题目内容
【题目】If you have no special plans for your holidays, why not spend your time helping others?
Don’t listen to people who say the young people today often think only of themselves. It’s not true at all. More and more people in the USA volunteer(自愿)to spend their school holidays working for others. And they don’t do it for money. Here are some of their stories.
Alice Hamilton, 17
I’m going to help the Forest Centre build new hiking paths in the mountains. It’s going to be terrific—I’ll spend the whole summer living in the tent and breathing the clean mountain air. I’m going to sleep under the stars, It’ll be a nice sport, and I’ll be able to do something good at the same time.
Jason Moore, 18
This summer, I’m going to volunteer with Special House Program. They build good, low-cost houses and sell them to families that are not very rich. They’ll teach me what to do, so I’ll help people and also have a chance to learn how to build houses.
Trish Anderson, 16
I’m going to teach kids who have trouble reading. I’ll work for a program called “Reading for Life”. Every day, I’m going to help kids choose and read books that they like. I want to be a teacher and I love children and reading, so this is going to be a great experience for me.
【1】What does Alice volunteer to do in summer?
A.To breathe the clean mountain air.
B.To spend the whole summer living in the tent.
C.To sleep under the stars.
D.To help build new hiking paths in the mountain.
【2】From the passage, we know that Special House Program helps____.
A.children in poor families
B.workers who build houses
C.poor families that can’t afford(负担得起)houses
D.build hiking paths
【3】Which is the most possible title for this passage?
A.Reading for LifeB.Special House Program
C.The Forest CentreD.Young American volunteers
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【解析】
这篇短文主要讲述了三个美国年轻人利用自己的假期去帮助别人的故事。
【1】细节理解题。根据第2段第1句“I’m going to help the Forest Center build new hiking paths(小道) in the mountains.”可知爱丽丝在夏天志愿帮助在山上建立新的徒步小路,故选D。
【2】细节理解题。根据第3段第1句“This summer, I’m going to volunteer with Special House Program. They build good, low-cost houses and sell them to families that are not very rich.”可知特殊住房计划帮助那些买不起房子的贫困家庭;故选C。
【3】标题归纳题。通读全文后本篇文章主要是介绍美国年轻人们自愿服务的故事。可知故选D。
【题目】从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文。其中有一项为多余选项。Things to Know When You Write an Email Messsage
For most of the twentieth century, people communicated by telephone or by mail. This is now changing, and email is becoming the preferred method of communication. It's faster than traditional mail. . As email is becoming popular, here are some rules we need to know.
●Be polite and friendly.
Start your message with a greeting. If you are writing to a friend, you can begin with Hi, Sandra. If you are writing to your teacher, begin with your message with Dear Mr. Atonso. Many people just type their names. Others say Bye, Cheers, or use abbreviations(缩略语)like BFN(bye for now).
●Look good.
When someone receives an email message from you, they might not know anything about you. , so make yourself look good. Type your message, and then read it again. Sometimes sentences seem clear when you write them, but they don't make sense when you read them back.
●
If you start to use your email several times a week, your message box will soon fill with mail. After a few weeks, you can have a list of 60 or 70 messages! It is easy to delete the message you don't want any more. , you can save them in folders(文件夹).If you don't know how to do that, just ask your friends for help. It only takes a few minutes to learn.
A. If your messages are important |