题目内容

【题目】Jim is an English boy.He comes to China with his father and mother.They come here to work.Jim comess here to study.

He is in No.5 Middle School .He gets up early every day .He isn`t late for school.He studies hard .He can read and write English well.He often helps us with our English and we help him with his Chinese .After class ,he likes playing football ,swimming ,running ,juming and riding .He makes many friends here.We are glad to stay with him .

On Sunday he often helps his mother clean the house ,mend something or do the shopping .He likes Chinese food very much.

He likes living here .He likes Chinese students very much.We all like him,too.

1小题至5小题根据短文,判断正( T )误 ( F )。6小题至10小题根据短文内容,选择正确的答案。

1He gets up late every day。

2He often teaches us English。

3After class ,he likes singing and playing basketball。

4OnSunday ,he often helps his mother clean the house。

5He doesn`t like Chinese food。

6Jim is ————————

A. a Chinese boy B. an English boy C. a Japanese boy

7He cones to China with his——

A. father B. mother C. parents

8He is in No。——Middle School。

A. 4 B. 5 C. 6

9He gets up early ——

A. every day B. every Sunday C. every Saturday

10He often helps us with our ——

A. Chinese B. Japanese C. English

【答案】

1F

2T

3F

4T

5F

6B

7C

8B

9A

10C

【解析】本文介绍了吉姆在中国的生活和学习情况。

1F

根据He gets up early every day可知他每天起得非常早,故此处与原文不符,故为F。

2T

根据He often helps us with our English可知他经常帮助我们学习英语,故此处与原文一致,故为T。

3F

根据After class ,he likes playing football ,swimming ,running ,juming and riding .可知课下他喜欢踢足球,游泳,跑步,跳高和骑车,而不是喜欢唱歌和打篮球,故此处与原文不符,故为F。

4T

根据On Sunday he often helps his mother clean the house ,可知在星期天他经常帮助他母亲打扫房子。故此处与原文一致,故为T。

5F

根据He likes Chinese food very much.可知他非常喜欢中国食物,故此处与原文不符,故为F。

6B

细节理解题。根据Jim is an English boy.可知吉姆是一名英国男孩,故选B。

7C

细节理解题。根据He comes to China with his father and mother.可知他和父母一起来中国,故选C。

8B

细节理解题。根据He is in No.5 Middle School可知他在第五中学,故选B。

9A

细节理解题。根据He gets up early every day .可知他每天起得非常早,故选A。

10C

细节理解题。根据He often helps us with our English and we help him with his Chinese可知他经常帮助我们学习英语,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We all see and hear about extraordinary(优秀的) people around us and wonder why we can’t be more like them. It’s not the big things that make someone extraordinary. It’s the small things. They become extraordinary by making a difference in someone’s life. Here are some of the things extraordinary people do every day:

Praise(表扬)someone. It can make the others feel great about themselves. A compliment can have a positive impact(影响) on their lives. Your team or family will love you for it.

It’s OK to admit(承认) you were wrong. You will not only gain the respect of your team mates, but you will also gain credibility(信用).

When you need help, don’t be shy or stop yourself. Everyone needs a little help sometimes. When you ask for help, you receive help. You’re willing to listen; you also need support at times.

When you don’t understand how something works, let an expert show you. When you let someone teach you something, you are telling the person that you respect his talent, time and what he is talking about.

Sometimes it is very important to stay silent. Especially when you’re angry, process your emotions, think back to what happened, and then come to a decision about how to deal with it. Before you say anything, consider others’ feeling. Never be rude with words or actions.

【1】 In the passage, how many points about being an extraordinary person does the writer refer to?

A. Five.B. Six.C. Seven. D. Eight.

【2】 For an extraordinary people, if he makes a mistake, what will he

A. Praise others.B. Be angry.C. Admit his mistake.D. Stay silent.

【3】 What makes a person become extraordinary?

A. Do some big and great things.

B. Some small things.

C. Having a lot of money.

D. To be a famous person.

【4】 Something unhappy happens, and you have to make a decision. What shouldn’t you do?

A. Stay silent.

B. Process your emotions.

C. Think back to what happened.

D. Be rude with words or actions.

【5】What is the best title for the passage?

A. How to process your emotions.

B. How to admit mistakes.

C. How to become an extraordinary person.

D. How to do more small things.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网