题目内容
【题目】
![]()
Many parents make their children do chores around the house.For some families,teaching children what to do and how to do chores is easy.But in other families,getting children to do some housework can be a very big problem.
It is a good idea for parents to teach their children at an early age.All family members must work together to make the house clean,and each person must do his or her share(份) of the work.We can do this by starting a plan of chores and responsibilities when children are young.
Chores are good for children—even very young ones.Doing chores can teach children many important skills(技能) like working together.Chores also teach children what is fair.The skills and value(价值) from doing chores will be good to children all their life.
【1】The first paragraph(段落) tells us ______.
A. all the parents make their children do chores
B. it's easy to teach children to do chores
C. some children think doing chores is difficult
D. teaching children to do chores is different among different families
【2】The underlined word “responsibilities” means “______” in Chinese.
A. 杂事 B. 琐事 C. 责任 D. 家务
【3】It's good to teach ______ to do chores.
A. young children B. girls
C. parents D. some families
【4】Children can learn ______ from doing chores.
A. working together with others
B. how to write
C. what is fair
D. A and C
【5】Which of the following is TRUE?
A. It's a small thing to teach children to do chores.
B. Only the children who do chores know what is fair.
C. Some children like to do chores but some don't.
D. In a family,young children don't need to do chores.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】短文大意:有些孩子在家里喜欢做家务,有些却不喜欢。对于父母来说,从小就教育孩子做家务是个好主意。做家务可以教给孩子许多重要的技能,还可以教导孩子知道什么是公平。
【1】细节理解题。根据短文中第一段描述,可知每个家庭关于教孩子做家务都有不同的方法,故答案选D。
【2】词义猜测题。根据文中句子“We can do this by starting a plan of chores and responsibilities when children are young.”连词and前后连接的两个名词是并列关系,但意思不能一样,chores的意思是“家务”,A,B,D选项都有类似的意思,故答案选C。“责任”的意思。
【3】细节理解题。根据文中句子“It is a good idea for parents to teach their children at an early age”可知,对于父母来说,从小教育孩子做家务是好的,故答案为A。
【4】细节理解题。根据短文中的句子“Doing chores can teach children many important skills(技能) like working together. Chores also teach children what is fair.”可知,通过做家务可以交会孩子与别人一起工作,还可以懂得什么是公平,故答案选D。
【5】细节判断题。根据短文中第一段描述,可知有些孩子喜欢做家务,有些不喜欢。故答案选C。
【题目】
Haohao Restaurant | Specialty (特色菜): Chicken Price: 40 yuan / person (人) Opening time: 10:30—23:00 Address: No. 81, South Street Tel: 640-65648 |
Zhuyu Restaurant | Specialty: Fish Price: 60 yuan / person Opening time: 11:00—22:00 Address: No. 54, Dongcheng Road Tel: 652-22635 |
Wenzhou Restaurant | Specialty: Beef Price: 55 yuan / person Opening time: 10:00—22:30 Address: No. 1, East Street Tel: 850-85388 |
【1】Haohao Restaurant’s specialty is ______.
A. beef B. chicken C. dumplings D. fish
【2】Zhuyu Restaurant is open for ______hours every day.
A. ten B. eleven C. twelve D. thirteen
【3】It’ll cost (花费) Tony and his son _____ yuan if they want to have dinner at Wenzhou Restaurant.
A. 80 B. 100 C. 110 D. 120
【4】If you want to eat fish, you can call ______.
A. 640-65648 B. 837-64351 C. 652-22635 D. 850-85388
【5】It’s 10:10 a.m. Mr. Yang is hungry. He can go to ______.
A. No. 1, East Street B. No. 54, Dongcheng Road
C. No. 15, Taoyuan Road D. No. 81, South Street
【题目】根据短文理解完成下列各题。
A
Hi, Li Hua, |
(1)How many people are there in Sam's family?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
(2)What is Sam interested in?
A.Music, art and Chinese.
B.Fashion, music and Chinese.
C.Sports, art and fashion.
D.Music, sports and fashion.
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Sam is going to stay with Li Hua's family in London.
B.Li Hua is captain of his school football team.
C.Sam is a helper for the Olympic Games.
D.Li Hua will go to a concert with Sam's brothers.