worry about his health. How can I help him?

Mrs Lee: My13-year-old boy, Jacky, is tall and thin. He is always a good student at school. But he doesn’t exercise very often. He likes reading very much. He can read books in his bedroom for the whole day. He has few friends. I want him to go out to play with his classmates, but he often says,“I just want to read my books. ” What can I do?

Names

Appearance(外貌)

Be good at

Problems (问题)

Mary

Tall, 【1】_______, and 2_____ with long hair and big eyes.

Singing and3____.

Plays computer games too 4_______.

Doesn’t do well in her 5________.

Paul

Short and 6___.

All his lessons.

Always eats too many 7__________.

Jacky

Tall and thin.

Enjoys8_________.

9________ plays sports.

Has few 【10____________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网