题目内容

【题目】 At the age of seven, I loved staying with my mom when she was cooking. I _______ my mom bring food to life with the simplest ingredients. It was amazing.

After I turned nine, my mom allowed me _______ cooking. I started with making tea and hoped that _______ from people around me. One day, a neighbor visited us. So I made a cup of tea for her. However, she took a sip and put down _______ cup right away, saying that it tasted so bad. My mom offered to make a fresh cup for her, but she refused and left right away. I was so upset.

_______ dad came home, my mom explained what had happened. Dad told my mom that he wished to eat the bread made by me. Guess what? The bread I made was too bad. However, _______ my surprise, dad ate it up! He said it was delicious. I _______ deeply and I gave him a big hug. The next morning, he asked me to make tea for him. After finishing his tea, he said he started with a _______ day than before because of the tea I prepared. I couldn’t _______ describe what my feeling was at that time. Dad’s words were so warm that I became happy and excited.

If dad hadn’t lied that day, I might have believed the neighbors’ __________. Nowadays, I completely believe when lie help a person to bring his confidence back, lies aren’t lies.

1A.watchB.have watchedC.will watchD.watched

2A.to tryB.tryingC.triedD.try

3A.I can get praiseB.can I get praiseC.I could get praiseD.could I get praise

4A.aB.anC.theD./

5A.BeforeB.UntilC.SinceD.When

6A.toB.inC.atD.for

7A.touchB.was touchedC.is touchingD.will be touched

8A.niceB.nicerC.nicelyD.the nicest

9A.possibleB.possiblyC.exactD.exactly

10A.wordB.wordsC.ideaD.ideas

【答案】

1D

2A

3C

4C

5D

6A

7B

8B

9D

10B

【解析】

本文讲述了作者小时候看母亲做饭,自己也想尝试,但在一次尝试后,邻居给出的评价很糟糕,作者感到很气馁。但是在爸爸善意的谎言和鼓励之下,作者又重拾了信心。

1句意:我看着我的妈妈用最简单的配料给我们的生活带来食物。

watch一般现在时;have watched现在完成时;will watch一般将来时;watched一般过去时。根据前句“At the age of seven, I loved staying with my mom when she was cooking.”可知,本文时态是一般过去时,表示过去发生的事。故选D

2句意:我九岁以后,妈妈允许我尝试做饭。

to try动词不定式;trying动名词;tried动词过去式/动词过去分词;try动词原形。分析“After I turned nine, my mom allowed me___2___cooking.”可知,此处构成“allow sb. to do sth.”结构,所以此处用其动词不定式形式。故选A

3句意:我从泡茶开始,希望能得到周围人的赞扬。

I can get praise陈述语序,一般现在时;can I get praise疑问语序,一般现在时;I could get praise陈述语序,一般过去时;could I get praise疑问语序,一般过去时。分析“I started with making tea and hoped that ___3___from people around me.”可知,此处是宾语从句,应用陈述语序,又因为本文时态是一般过去时。故选C

4句意:然而,她尝了一小口,马上放下杯子,说味道太差了。

a不定冠词表泛指,用于辅音音素开头的词前;an不定冠词表泛指,用于元音音素开头的词前;the定冠词表特指;/零冠词。分析“So I made a cup of tea for her. However, she took a sip and put down___4___cup right away…”可知,此处特指前文的杯子。故选C

5句意:当爸爸回家时,妈妈解释了发生的事情。

Before在……之前;Until直到;Since自从,因为;When当……时。分析“___5___dad came home, my mom explained what had happened.”可知,此处表示“当爸爸回家时,妈妈解释了发生的事情”的含义,用于句中引导时间状语从句,表示“当……时”。故选D

6句意:然而,令我惊讶的是,爸爸把它吃光了!

to到;in在……里;at在;for因为,为了。分析“However, ___6___my surprise, dad ate it up!”可知,此处构成“to one’s surprise”短语,翻译为“令某人吃惊的是”。故选A

7句意:我被深深地感动了,我给了他一个大大的拥抱。

touch一般现在时;was touched一般过去时的被动语态;is touching现在进行时;will be touched一般将来时的被动语态。分析“He said it was delicious. I___7___ deeply and I gave him a big hug.”可知,本句主语I是动作touch的承受者,又因为本文时态是一般过去时,所以使用一般过去时的被动语态。故选B

