题目内容
【题目】 We all see and hear about extraordinary(优秀的) people around us and wonder why we can’t be more like them. It’s not the big things that make someone extraordinary. It’s the small things. They become extraordinary by making a difference in someone’s life. Here are some of the things extraordinary people do every day:
Praise(表扬)someone. It can make the others feel great about themselves. A compliment can have a positive impact(影响) on their lives. Your team or family will love you for it.
It’s OK to admit(承认) you were wrong. You will not only gain the respect of your team mates, but you will also gain credibility(信用).
When you need help, don’t be shy or stop yourself. Everyone needs a little help sometimes. When you ask for help, you receive help. You’re willing to listen; you also need support at times.
When you don’t understand how something works, let an expert show you. When you let someone teach you something, you are telling the person that you respect his talent, time and what he is talking about.
Sometimes it is very important to stay silent. Especially when you’re angry, process your emotions, think back to what happened, and then come to a decision about how to deal with it. Before you say anything, consider others’ feeling. Never be rude with words or actions.
【1】 In the passage, how many points about being an extraordinary person does the writer refer to?
A. Five.B. Six.C. Seven. D. Eight.
【2】 For an extraordinary people, if he makes a mistake, what will he
A. Praise others.B. Be angry.C. Admit his mistake.D. Stay silent.
【3】 What makes a person become extraordinary?
A. Do some big and great things.
B. Some small things.
C. Having a lot of money.
D. To be a famous person.
【4】 Something unhappy happens, and you have to make a decision. What shouldn’t you do?
A. Stay silent.
B. Process your emotions.
C. Think back to what happened.
D. Be rude with words or actions.
【5】What is the best title for the passage?
A. How to process your emotions.
B. How to admit mistakes.
C. How to become an extraordinary person.
D. How to do more small things.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:本文主要以如何成为优秀的人为话题,作者给出五个方面的建议。
【1】A细节理解题。根据短文第二段到第五段的首句可知,在本文中关于做一个优秀的人,作者指出了五点。所以该选A。
【2】C细节理解题。根据短文第三段第一句 It’s OK to admit(承认) you were wrong.可知,优秀的人应该承认错误。所以该选C。
【3】B细节理解题。根据短文第一段中间一行It’s not the big things that make someone extraordinary. It’s the small things.可知,小事情使人变得优秀。所以该选B。
【4】D细节理解题。根据短文最后一段Never be rude with words or actions.的描述可知,不愉快的事情发生时,不要有粗鲁的言语或行动。所以该选D。
【5】C主旨大意题。根据短文大意可知,本文主要讲述了如何成为优秀的人。所以该选C。