题目内容

【题目】 UNESCO has recognized the Chinese art of paper cutting on its Intangible Cultural Heritage(非物质文化遗产) List. But paper cutting is at the risk(危险) of disappearing.

Voyo Woo, a Chinese immigrant, who loves paper cutting, worked hard to celebrate the ancient art form. With a keen interest in paper cutting, Ms Woo held a paper cutting exhibition(展览) at a shopping centre near Washington. “I really love it. I get so much fun by doing it. So I’m just hoping that more people will learn about this art which is about to disappear. I think it’s time to take action. So I held it.”

Voyo Woo began to study paper cutting when she was a 14-year-girl in southeastern China. Voyo Woo’s teacher gave her extra training after class because Voyo discovered a special love for it. Later, her beautiful paper cuttings won second prize in a national painting competition. “Paper is the easiest material(材料) that you can find. You can just turn it into beautiful art. I think it is like magic to me.”

Ms Woo came to the US after she finished college in 2008. She has been invited to show the art at a wide collection of events. She also has shown her skill and works at famous museums like the Smithsonian Institution’s Freer and Sackler art galleries in Washington.

“I saw so many people coming to me and asking me. They were amazed. I think it’s important to introduce the art form to anyone who is interested.”

Ms Woo placed examples of her art around her as she displayed paper cutting at the shopping center. Ann Russ, a shopper, was attracted(吸引) by the nature of the work. She said it put her at ease.

“I like to know about Chinese art, specifically because it’s beautiful. It’s almost relaxing to put that much effort into it,” Russ said.

1The underlined word “keen” in Paragraph 2 probably means ________.

A.strangeB.strongC.surprisingD.simple

2Why did Voyo Woo hold a paper cutting show?

A.To make money for her further education.B.To keep and develop the ancient Chinese art.

C.To show off her perfect skill in paper cuttingD.To explain paper cutting is a real art in China.

3What can we know about Ms Woo according to the text?

A.She went to the US mainly to teach the art.

B.She will come back to China to study the art.

C.She once showed the art at several museums in Washington.

D.She once held a competition for American paper cutting lovers.

4Why does Ann Russ like paper cutting?

A.It’s easy to learn.B.It’s relaxing and enjoyable.

C.It’s cheap to get.D.It’s popular all over the world.

【答案】

1B

2B

3C

4B

【解析】

本文属于记叙文,作者通过这篇文章向我们介绍了Woo女士在华盛顿附近的一家购物中心举办剪纸展览的故事。

1词义猜测题。根据第二段“With a keen interest in paper cutting, Ms Woo held a paper cutting exhibition(展览) at a shopping centre near Washington.”可知由于对剪纸有浓厚兴趣,Woo女士在华盛顿附近的一家购物中心举办了剪纸展览,所以keen表示浓厚,与strong构成近义词,故选B

2推理判断题。根据第二段“I really love it. I get so much fun by doing it. So I’m just hoping that more people will learn about this art which is about to disappear. I think it’s time to take action. So I held it.”可知她举办这个剪纸展览是为了让更多的人了解这种艺术,即保持和发展中国古代艺术,故选B

3细节理解题。根据第四段“She also has shown her skill and works at famous museums like the Smithsonian Institution’s Freer and Sackler art galleries in Washington.”可知她曾经在华盛顿的几家博物馆里展示过这门艺术,故选C

4细节理解题。根据倒数第二段“She said it put her at ease.”和最后一段““I like to know about Chinese art, specifically because it’s beautiful. It’s almost relaxing to put that much effort into it,” Russ said.”可知,Ann Russ认为剪纸能使她放松,让她觉得安逸舒适,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At the age of seven, I loved staying with my mom when she was cooking. I _______ my mom bring food to life with the simplest ingredients. It was amazing.

After I turned nine, my mom allowed me _______ cooking. I started with making tea and hoped that _______ from people around me. One day, a neighbor visited us. So I made a cup of tea for her. However, she took a sip and put down _______ cup right away, saying that it tasted so bad. My mom offered to make a fresh cup for her, but she refused and left right away. I was so upset.

_______ dad came home, my mom explained what had happened. Dad told my mom that he wished to eat the bread made by me. Guess what? The bread I made was too bad. However, _______ my surprise, dad ate it up! He said it was delicious. I _______ deeply and I gave him a big hug. The next morning, he asked me to make tea for him. After finishing his tea, he said he started with a _______ day than before because of the tea I prepared. I couldn’t _______ describe what my feeling was at that time. Dad’s words were so warm that I became happy and excited.

If dad hadn’t lied that day, I might have believed the neighbors’ __________. Nowadays, I completely believe when lie help a person to bring his confidence back, lies aren’t lies.

1A.watchB.have watchedC.will watchD.watched

2A.to tryB.tryingC.triedD.try

3A.I can get praiseB.can I get praiseC.I could get praiseD.could I get praise

4A.aB.anC.theD./

5A.BeforeB.UntilC.SinceD.When

6A.toB.inC.atD.for

7A.touchB.was touchedC.is touchingD.will be touched

8A.niceB.nicerC.nicelyD.the nicest

9A.possibleB.possiblyC.exactD.exactly

10A.wordB.wordsC.ideaD.ideas

【题目】 Trust is a learned behavior that we gain from past experiences. 1 Trust is a risk. But you can’t be successful when there isn’t enough trust in a relationship.

Unfortunately, we’re all been victims(受害者) of betrayal(背叛). Whether we’ve been lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people’s simply can’t trust anymore. 2 It’s easy to understand, but if you’re willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there.

3 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best result would be for your health and happiness.

4 If you’ve been betrayed, you are the victim of your situation. But there’s a difference between being a victim and living with a “victim mentality(心态)”. At some point in all of our lives, we’ll have our trust tested.

You didn’t lose “everything”. Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from this hopeless side, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 5 Instead, it’s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

A.Learn to really trust yourself.

B.It is putting confidence in someone.

C.Stop regarding yourself as the victim.

D.That’s because they’ve been too badly hurt and they can’t bear to let it happen again.

E.Seeing the positive side of things doesn’t mean you aren’t paying attention to what happened.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网