8句意:喝完茶后,他说因为我准备了茶,所以今天比以前过得更好。

nice形容词原级;nicer形容词比较级;nicely副词原级;the nicest形容词最高级。分析“After finishing his tea, he said he started with a ___8___day than before because of the tea I prepared.”可知,此处用于句中作定语修饰其后的名词day,又因为本句含有比较级标志词than,所以使用形容词比较级形式。故选B

9句意:我无法用语言来描述我当时的感受。

possible可能的,形容词;possibly可能地,副词;exact确切的,形容词;exactly确切地,副词。分析“I couldn’t ___9___describe what my feeling was at that time.”可知,此处表示“我无法用语言来描述我当时的感受”的含义,强调“确切、准确”,此处用于句中修饰动词describe,所以使用副词形式。故选D

10句意:如果那天爸爸没有撒谎,我可能会相信邻居的话。

word单词;words话语;idea想法;ideas想法,名词复数。分析“If dad hadn’t lied that day, I might have believed the neighbors’ ___10___.”可知,此处表示“我可能会相信邻居的话”,强调“话语”。故选B

本文主要讲的是作者小时候看母亲做饭,自己也想尝试,但在一次尝试后,邻居给出的评价很糟糕,作者感到很气馁。但是在爸爸善意的谎言和鼓励之下,作者又重拾了信心的故事。短文主题明确,内容贴近时事,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第2小题,考查的是动词不定式作宾语补足语,此处构成“allow sb. to do sth.”结构,所以使用动词不定式;再如第7小题,考查的是一般过去时的被动语态,分析句子可知,主语I是动作touch的承受者,又因为本文时态是一般过去时,所以使用一般过去时的被动语态。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Where would you like to go on holidays? For your next vacation, why not go to Inner Mongolia(内蒙古)? You can enjoy a great trip there.

Inner Mongolia is the third largest area in China. It is near the northern border(边界) of China, and it is on the south of Russia.

Inner Mongolia has special natural views, a long history and great cultures. There are many historic sites(历史遗迹). Dazhao Temple and Zhaojun Tomb are two of the most famous ones.

But the most attractive thing in Inner Mongolia is its beautiful natural views. Green grass , clear lakes and air and many kinds of animals make you want to stay there forever.

While you visit Inner Mongolia , you can try different activities. They include wrestling(摔跤) , horse riding and camel riding. You can also visit traditional Mongolian families and enjoy the real life of Mongolians. And you can enjoy the great Mongolian singing and dancing.

1Russia is on the________ of Inner Mongolia.

A.northB.westC.southD.east

2The underlined word“ attractive” means “________” in Chinese.

A.吸引人的B.糟糕的C.打击人的D.危险的

3According to the passage, you can do many things in Inner Mongolia except________.

A.riding horsesB.enjoying singing and dancing

C.buying nice clothes .D.visiting Dazhao Temple

4Which of the following is RIGHT about Inner Mongolia?

A.It is the largest area in China.B.It is a place with a short history.

C.There are many kinds of animals.D.You can’t visit traditional Mongolian families.

5The passage may be from a book about________.

A.jobsB.travelC.hobbiesD.science

【题目】阅读短文, 从方框中选择适当的词并用其正确形式填空, 使短文通顺、意思完整。每空限填一词, 每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

with, sweet, die, free, soft, be, succeed, lose, fly, care, open, in

There was once a lonely girl who desired love very much. One day, while she was walking in the woods, she found two starving songbirds. She took them home and put them in a small cage. She1for them with love and the birds grew stronger and stronger. Every morning, they greeted her2 a wonderful song. The girl felt great love from the birds.

One day, the girl found that the cage door was3. The larger and stronger bird flew out of the cage and landed on it.4afraid of the bird's flying away, she rushed to grasp him tightly. She was wild with joy at her 5 in catching him. Suddenly she found the bird didn't move. She opened her hands and stared in horror at the6bird. She realized that her love killed the bird.

Then, she noticed the other bird moving back and forth in the cage. She could feel his great need for7. He wanted to fly into the blue sky. So she lifted him and threw him 8into the air. The bird circled once, twice, three times…

The girl watched delightedly at the bird's enjoyment. She was no longer concerned with her 9. She wanted the bird to be happy. Suddenly, the bird flew closer and landed on her shoulder. He sang the10 melody(乐曲)that she had ever had.

