题目内容
【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
try until one win child proud end short fall quick
A group of boys were playing a game around a small tree. They decided to see who was the【1】boy to get to the top of the tree. Their mothers were sitting not far away, looking at their 【2】as they played.
One of the climbers was an 8-year-old boy named David. He was the【3】child in the group. Nobody thought that he would【4】the competition.
Then the game started. All of the boys【5】their best to climb as high as they could. They all made it halfway up the tree before David did, but he reached the top of the tree fastest in the【6】
His mother was【7】of his son. She asked him, “David, how did you manage to reach the top of the tree so 【8】?”
“It was easy.”David said, “The other children kept looking down as they climbed. When they came to realize how high they were, they got scared and were afraid of 【9】down. I, however, looked only up. When I saw how close I was, I kept going higher and higher【10】I reached the top.”
It is true in life that if we just keep going forward without looking back, we're more likely to reach our goals.
【答案】
【1】first
【2】children
【3】shortest
【4】win
【5】tried
【6】end
【7】proud
【8】quickly
【9】falling
【10】until
【解析】
本篇讲述在一次爬树比赛中,大卫不畏自己是孩子中最矮的,勇往直前地向上爬,不像其他孩子总向下看,担心掉下来,最后最快到达树顶,故事告诉人们生活中如果我们不回头看而是勇往直前,我们更有可能更快达到目标。
【1】句意:他们决定看看谁是第一个爬到树顶的男孩。
从文字的表层意思推断空格指看看谁是第一个爬到树顶的男孩,空格在定冠词和单数名词之间,判断填序数词;one基数词,其序数词为first,第一;故答案为first。
【2】句意:他们的母亲坐在不远处,看着她们的孩子们玩。
从文字的表层意思推断空格指母亲们在不远处看着她们的孩子们玩;child孩子,名词,根据文字表达的逻辑关系,可知their后接名词的复数形式;child的复数形式为不规则变化children;故答案为children。
【3】句意:他是群里个子最矮的孩子。
空格在定冠词和单数名词之间,判断填形容词最高级;根据下文“Nobody thought that he would win the competition”推断空格指他是最矮的孩子,没人觉得他会赢;short的最高级为规则变化,在词尾+est;故答案为shortest。
【4】句意:没人想到他会赢得比赛。
空格在助动词后面,判断填动词原形;根据上文“He was the shortest child in the group”推断空格指没人想到他会赢得比赛;win获胜,动词;故答案为win。
【5】句意:所有的男孩都尽力爬得尽可能高。
从文字的表层意思推断空格指尽力爬;try one’s best to do sth尽力做某事;讲述发生过的事情,用一般过去时;try的一般过去式以辅音+y为结尾,要改y为i,再+ed;故答案为tried。
【6】句意:他们都比大卫先爬到树的一半高,但最后他最快到达树顶。
空格在句尾,判断是句子的状语;根据下文“David, how did you manage to reach the top of the tree so quickly?”推断空格指大卫最后最快到达树顶;in the end 最后;故答案为end。
【7】句意:他母亲以他的儿子为荣。
空格在be动词后面,判断填形容词;由上文可知大卫是最矮的、最后最快到达树顶,推断他妈妈为他感到骄傲;故答案为proud。
【8】句意:大卫,你怎么这么快就爬到了树顶。
由上文可知大卫是最矮的、最后最快到达树顶,推断下文指妈妈好奇地问儿子为什么可以爬得那么快;quick快的,形容词,其副词形式为quickly,快地;故答案为quickly。
【9】句意:当他们意识到自己有多高的时候,他们会害怕,担心掉下来。
从文字的表层意思推断空格指爬得高担心会掉下来;fall down掉下,空格在介词后面,判断填动名词;fall的动名词形式为规则变化,在词尾+ing;故答案为falling。
【10】句意:当我看到我有多靠近,我爬得越来越高,直到我到达山顶。
从文字的表层意思推断空格指一直往上爬,爬到树顶;空格在2个单句之间,判断填连词,until直到……,引导时间状语从句;故答案为until。
【题目】
Welcome to India Yoga Club! Here you can find information about what’s happening at India’s best regular Yoga. The India Yoga Club is held every Tuesday night at Summerhall, India. We have the best of India Yoga courses each week. The courses have a master will teach Yoga dances, so the event is great for everyone, from complete beginners to experienced Yoga dancers. Come and experience India Yoga the way it’s meant to be! (Free Wi-Fi and snacks are provided. No drinks are included in the tickets.) |
Tickets: $6 (online) $7 (at the door if there are any left) |
Time: 8 pm~11 pm |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Yoga nights are usually held on ______ at the India Yoga Club.
A. MondayB. Tuesday
C. WednesdayD. Thursday
【2】Catherine bought 2 tickets online and 3 tickets at the door. How much did she pay in total?
A. 13.B. 19.
C. 26.D. 33.
【3】Beginners can also enjoy Yoga nights because ______.
A. the master will teach the Yoga dances
B. Yoga dances are easy to learn
C. there are many experienced dancers
D. the club has the best Yoga courses
【4】What is included in the tickets?
A. Free Wi-Fi.B. Dinner.
C. Drinks.D. Cola.
【5】We can take part in the Yoga night ______.
A. at 8:00 am on Tuesday
B. at 8:30 pm on Tuesday
C. at 9:30 pm on Thursday
D. at anytime