题目内容
【题目】根据短文理解, 完成下列各题。
Australia is the largest island in the world. It is a little smaller than China. It is in the south of the earth. Australia is big, but its population is small. The population of Australia is nearly as large as that of Shanghai.
Enough laws have been made to fight against pollution. The cities in Australia have got little air or water pollution. The sky is blue and the water is clean. You can clearly see fish swimming in the rivers. Plants grow very well.
Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to a wild flowers' exhibition (展览). There we saw a large number of wild flowers we had never seen before. We had a wonderful time. Perth is famous for its beautiful wild flowers. In spring, every year Perth has the wild flowers' exhibition. After visiting Perth, we spent a day in the countryside. We sat down and had a rest near a path at the foot of a hill. It was quiet and we enjoyed ourselves. Suddenly we heard bells ringing at the top of the hill. What we saw made us pick up all our things and run back to the car as quickly as we could. There were about three hundred sheep coming towards us down the path.
Australia is famous for its sheep and kangaroos. After a short drive from any town, you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep.
(1)Australia is.
A.the largest country in the world
B.larger than China
C.as large as Shanghai
D.not so large as China
(2)Enough laws have been made to.
A.increase the population
B.grow more plants
C.fight against pollution
D.show wild flowers
(3)Perth is.
A.the capital of Australia
B.in the west of Australia
C.in the east of Australia
D.the biggest city in Australia
(4)In Perth you may visit a wild flowers' exhibition in.
A.October
B.January
C.May
D.July
(5)Which of the following sentences is TRUE?
A.All the big cities in Australia are seriously polluted.
B.Australia is famous for its sheep, kangaroos and large population.
C.We ran back to the car because we were in the middle of the white sheep.
D.If you go to the countryside in Australia, you will see a large number of white sheep.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
(4)A
(5)D
【解析】本句介绍澳大利亚的一些知识。
(1)细节理解。 由第一段中的It is a little smaller than China.可确定答案。故选D
(2)细节理解。由第二段的第一句Enough laws have been made to fight against pollution.可知。故选C
(3)细节理解。 由第三段的第一句Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to a wild flowers’ exhibit ion (展览).可确定。故选B
(4)细节理解。 由第三段中的In spring, every year Perth has the wild flowers’ exhibition.可知花展在春天举行。澳大利亚的春天是9至11月。故选A
(5)细节理解。 根据最后一段you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep. 可知, 在澳大利亚, 如果你去农村, 会看到很多白色的羊群。故选D
【题目】从方框中选择恰当的短语,并用其适当形式填空。
ant brush hate keep high |
(1)The writing are made from bamboo and animal’s hair.
(2)I listening to the light music.
(3)They on doing the work until it was finished.
(4)She isn’t tall, and she isn’t short, either. She is medium .
(5) can smell things as well as dogs can.