题目内容

【题目】Shenzhen, Jan 1st, 2018 — Shenzhen has become the world’s first city to make all its public buses, about 16,359, run on electricity. A total of 12, 518 taxis, or 62.5 percent of all the taxis in the city are electric ones. “We will replace (替换) the rest of the taxis with electric ones by 2020.” said Mr. Chen from the government.

“I have been a driver for twenty years,” said Mr. Zhang, a driver who started to drive e-buses a month ago. “We had several rounds of training and passed strict exams before we were allowed to drive the e-buses.”

The city has built 8,000 charging poles (充电柱) and 501 bus charging stations. “A bus can be fully charged within two hours and the charging poles can serve 300 buses a day at our station. Since the replacement, the bus terminal(公交车总站) has become quiet, even as the e-buses are entering and exiting the station.” said Mr. Guan, the manager of Qinghu Bus Station.

The use of e-buses and e-taxis plays an important role in improving air quality. In a year, the e-buses use 72.9 percent less energy than the traditional ones. The e-taxis will save the energy of 119, 000 tons of standard coal(标准煤).

Shenzhen was one of the first 13 cities to take part in the National New-energy Vehicle Program (NNVP). In 2017, the city spent 3.3 billion yuan on e-buses and the charging equipment. The city also encourages people to buy new-energy cars or e-cars by reducing their payment.

1How many e-taxis were there in Shenzhen in January, 2018?

A. 8,000 B. 12,518 C. 16,359 D. 11,900

2What is the result of the replacement according to Mr. Guan?

A. The city has built 501 bus charging stations.

B. It helps to improve air quality and save energy.

C. The bus station has become quiet.

D. Passengers will spend two hours waiting for an e-bus.

3What can we infer (推断)from the passage?

A. It is not easy to be an e-driver.

B. Shenzhen is the first to use e-taxis.

C. 13 cities are in the NNVP besides Shenzhen.

D. Shenzhen will use 72.9 percent less energy than before this year.

4What is the main idea of the passage?

A. People in Shenzhen are encouraged to buy new-energy cars.

B. Shenzhen took part in the National New-energy Vehicle Program.

C. It is fast and convenient for the e-buses to be charged in Shenzhen.

D. Shenzhen is replacing its public buses and taxis with electric ones.

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述深圳将公交车和出租车置换成电动车的举措和意义。

1细节理解题。根据A total of 12, 518 taxis, or 62.5 percent of all the taxis in the city are electric ones可知,12518辆出租车是电动的,故选B。

2推理判断题。根据Since the replacement, the bus terminal(公交车总站) has become quiet, even as the e-buses are entering and exiting the station可知,可知,车站变得更安静了,故选C。

3推理判断题。根据We had several rounds of training and passed strict exams before we were allowed to drive the e-buses可知,想要成为电动公交车的驾驶员要经过几轮训练和严格的考试,故选A。

4主旨大意题。本文主要讲述深圳将公交车和出租车置换成电动车的举措和意义,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。

my parents used to tell me how important school was for me, but I didn't think so. I paid little attention to It.1

One day, when I walked past a mobile phone store, I saw an advertisement on its door. It was hiring(雇佣) new workers! I went into the shop to ask for the job. The manager looked at me for af ew seconds from head to foot, then asked,“ Do you have a high school diploma(文凭)?”He continued,“2

I felt so ashamed(感到难为情的) and uncomfortable that I didn' t know what to say, so I just turned around and left. I could not fall asleep that night. 3"I must go to school or I can't do anything without a good education, "I said to myself silently. I never went back to the store again until I finished my study and got a diploma.

Everything looked the same when I returned to the store. However, compared with last time4 I showed my diploma to the manager. He looked at it and said,"Great, you are in.'

Now I am still working in the same store. With this experience, I always advise people to attend school. 5 Now I am not worried about my future because I'm still reading and learning books about my work in my free time

A.And I thought a lot about my future.

B.Education helps you have a bright future

C. But one thing let me finally realize what my parents meant.

D. Learn knowledge all the time

E I had more confidence.

F Or do you have any work experience?

A.And I thought a lot about my future.

B.Education helps you have a bright future

C. But one thing let me finally realize what my parents meant.

D. Learn knowledge all the time

E I had more confidence.

F Or do you have any work experience?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网