题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。

How time flies! My best friend and I have changed a lot.

My best friend Gina used to be an outgoing girl. She often played soccer with boys after school. She never wore skirts. But now she is very quiet and shy. She often reads in the library and wears white skirts.

I'm Eric. I used to be short and thin. But now I am tall and strong. I often play volleyball with my friends. In the past, my math was so bad. Every class was like a bad dream. I'm afraid to ask and answer questions in class. I tried my best to study and often learned from others. Fortunately, I can get good scores on my math exam now. My classmates say I'm a clever and handsome boy. I'm glad to hear that.

Name

In the past

Now

Gina

outgoing

quiet and 41.1

played 42.2 with boys

reads in the library

Eric

short and thin

tall and 43.3

was not good at 44.4

get good 45.5 on the math exams

【答案】

1shy

2soccer

3strong

4math

5scores

【解析】

本文介绍了吉娜和埃里克现在和过去的情况。

1句意:文静和害羞。考查细节理解。根据第1段倒数第2But now she is very quiet and shy可知吉娜现在害羞文静。故填shy。

2句意:和男孩子踢足球。考查细节理解。根据第1段第2She often played soccer with boys after school.(放学后她经常和男孩子们踢足球。)可知吉娜放学后经常和男孩子踢足球。故填soccer

3句意:又高又壮。考查细节理解。根据第2段第3But now I am tall and strong.(但是现在我又高又壮。)可知埃里克现在我又高又壮。故填strong。

4句意:不擅长数学。考查细节理解。根据第2段第5In the past, my math was so bad.(在过去,我的数学太差了。)可知埃里克不擅长数学。故填math。

5句意:数学考试得了高分。考查细节理解。根据第2段倒数第3Fortunately, I can get good scores on my math exam now.(幸运的是,现在我在数学考试中得了高分。)可知现在埃里克在数学考试中得了高分。故答案是scores。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A woman was waiting for her flight(航班) at an airport.

She bought a bag of cookies, found a place to sit and took out her _____. She started to read and _____ noticed that a man, sitting beside her, took a cookie from her _____. She just tried not to see this. So she ate the cookies quickly and at the same time watched how the shameless _____ was stealing her cookies. She thought to herself, “If I wasn't such a nice person, I would hit him in the eye.”

When only one cookie was left, she looked with interest and _____ what he would do. He smiled, took the _____ cookie and broke it in half. She thought, “This guy is so impolite; he didn't even show any _____!”

After her flight was called, the woman collected her baggage(行李) and headed to the gate. She took her seat in the _____, and started to look for her book, which was almost complete. As she reached her baggage, she gasped(喘气) with _____, as there was an unopened bag of cookies. A terrible thought crossed her mind, “If my cookie bag is here, the other one was his and he just tried to share.” She realized that she was the ______ one, but it was too late to say sorry to him.

1A. book B. phone C. ticket D. wallet

2A. proudly B. hardly C. really D. suddenly

3A. box B. hand C. bag D. seat

4A. pilot B. worker C. thief D. waiter

5A. planned B. asked C. found D. wondered

6A. big B. first C. small D. last

7A. interest B. thanks C. courage D. pleasure

8A. hall B. airport C. plane D. car

9A. surprise B. happiness C. sadness D. pain

10A. polite B. impolite C. direct D. indirect

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网