题目内容
【题目】 Answer the questions (根据短文内容回答下列问题):
Kyra Komac, 28 years old, now has 25 furniture stores all over the country. The new store, in London's Camden High Street, takes her back to where it all started. She tells us about how the business began.
When I was little, my mother began selling flowers in Camden Market. She couldn't leave me at home on my own, so I had to go to the market with her.
To begin with, I didn't have to do anything. I just sat there, and my mum told me jokes and stories so I didn't get bored. When I got older, I gave my mum a hand and I really enjoyed it.
Then, one year, my grandma gave me a book for Christmas. It was all about making candles and I loved it. I was 14, and I didn't have to go to the market any more because mum could leave me at home on my own. I spent my free time making candles of all shapes and sizes. I made hundreds of them.
One day, my mother was ill so I had to go to the market on my own. I decided to take some candles with me and see if I could sell them. They were sold out in twenty minutes! The next week, my mum gave me some money to buy some wax (蜡) to make more candles. They sold out really quickly, too.
At the age of 22,my uncle lent me some money and I opened my first shop in Portobello Road. Since then, I've never looked back, even in difficulties. In the first store, we only sold candles, but now we sell everything from designer furniture to paintings. Oh, and candles, of course. .
【1】How many furniture stores does Kyra Komac have now?
_________________________________________________________________
【2】Where did Kyra's mother sell flowers?
_________________________________________________________________
【3】What did Kyra do in her free time when she was fourteen? '
_______________________________________________________________
【4】The candles didn’t sell well on the first day in the market, did they?
_______________________________________________________________
【5】How did Kyra's uncle help her to open her first shop?
He helped her_____________________________________________________
【6】What do you think of this story? Please give your reason.
________________________________________________________________
【答案】
【1】25
【2】In Camden Market
【3】She made candles of all shapes and sizes.
【4】Yes, they did.
【5】He helped her by lending her some money.
【6】I think it’s great/…. if a person want to succeed, he or she must have his/her own idea and work hard to make it come true. (答案不唯一)
【解析】
Kyra Komac现在在全国拥有25家家居商店。作者讲述了自己的创业历程。最初跟随母亲去市场卖花,无意中看到一本书,学会制作蜡烛,当母亲生病时,他所做的蜡烛销售一空。在22时叔叔借给她钱,帮助她开了第一个家居店。由此开始自己的事业。
【1】根据第一段“Kyra Komac,28 years old,now has 25 furniture(家具) stores all over the country.”可知Kyra Komac在全国拥有25家家居商店。故答案为25。
【2】根据第二段“When I was little,my mother began selling flowers in Camden Market”可知妈妈在卡姆登市场卖花。故答案为In Camden Market。
【3】根据第四段“I was 14, and … I spent my free time making candles of all shapes and sizes.”可知,空闲时间Kyra Komac做了各种形状大小不等的蜡烛。故答案为She made candles of all shapes and sizes.
【4】根据第五段“They were sold out in twenty minutes!”可知,在二十分钟内就卖光了;反意疑问句应该据实际情况作答,Yes,they did.不,它们卖的很好。故答案为Yes, they did.
【5】依据短文中最后一段“At the age of 22,my uncle helped me to open my first shop in Portobello Road by lending me some money.”可知,是Kyra的叔叔借给她钱,帮助她开了第一个家居店。故答案为He helped her by lending her some money.
【6】根据文意,Kyra Komac通过学会制作蜡烛以及自己的努力,成功开始了自己的事业,并且事业越来越好。故事告诉我们,一个人要想成功必须有自己的想法并且不懈努力,梦想终有一天会实现。故答案为I think it’s great/…. if a person want to succeed, he or she must have his/her own idea and work hard to make it come true. (答案不唯一)
做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
【题目】下面文章中有5处需添加小标题。请从A、B、C、D、E和F中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。
A. What if you win. |
The life has been full of challenges and difficulties. Life is not about the smartest person or the strongest person, or even the richest person. However, Life is about having the mind in your heart “Never Give Up”, even when you feel that giving up is the only choice. The world is waiting on your gifts.
You are important to this world and believe it or not, someone is waiting for you to enrich their lives. You are too important to the world to just give up.
You may feel that life is challenging you from time to time and you can't take it anymore. You may want to give up right now. But here is a thought, what will happen if you overcome the difficulties?
When an Olympic runner is in a race, he or she is focusing on one thing—the finishing line. You have to focus on the big picture—not just where you are right now. Focus in where you want to be. Make an agreement with your mind and your mouth.
One of my favorite poems is called “Crystal Stair ” written by Langston Hughes. In that poem, a mother tells her son that life is tough, you will meet rocks and hard places, but the end is victory to those who stand their ground and ride the course.
Whatever you are facing, you can make it through. There is a rainbow on the other side of your situation. Stay strong, stay focused and never give up.