题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。A 108-year-old Message in a Bottle
On November 30, 1906, George Bidder dropped a bottle from a boat into the North Sea. The weighted glass bottle sank almost to the sea floor, and then it move slowly for 108 years and 138 days.
Its journey ended when Marianne Winkler found the bottle in 2015. Winkler was then on vacation on Amrum Island. She picked up the bottle when it was washed up onto the beach. She saw a piece of paper inside, but didn't break it open. She could tell that the bottle was old. So she didn't want to damage it.
Finally she got the piece of paper out of the bottle. She found that the paper was actually a postcard. On the back of the card there was this message: The Marine Biological Association(海洋生物学协会) would pay a shilling(先令) for the bottle. A shilling was a unit of money that was used in Great Britain before the early 1970s.
Winkler filled out the card and posted it. The association was surprised to get a postcard addressed to George Bidder, the president of the association from 1939 to 1945. The workers of the association searched on the Internet to find a shilling. They found one and sent it to Winkler as a reward.
The message in the bottle was the oldest ever re-discovered. For this reason Marianne Winkler got a place in “Guinness World Records”(吉尼斯世界纪录). She broke the record for the oldest message in a bottle.
Winkler's bottle was not the only one Bidder sent to sea. Between 1904 and 1906, he spent away more than one thousand bottles. He placed postcards inside them. The bottles were part of a research project to map currents(洋流) in the North Sea. This was the best method at that time. But whether the association could get the bottles back depended on the people who found them. The association reported that about 55 percent of the bottles were returned. They added that the experiment was a success as it showed the east-to-west flow of the North Sea's currents.
(1)How long did the weighted glass bottle move in the sea?
(2)Did Marianne Winkler find the bottle in 2015?
(3)What was in the bottle?
(4)Who was George Bidder?
(5)Why did Bidder drop bottles into the sea?

【答案】
(1)For 108 years and 138 days.
(2)Yes.
(3)A piece of paper.
(4)The president of the association from 1939 to 1945.
(5)Because the bottles were parts of a research project to map currents in the North Sea.
【解析】本文主要讲述了一个漂流瓶的故事。1906年11月30日,George Bidder把一个瓶子从船上投入北海,玻璃瓶几乎沉到海底,然后缓慢移动了108年和138天,在2015年 Marianne Winkler发现了这个瓶子,这些瓶子是为一个研究绘制北海洋图项目的组成部分而被投入大海的。
(1)细节理解题,根据第一段的then it move slowly for 108 years and 138 days.可知它漂流了108年138天,故此处为For 108 years and 138 days.
(2)细节理解题,根据第二段的Its journey ended when Marianne Winkler found the bottle in 2015.可知在2015年,当Marianne Winkler发现这个瓶子时,它的旅行结束了,可知是在2015年Marianne Winkler发现了这个瓶子,故此处用用肯定回答为:Yes.
(3)细节理解题。根据第二段的She saw a piece of paper inside,可知她看到里面有一张纸,故此处为A piece of paper.
(4)细节理解题。根据第四段的The association was surprised to get a postcard addressed to George Bidder, the president of the association from 1939 to 1945.可知George Bidder是1939年到1945年的海洋生物协会会长,故此处为The president of the association from 1939 to 1945.
(5)本题考查细节理解题。根据最后一段的The bottles were part of a research project to map currents(洋流) in the North Sea. 可知这些瓶子是一个研究绘制北海洋图项目的组成部分,故此处为Because the bottles were parts of a research project to map currents in the North Sea.

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you have no special plans for your holidays, why not spend your time helping others?

Don’t listen to people who say the young people today often think only of themselves. It’s not true at all. More and more people in the USA volunteer(自愿)to spend their school holidays working for others. And they don’t do it for money. Here are some of their stories.

Alice Hamilton, 17

I’m going to help the Forest Centre build new hiking paths in the mountains. It’s going to be terrific—I’ll spend the whole summer living in the tent and breathing the clean mountain air. I’m going to sleep under the stars, It’ll be a nice sport, and I’ll be able to do something good at the same time.

Jason Moore, 18

This summer, I’m going to volunteer with Special House Program. They build good, low-cost houses and sell them to families that are not very rich. They’ll teach me what to do, so I’ll help people and also have a chance to learn how to build houses.

Trish Anderson, 16

I’m going to teach kids who have trouble reading. I’ll work for a program called “Reading for Life”. Every day, I’m going to help kids choose and read books that they like. I want to be a teacher and I love children and reading, so this is going to be a great experience for me.

1What does Alice volunteer to do in summer?

A.To breathe the clean mountain air.

B.To spend the whole summer living in the tent.

C.To sleep under the stars.

D.To help build new hiking paths in the mountain.

2From the passage, we know that Special House Program helps____.

A.children in poor families

B.workers who build houses

C.poor families that can’t afford(负担得起)houses

D.build hiking paths

3Which is the most possible title for this passage?

A.Reading for LifeB.Special House Program

C.The Forest CentreD.Young American volunteers

【题目】根据短文内容回答下列问题。
In many western schools, sports day is a big event. Children take part in competitive (竞争性的)sports and try to break school records and take the first place.
Sports days, or sports meetings, are usually held in the warmer seasons, either at the beginning or the end of the school year. They are also called field days. Primary school sports days are fun. They usually have activities such as the egg and the spoon race and the sack race. Other events include the skipping race (跳绳) and the three-legged race. In middle and high schools, sports days include many of the common track and field events (田径项目). They are more serious and competitive than primary school ones.
Students' parents and other relatives also come to the school on sports days. They watch children play. Many schools in the West have "mothers and fathers" races for parents to take part in!
Although sports days are exciting, they also have some problems. According to some reports in the USA, sports days have become too competitive to be good for students. Some parents put too much pressure on the children. Some schools don't have "mothers and fathers" races any more as there is much fighting and cheating.
(1)What do children try to do when they take part in sports meetings?
(2)When are sports days usually held in the school year?
(3)What are primary school sports days like?
(4)Who would come to the school to watch children play on sports days?
(5)Do sports days have problems in the writer's opinion ?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网