The fasted way to lose love is to hold on to it, while the best way to keep love is to let go.

【题目】 At the age of 12, seeing my grandfather coming into the sitting room and sit down, I said to my brother, “I hope he doesn’t sit down.”

My grandfather wrote poems on great rolls of thin white paper with a paintbrush(毛笔), but over the years I wouldn’t listen to him read his poems. I would leave my Chinese poor as it was, which made listening to him too much of an effort.

On Mondays, he’d sit at Dragon Boat Restaurant with other old Chinese men. While from Tuesdays to Fridays, he was at a small square table by himself with a pot of tea and the Chinese newspaper. Life seemed easy and peaceful for him before he got brain cancer(癌症)and three months later, he died.

I was never particularly kind to my grandfather. At the funeral(葬礼), my heart was filled with a sense of regret rather than sadness. I didn’t even show my grandfather the commonest kindness he was supposed to receive. I was 16 years old then.

Now I am 26. A few weeks ago, during a family dinner at a Chinese restaurant, the waiter talked with my mum about my speaking to him in Chinese, wishing that his own kids could speak a little Chinese as I did. Mom told him I had stopped speaking Chinese for some years and then had suddenly started up again in my late teens.

I have often wondered if my mum knows that my improvement in Chinese had to do with Granddad’s death. Whenever I am stuck for a word, I ask her. Whenever I am with her, or relatives, I practice. Now I am confident that the next time an elderly relative wants me to listen to them, I am not only willing, but also I am able to. In fact, the more I learn, the more interest I have in the fantastic Chinese culture. For me, the learning process is like a journey to rediscover my roots(根).

1The underlined part in the second paragraph probably means “______” in Chinese.

A.青出于蓝B.勉为其难C.苦尽甘来D.轻而易举

2The writer’s grandfather used to ______on Wednesdays.

A.practice writing poems

B.drop by the writer’s house

C.have lunch at Dragon Boat Restaurant

D.sit by himself with a pot tea and a newspaper

3What can we infer about the writer from the passage?

A.Her grandfather died when she was 16 years old.

B.She didn’t discover her love for Chinese culture before her grandfather’s death.

C.Her mum was disappointed to see her improvement in Chinese.

D.She loved practicing Chinese with her grandfather when he was still alive.

4The writer wrote the passage mainly to ______.

A.show her regret and love for her dead grandfather

B.introduce her grandfather who had deep love for his motherland

C.tell us how she started her journey to rediscover her roots

D.advise young people to study Chinese poems

【题目】 UNESCO has recognized the Chinese art of paper cutting on its Intangible Cultural Heritage(非物质文化遗产) List. But paper cutting is at the risk(危险) of disappearing.

Voyo Woo, a Chinese immigrant, who loves paper cutting, worked hard to celebrate the ancient art form. With a keen interest in paper cutting, Ms Woo held a paper cutting exhibition(展览) at a shopping centre near Washington. “I really love it. I get so much fun by doing it. So I’m just hoping that more people will learn about this art which is about to disappear. I think it’s time to take action. So I held it.”

Voyo Woo began to study paper cutting when she was a 14-year-girl in southeastern China. Voyo Woo’s teacher gave her extra training after class because Voyo discovered a special love for it. Later, her beautiful paper cuttings won second prize in a national painting competition. “Paper is the easiest material(材料) that you can find. You can just turn it into beautiful art. I think it is like magic to me.”

Ms Woo came to the US after she finished college in 2008. She has been invited to show the art at a wide collection of events. She also has shown her skill and works at famous museums like the Smithsonian Institution’s Freer and Sackler art galleries in Washington.

“I saw so many people coming to me and asking me. They were amazed. I think it’s important to introduce the art form to anyone who is interested.”

Ms Woo placed examples of her art around her as she displayed paper cutting at the shopping center. Ann Russ, a shopper, was attracted(吸引) by the nature of the work. She said it put her at ease.

“I like to know about Chinese art, specifically because it’s beautiful. It’s almost relaxing to put that much effort into it,” Russ said.

1The underlined word “keen” in Paragraph 2 probably means ________.

A.strangeB.strongC.surprisingD.simple

2Why did Voyo Woo hold a paper cutting show?

