题目内容

【题目】 Confidence (自信) is very important in daily life. It can help you develop a healthy attitude. 1. They may have more chances to become successful. But how can we be more confident? Here are some suggestions.

Speak louder

When you are not confident, it’s hard for you to do things well. You speak in such a low voice that people can hardly hear you. 2. Your voice can help you become more confident.

3

Write down a list of things you did during the day to see how many things you did well. Did you finish your task? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you’ve done.

Get rid of fear

4. But it’s easy to overcome if you understand that failure is a part of life. Don’t hide in your head just because you said something stupid once. Try to start again and believe you can do better.

Pick up a hobby

If you like singing, sing as much as you can. 5. And it will make you happy and confident.

根据短文内容,从下列选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

A. In some ways, a hobby can make you outstanding (杰出).

B. You should speak often to get more speaking chances.

C. A study shows that people who are more confident are much happier.

D. Fear goes along with failure.

E Encourage yourself.

F. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly.

G. A hobby can sometimes become a bad thing.

【答案】

1C

2F

3E

4D

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要就我们如何更加自信给出一些建议。

1根据Confidence (自信) is very important in daily life. It can help you develop a healthy attitude可知,自信在我们的日常生活中是非常重要的,它能够帮助我们培养健康的态度,所以一个研究表明,自信的人会更加开心,故选C

2根据标题Speak louder以及Your voice can help you become more confident“你的声音能够让你变得更加自信”可知,空处表示“尽量足够大声地说话,目的是人们能够清楚地听到你的声音”,故选F

3根据文章结构可知,空处要填一个小标题。且根据Speak louderGet rid of fear以及Pick up a hobby可知,要以动词原形开头。根据Give yourself praise for the good things youve done“为自己所做的好事表扬自己”可知,要鼓励自己,故选E

4根据空后But 可知,表示转折,且根据its easy to overcome if you understand that failure is a part of life“如果你能理解失败就是你生活中的一部分,克服它们就很容易”以及标题Get rid of fear可知,表示“恐惧伴随着失败”。故选D

5根据标题Pick up a hobby可知,人们应该有爱好。且根据And it will make you happy and confident“它将让你高兴和自信”可知,所以空处表示“在某些方面,爱好可以让你变得杰出”,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Abby’s father was taking her to visit her grandmother. Abby was going to be away for three months. “I can’t leave Tobias behind,” she said. “You will have to,” said her father. “You can’t take Tobias into another country.”

Abby thought it was a silly rule. “I will take him,” she said to herself. So she put him in a sock and packed it in her bag.

At the airport, Abby put her bag by the x-ray machine. Abby felt her legs shaking as the bag was going through the machine. She hoped Tobias in the bag made no noise. The woman by the machine smiled and said, “Have a good flight.”

On the plane, Abby waited until her dad and the woman next to her fell asleep. Then she opened the sock to look at Tobias. But he jumped out of the sock and landed on the woman’s knee. The woman cried loudly, “A mouse!” Abby quickly put Tobias into the sock and back into her bag.

Before they landed, Dad filled out a form, choosing no to: Are you bringing any live animals into the country?

She saw the man frown (皱眉) as her bag went through the x-ray machine. She watched when he opened the bag and pulled out the sock.

“Come with me, please.”

Abby followed her dad into a small room. There was a police officer and Tobias in the sock was on the desk. The police officer talked to Abby’s dad, “You have tried to smuggle (走私) an animal into this country.” Abby felt fear came all over her body. “It’s my fault (过错),” she said in a small voice. “I didn’t want to leave him behind.” “Have you ever been in trouble before?” the officer asked as he wrote “animal smuggler” next to her name. Abby opened her mouth but no sound came out.

Tobias had to be in quarantine (隔离) for six months, which cost a lot of money. And Abby wouldn’t be able to visit her grandmother again. Now, she learned there was a good reason for rules.

1Who was Tobias?

A. A sock.B. Abby’s toy.C. A mouse.D. Abby’s brother.

2How did Abby feel by the x-ray machine?

A. Worried.B. Excited.C. Unhappy.D. Relaxed.

3Why were Abby and her dad asked into a small room?

A. Abby told a lie.

B. Dad forgot to fill out a form.

C. They were thought to be smuggling animals.

D. They were asked to explain what happened on the plane.

4Which of the following is true?

A. Dad knew Abby was taking Tobias with her.

B. Taking Tobias brought Abby much trouble.

C. The police officer wrote “animal smuggler” next to Dad’s name.

D. Tobias was found out by the woman beside the x-ray machine.

5What lesson did Abby learn?

A. Never to take Tobias around.B. Always to follow rules.

C. Never to smuggle animals.D. Always to tell the truth.

【题目】 How much pocket money do you get from your parents every month—200 yuan? Some may need more to buy birthday presents, fast food, ice creams or cartoon (动画) books.

But for Zhou Li, 30 yuan a month is enough. The only thing she buys is lunch—1.5 yuan each day. “My favorite food is fried potato slices and rice,” said Zhou, “meat is too expensive for me.”

Zhou, 14, is a Junior 1 student at Hongzhi Experimental School in Beijing. Her parents are migrant workers (外来务工人员). They are from a village in Luohe of Henan and came to Beijing two years ago. Her father now works as a cleaner and earns 500 yuan every month. Her mother has no job.

Every day, Zhou gets up at 5: 30 a.m. and rides 20 minutes to school. She studies hard, and reads books even during break time. Her favorite subject is computer.“I’m learning typing now. I hope to be the fastest in my class.”said Zhou. Like many teens, Zhou has a lot of homework. It usually takes her at least one hour to finish it every day. But that is not all her work. She helps her mom cook. On weekends, she helps wash clothes.“I was able to cook when I was eight. My father said sometimes I cooked better than mom!”

Zhou said she wanted to be a doctor when she grew up.“I watched TV and found that there were many people with AIDS in Henan. Some are kids. They need help.”said Zhou. But she is afraid of having to leave school.“I hope I will always be in school,” said Zhou. “Dad works hard to make money. I promise him I will study hard to be a good student at present and a good doctor in the future.”

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1Zhou Li came to Beijing from Henan.

2She goes to school by bike.

3Zhou Li spends half an hour on her homework every day.

4The girl’s wish is to be a teacher.

5The girl could cook when she was only eight.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网