题目内容
【题目】 All students have bad times. What do they usually do when they get into trouble?
My mom is like my friend. I talk about everything to her. Whenever I have some trouble,I can get good advice from her. I have another good friend—my diary. It knows all my secrets. Talking with my two friends always makes me feel better.
——Linda
Laughing helps me when I'm upset. I usually watch funny movies and TV shows. I also love spending my hard time with my best friend Dave. He is humorous and always makes me laugh.
——Peter
Every time I feel bad, I go climbing alone. The study says exercising can help cheer one up. And the beautiful view at the top of the mountain makes me forget all my troubles. Sometimes I shout at the mountain top. It feels fantastic.
——John
【1】Linda's _________ knows all her secrets.
A.sisterB.teacherC.diaryD.computer
【2】The underlined word “humorous” probably means “_________”.
A.quietB.funnyC.carefulD.shy
【3】John always _________ when he feels bad.
A.goes climbingB.watches movies
C.talks with his friendsD.reads books
【4】Which of the following is TRUE?
A.Linda often asks her teacher for advice.
B.Exercising can help people feel good.
C.Dave often helps Peter with his homework.
D.John likes climbing mountains with his friends.
【5】What is the passage mainly talking about?
A.Ways to get out of trouble.B.Advice on making friends.
C.Ways to get on with parents.D.Advice on forgetting trouble.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
文章大意:文章主要讲了Linda、Peter和John几个学生在心情不好的时候做的事情。
【1】细节理解题。根据文章第二段中的“I have another good friend—my diary. It knows all my secrets”“我还有一个好朋友我的日记。它知道我所有的秘密”可知,Linda的日记本知道她所有的秘密,故选C。
【2】词句猜测题。根据文章第三段中的“always makes me laugh”“总是让我大笑”可推知humorous是幽默的,quiet安静的;funny滑稽的,好笑的;careful认真的;shy害羞的,故选B。
【3】细节理解题。根据文章最后一段中的“Every time I feel bad, I go climbing alone”“每次我感觉不好,我就一个人去爬山”可知,John感觉不好时,自己去爬山,故选A。
【4】细节理解题。根据文章第二段中的“Whenever I have some trouble,I can get good advice from her”“每当我有困难时,我都能从她那里得到好的建议”可知,Linda经常向她妈妈寻求建议,所以A中Linda总是向她的老师寻求建议的说法是错误的;根据文章最后一段中的“The study says exercising can help cheer one up”“研究表明锻炼能使人振作起来”可知,锻炼可以让人心情好,所以B中锻炼可以帮助人们感觉良好的说法是正确的;根据文章第三段中的“I also love spending my hard time with my best friend Dave”“我也喜欢和我最好的朋友戴夫一起度过难关”可知,Dave和Peter共同度过一些艰难的时刻,所以C中Dave经常帮助Peter做作业的说法是错误的;根据文章最后一段中的“Every time I feel bad, I go climbing alone”“每次我感觉不好,我就一个人去爬山”可知,John喜欢自己去爬山,所以D中John喜欢和他的朋友一起去爬山的说法是错误的,故选B。
【5】主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲的是Linda、Peter和John几个学生在心情不好的时候做的事情,Ways to get out of trouble摆脱困境的方法;Advice on making friends关于交朋友的建议;Ways to get on with parents和父母相处的方法;Advice on forgetting trouble关于忘记烦恼的建议,所以Ways to get out of trouble最符合,故选A。