A.To make money for her further education.B.To keep and develop the ancient Chinese art.

C.To show off her perfect skill in paper cuttingD.To explain paper cutting is a real art in China.

3What can we know about Ms Woo according to the text?

A.She went to the US mainly to teach the art.

B.She will come back to China to study the art.

C.She once showed the art at several museums in Washington.

D.She once held a competition for American paper cutting lovers.

4Why does Ann Russ like paper cutting?

A.It’s easy to learn.B.It’s relaxing and enjoyable.

C.It’s cheap to get.D.It’s popular all over the world.

【题目】 Airplane seats beside the window are often the most popular. One passenger was _________ because he couldn't sit beside a window, so the flight attendant(空乘)drew one for him. A Japanese called Thomas _______ the story online.

During a recent flight, the attendants went around and _______ passengers if they wanted anything to drink. The man beside Thomas suddenly said, "Give _______ a window. "

It seemed that the man had _______ a window seat, but instead got a blank cabin(座舱) wall. He was sad because he couldn't enjoy the biggest _______ of having a window seat.

What followed next _______ Thomas and his seatmate.

The flight attendant later returned. She put a piece of paper on the cabin wall beside the passenger _______ demanded(要求)a window. It was then that Thomas _______ the flight attendant drew an airplane window to meet his demand. It ________ had a view of the ocean below and some clouds in the sky.

Thomas did not describe ________ the passenger liked the hand-drawn window. One wrote online. "From the ________ he was sleeping and the smile on his face. I'd say that________man was satisfied,"

Clearly, it was not a real ________. But it was the best the attendant could do in a short time to ________ the passenger’s unreasonable demand.

1A.funB.excitingC.interestedD.unhappy

2A.sharedB.examinedC.createdD.reported

3A.orderedB.regrettedC.askedD.considered

4A.meB.herC.himD.them

5A.chosenB.affordedC.developedD.protected

6A.progressB.purposeC.challengeD.advantage

7A.surprisedB.worriedC.disappointedD.named

8A.whatB.whoC.whichD.whether

9A.realizedB.rememberedC.doubtedD.agreed

10A.yetB.stillC.evenD.ever

11A.whatB.whereC.howD.why

12A.wayB.senseC.groundD.point

13A.luckyB.strangeC.unluckyD.stupid

14A.planeB.seatC.photoD.window

15A.keep offB.look forC.deal withD.get over

【题目】 In ancient Egypt, women did not go out to work. They stayed and worked at home. Many Egyptian men were farmers. Some men were builders or fishermen. Other men worked as artists. Some other important people did not do any farming.

The weather in Egypt was very hot. Ancient Egyptians did not wear many clothes. Men, women and children often wore simple robes made of thin cloth. On their feet they wore light open shoes. People, including women, shaved (刮掉) hair from their heads to keep cool.

Children in ancient Egypt grew up to do the same jobs as their parents. Girls stayed at home with their mothers. They learned to look after the home. Boys worked with their fathers. They learned to do the jobs their fathers did. They only went to school to learn to write if they wanted to become a scribe (抄写员).

Many of the games played by ancient Egyptians are similar to games we still play today. Children played racing and jumping games. They also played ball games and with wooden toys. Older children played a game like chess.

The kings of Egypt (the pharaohs) were powerful enough to control their country. The people thought that the pharaoh was a god. He owned everything. Everyone had to do what he told them to do. The pharaohs built huge tombs (坟墓). When a pharaoh died, he was buried in the tomb. The tombs were often in the shape of pyramids (金字塔). When a pharaoh was buried, he was surrounded by treasure and by things to help him in the next world, such as food, clothes, furniture and weapons.

Life in 1 Egypt

Work

Women didn't go out to work, and most of the men worked as farmers, 2, builders or fishermen.

Weather

To keep cool in hot weather, people wore 3 clothes, light open shoes; men and women had their hair shaved.

Children

Girls took 4of the home with their mothers.

Boys followed their fathers' examples. They didn't go to school 5 they wanted to be a scribe.

6

Children played almost the 7 games as we do today.

Most of the toys they played with were made of 8.

Pharaohs

The kings had such great 9 that everyone had to listen to them.

They were buried in huge tombs together with treasure and many items 10 to them in the next world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网