题目内容

【题目】 Mrs. Read lives in the countryside. She is very happy. Sometimes she is not happy. There aren’t many things to buy in the countryside. She needs to go to the city.

One day she goes to the city. First she buys some fruits and vegetables for herself and for her friend. Then she goes into a shop. She wants to buy a pair of glasses. She tries one pair, and then another, and another, but none of them seems to feel right.

The shopkeeper is a nice man. After some time he says to Mrs. Read, “Don’t worry, madam. Everything will be all right in the end. It isn’t easy to find the right glasses.” “No, it isn’t,” answers Mrs. Read. “And it is even more difficult when you are shopping for a friend.”

1Why does Mrs. Read go to the city?

A.To visit a friend.B.There aren’t many things to buy in the countryside.

C.She needs to see a doctor.D.She loves the city.

2Mrs. Read buys ________ when she gets to the city.

A.some fruitsB.some vegetables

C.nothingD.fruits and vegetables

3Then she goes into a shop to buy a pair of ________.

A.glassesB.shoesC.trousersD.jeans

4It is not easy for Mrs. Read to________.

A.find the shopB.find the right glasses

C.buy glassesD.talk to the shopkeeper

5The glasses are really for ________.

A.Ms. Read herselfB.her friendC.her sonD.her students

【答案】

1B

2D

3A

4B

5B

【解析】

本文讲述了里德太太进城买东西。她买了一些水果和蔬菜后,去商店给朋友买眼镜。她试了好几副眼镜,没有找到合适的。她认为给朋友买东西很难。

1细节理解题。根据“There aren’t many things to buy in the countryside. She needs to go to the city.”可知,在乡下没有很多东西可以买,所以她需要去城里。故选B

2细节理解题。根据“First she buys some fruits and vegetables for herself and for her friend.”可知,里德太太去城里的时候,她买一些水果和蔬菜。故选D

3细节理解题。根据“Then she goes into a shop. She wants to buy a pair of glasses.”可知,然后她去商店买一副眼镜。故选A

4细节理解题。根据“It isn’t easy to find the right glasses.”可知,对于里德太太来说,找到适合的眼镜是不容易的。故选B

5推理判断题。根据“And it is even more difficult when you are shopping for a friend.”可知。里德太太是给朋友买眼镜。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Exercise is the best way to stay healthy. But few people get enough exercise. Only 20% of Americans get 150 minutes of physical activity every week. More than 80 million Americans over 6 years old are not active (活跃的).

Many US schools cut (削减) PE classes. Only 15% of schools have this class at least three days a week.

This year, the US National Institutes of Health (NIH) starts an important study. It will show the things happening inside a body after exercise. The NIH hopes to tell people that exercise is a kind of good medicine.

The study will run for six years. It studies a group of about 3,000 people. They are from the 11-year-olds to the old. The study has shown many nice changes in the body during and after exercise so far.

And the study has also shown that housework can be physical exercise. “Cutting the grass, cleaning rooms, washing the car — all of these are exercise,” says a scientist. “Exercise isn’t just throwing a ball into a basket.”

1What do the first and second paragraphs mainly tell us?

A. How to stay healthy in our daily life.

B. Children under 6 years old are not active in their life.

C. Many US schools don’t have enough PE classes.

D. Most Americans don’t get enough exercise.

2Why does the US National Institutes of Health start the important study?

A. To tell people exercise is important.

B. To show people some useful exercise.

C. To call on students to do more exercise.

D. To ask people to start doing housework.

3Which is TRUE about the study?

A. It will run for half a year.

B. It only studies the middle school students.

C. It has shown the body changes during and after exercise.

D. There are three hundred people taking part in the study.

4Which of the following is NOT mentioned (提及) in the passage?

A. Cutting the grass.

B. Doing some cleaning in the house.

C. Planting some trees in the garden.

D. Washing the car.

5What’s the best title for the passage?

A. An important study on exercise.

B. Doing housework is helpful.

C. The school students and exercise.

D. A kind of medicine for the old and the young.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网