题目内容
【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项中选出符合各段意思的小标题。
Everyone worries.But how do you deal with your worries? Whether your worries are big or small, you can take these steps to deal with your worries.
71.________
Sometimes, you will know what you're worried about.Other times, you might not.Try to find it out first.Only if you know the reason why you are worried, you can deal with it well.
72.________
There is always something you can do to help you feel less worried.Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.For example, grades at school are often a top worry for kids.If you're worried about your grade, ask yourself the reasons.Then try your best to solve it.
73.________
If your worry is about a fight you had with a friend, you might write down all the things you could do—write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc.Once you have a list of things you could do, you can choose the one that gets your friend back.
74.________
A parent told me that her son is spending too much time playing computer games.Her son used to be a nice one and be good at all the subjects.But now he often misses school, refuses to return home at night.When the parent was speaking to me, her eyes were filled with tears.In fact, the parents' worry is not only her own worry but also some other parents' worry.
75.________
When you're worried, it can help to find someone to talk to.You can ask your parents, friends, or teachers for help.
A.Parents' worry.
B.Try to find out what you're worried about.
C.Ask for help.
D.Think of ways to make it better.
E.Make a list of things you could do.
【1】________
【2】________
【3】________
【4】________
【5】________
【答案】
【1】 B
【2】 D
【3】 E
【4】 A
【5】 C
【解析】
本文介绍了如何处理忧虑的方法:试图找出你在担心什么;想办法使它更好;寻求帮助。
【1】根据Sometimes, you will know what you're worried about.Other times, you might not.Try to find it out first.可知此处表示先找出你担心的事,故选B。
【2】根据There is always something you can do to help you feel less worried.可知此处表示想出减少担忧的方法,让它更好些。故选D。
【3】根据If your worry is about a fight you had with a friend, you might write down all the things you could do和Once you have a list of things you could do, you can choose the one that gets your friend back.可知此处表示列出你所能做的事,故选E。
【4】根据In fact, the parents' worry is not only her own worry but also some other parents' worry.可知此处介绍父母的担忧,故选A。
【5】根据When you're worried, it can help to find someone to talk to.You can ask your parents, friends, or teachers for help.可知当你担忧时,你可以求助于其他人,故选C。