题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。

Have you ever visited the website wuxiaworld.com? It has 1recent surprised many Chinese people by its great popularity in the US.

The website is a platform 2 sharing English versions of Chinese kung fu novels. With a black Chinese dragon at the 3 of its homepage(首页), wuxiaworld.com has seven complete translations of Chinese kung fu novels now.

Lai Jingping is 4 founder of the website. His online username is RWX. He 5take to the US from Chengdu by his parents at the age of three. That was 6 he could only speak a little Chinese at home and knew little about Chinese characters. Later, he became very 7interest in the TV series Flying Fox of Snowy Mountain(《雪山飞狐》). And soon, he began to study Chinese and tried to put Louis Cha’s works into English by 8.

“Traditional Chinese culture is too difficult for American people. However, online fantasy web novels about Chinese kung fu are easier9understand,” said RWX.

Now wuxiaworld.com is two years old. It has had 20 to 30 10project.

【答案】

1recently

2for

3top

4the

5was taken

6why

7interested

8himself

9to understand

10projects

【解析】

本文主要说的是一盒刊登中国武侠小说的英文网站。主要介绍了该网站的影响、创建者、创建背景、创建原因、所做项目等等。

1句意:它最近在美国大受欢迎,令许多中国人感到惊讶。

根据句意理解可知,这里表示的是最近,修饰动词,所以要用副词,所以这里填recently

2句意:该网站是一个分享中国功夫小说英文版本的平台。

根据句意理解可知,这里缺少一个介词,表达目的,英语中表达目的的介词是for,表示为了分享……,所以这里填for

3句意:《武侠世界》在其主页顶部有一条黑色的中国龙。

根据句意理解可知,这里表达的是在……顶部,英语中是top,这里构成一个短语at the top of,所以这里直接填top

4句意:赖景平是该网站的创始人。

根据句意理解可知,这里表达的是他是创始人,特别指明是这个网站的创始人,所以这里要用定冠词the,所以填the

5句意:他三岁时被父母从成都带到美国。

根据句意理解可知,这里表达的是被带到……英语中表达是take,而主语和动词之间是被动关系,主语是单数,时间是过去,所以这里要用过去时的被动结构,所以直接填was taken

6句意:这就是为什么他在家里只能说一点中文。

根据句意理解可知,这里表达的是为什么,引导的是表语从句,英语中是why,所以这里直接填why

7句意:后来,他对电视连续剧《雪山飞狐》非常感兴趣。

根据句意理解可知,这里表达的是对……感兴趣,英语中结构是be interested in,所以这里直接填interested

8句意:他开始学习汉语,并试图把查路易的作品自己译成英语。

根据句意理解可知,这里表达的是独自翻译,英语中独自是by oneself,而这里主语是he,所以这里填himself

9句意:然而,关于中国功夫的网络奇幻小说更容易理解。

根据句意理解可知,这里表达的是更容易理解,英语中有一个结构是:be+性质形容词+to do,这里是用不定式的主动形式表示被动意义,而本题中正是这个结构,要用不定式的主动形式来表达被动的含义,所以这里要填to understand

10句意:它有2030个项目。

根据句意理解可知,这里表达的是项目,英语中是project,是一个可数名词,而这里表示的是20-30个项目,所以要用复数形式,所以这里填projects

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

When was the last time you gave or received a hug? Do your parents hug you before you go to school? In Western countries, 1.

You might hug your teammates after winning a basketball game. If one of your friends is having a bad day, 2. Friends who haven’t seen each other for a long time will usually hug each other when meeting.

Of course, 3. After coming to China, I’ve noticed that people are generally more reluctant (不情愿的) to hug than they are in my home country, the US.

My Chinese friends told me that hugging is considered to be very intimate (亲密的) in their culture, 4, like couples. Chinese people don’t usually hug in public, either.

But people’s attitudes toward hugging can also change.

I remember watching a video story about a “hugging party” that was held in Shanghai. A local artist held the party, inviting strangers and asking them to hug each other.

The Chinese participants clearly looked uncomfortable, 5. They decided that hugging doesn’t have to be awkward (尴尬的) and can actually be quite nice. So next time you see your mom or dad, give them a hug—see how it makes you feel.

A. you can hug him to cheer him up

B. it usually only happens between people who are really close to each other

C. it is quite common to greet close friends or relatives with a hug

D. people sometimes give advice or just try to solve the other person’s problems directly

E. people in different countries have different opinions when it comes to hugging

F. hugging is not the only way to comfort others

G. however, after the party, several of them changed their minds

【题目】 Millions of Chinese have been playing a mobile game called “ Travel Frog ” recently. You play as the “ mother ” of a frog who lives alone and enjoys traveling. 1 The frog will send you postcards while he is away.

The game’s popularity may have something to do with how lonely people are these days, according to the Xinhua News Agency. Many players have said that the lonely frog is just like them. 2

Loneliness seems to be a common problem today. 3 And in the UK, about one in five people in the country are “ always or often lonely ”, the Telegraph reported. This might be why the UK government announced the country’s first “ Minister(部长)of Loneliness ” in January. 4 The minister’s office will provide more money for activities that connect people together.

This loneliness problem may be partly because of social media. When we see pictures of friends having fun or posting selfies with us, we may compare their “ perfect ” lives with our own and feel even lonelier.

But we should remember that no one is sure to be lonely. As UK poet John Donne once wrote, “ 5 And every man is a piece of continent(陆地), a part of the main. ”

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。

A.The minister’s job is to find ways to help UK citizens feel less lonely.

B.You need to prepare food and tools for his trips.

C.No man is an island, entire on itself.

D.According to the Guardian, about 40 percent of American adults say they’re lonely.

E.But playing with the frog helps them forget their loneliness for a short time.

【题目】 Xia Boyu, a 70-year-old man, reached the top of Mount Everest in May last year. What makes his climb special is that Xia has no legs.

Xia first climbed Mount Everest with other climbers in 1975. However, they had to stop halfway because they met a snowstorm. The team had to stop because of the bad weather in the mountain for two days. After the climb, Xia lost his legs.

However, Xia refused to give up. He made three more climbs in 2014, 2015 and 2016 but he got back every time for different reasons. To prepare for his fifth climb, he got up at four every morning to do exercise for 90 minutes. Then he rode to a mountain 20 kilometers away from his home and climbed it. Finally, Xia reached the top of Mount Everest successfully in May, 2018, although he could only stand there for less than ten minutes because of a snowstorm.

Xia has become the first one to reach the top of Mount Everest without two legs. His story is sure to encourage more people to work hard for their dreams.

任务一 根据短文,回答下面所给的问题。

1Why is Xia’s climb so special?

________________________________________________

2How many times has Xia climbed the Mount Everest?

________________________________________________

3When did Xia reached the mountain successfully

________________________________________________

任务二 把文中划线部分的句子译成汉语。

4________________________________________________

任务三 用英语给本文拟一个恰当的标题。

5_______________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网