题目内容

【题目】

by but eye safely kindness

A thirsty bee (蜜蜂) went to a river to drink. As it was drinking, it was carried away 1 the running water. A kind bird saw the bee's danger. It picked a leaf and threw it into the water in front of the bee. The bee was able to climb onto the leaf, and it was brought 2 to the land. The bee thanked the bird for its 3 and then flew away.

Not long after, the bird was sitting on the branch of a tree. It did not see that a man was aiming his gun at it. 4 the bee saw what the man was doing. So the bee flew into the man's eye. The pain in his 5 was so great that he was not able to shoot the bird,and the bird flew away.

【答案】

1by

2safely

3kindness

4But

5eye

【解析】

这是一篇记叙文,文章讲述小鸟用树叶救了一只喝水被水冲走的蜜蜂,后来蜜蜂看到有人准备用枪射击小鸟而小鸟没有发现,它飞到那人的眼睛里让他不能射击,用此方法又救了小鸟。告诉读者救人者终救己的道理。

1

句意:当它喝水的时候,它被流动的水冲走。

根据“was carried away”可知是被动形式此处用by引出动作的发出者“流动的水”。故答案为by

2

句意:蜜蜂能爬到树叶上,它被安全地送到陆地上。

动词was brought 后面用副词safely修饰表示“安全地被送到陆地上”。故答案为safely

3

句意:蜜蜂感谢小鸟的善意,然后飞走了。

此处表示“因为某事而感谢某人”用thank sb. for sth.,此处缺名词;根据前文“A kind bird saw the bee's danger. It picked a leaf and threw it into the water in front of the bee. The bee was able to climb onto the leaf”讲述小鸟帮助了蜜蜂,可知此处用名词kindness表示“善意”。故答案为kindness

4

句意:但是小蜜蜂看到了那个男人正在做的事。

根据“It did not see that a man was aiming his gun at it”小鸟没有看到那个男人正在用枪瞄准它,此处“the bee saw what the man was doing”表示转折,用连词but,句首首字母b大写。故答案为But

5

句意:他眼睛的疼痛如此的强烈以至于他不能够射击小鸟,小鸟飞走了。

根据“the bee flew into the man's eye”可知此处指的是男人的眼睛疼痛,用单数名词eye。故答案为eye

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How can you get the most information from a book? Here are some suggestions that can help you read effectively(有效地).

Read the whole thing.

When you're learning something by reading, it's more important to have a general idea than to understand every detail(细节). In fact, no matter how carefully you read, you won't remember or understand all of the details. So remembering the main points will be OK.

Decide how much time you will spend.

If you know that you have only six hours for a book, it'll be wise of you to adjust(调整) yourself. The more clearly you know your limits(时限), the more effective your reading will be. So never start to read without planning when to stop.

Have a purpose.

Before you begin, find out why you want to read this book. If you don't have reasons of your own, you can't learn much. After you start to read, try to think of four questions: Who is the writer? What are the book's opinions? What are the reasons? What are the conclusions(结论)?

Read it three times.

You'll get the most out of the book if you read it three times-fast-reading for general ideas, reading for understanding, and then reading for note-taking and remembering.

1What is the passage about?

____________________________________________________________________________________________

2According to the passage, will you read more effectively if you know your limits?

____________________________________________________________________________________________

3According to the passage, how can you get the general idea of a book?

____________________________________________________________________________________________

4Do you agree that you should read with a purpose? Why or why not? 30词左右)

____________________________________________________________________________________________

【题目】 In a common-place environment, at a not right hour, do we notice beauty? If so, do we stop to enjoy it? Do we know talent in an unexpected situation?

In Washington, DC, at a Metro Station, on a cold January morning in 2007, the man with a violin played six Bach pieces for about 45 minutes. During that time, about 2,000 people went through the station, most of them on their way to work.

A middle-aged man noticed that there was a musician playing. He slowed his pace and stopped for a few seconds, and then he hurried off. A woman threw money in the hat and, without stopping, continued to walk. A young man leaned against (斜靠) the wall to listen to him, then looked at his watch and started to walk again. A 3-year old boy stopped, but his mother pulled him along hurriedly. The kid stopped to look at the violinist again, but the mother pulled him hard and the child continued to walk, turning his head the whole time. This action was repeated by several other children, but every parent—without exception—forced their children to move quickly.

Only 6 people stopped and listened for a short while. About 20 gave money but continued to walk at their normal pace. The man collected a total of $32.

After 1 hour, the musician finished playing and silence took over. No one noticed and no one applauded. No one knew the violinist was Joshua Bell, one of the greatest musicians in the world. He played one of the most intricate (复杂的) pieces, with a violin worth $3.5 million dollars. Two days before, Joshua Bell sold-out a theater in Boston where the seats averaged $100 each to sit and listen to him play the same music.

This is a true story about a social experiment (实验). If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world, playing some of the finest music, with one of the most beautiful instruments. How many other things are we missing as we rush through life?

1According to the passage, you may read the questions in Paragraph 1 in ________.

A.a novelB.a filmC.a poemD.a test

2Which of the following is NOT true about the performance at the station?

A.Most of people did not notice it.B.It lasted for almost 105 minutes.

C.Every kid past was interested in it.D.It got a total of $32 in the end.

3Which of the following is the best meaning of "applauded" underlined in Paragraph 5?

A.组织B.服务C.喝彩D.献花

4What does Paragraph 5 mainly talk about?

A.Joshua Bell is the greatest musician in the world.

B.Bach's music is the most intricate for the violinists.

C.It's hard to enjoy Joshua Bell's concert in Boston.

D.It's a pity nobody enjoyed the station's performance.

5What's the writer's purpose of writing the passage?

A.To speak highly of Joshua Bell's behavior.B.To show great interest in the music.

C.To call people to learn to enjoy beauty in life.D.To introduce a social experiment.

【题目】 A little stream ran down from a high mountain far, far away through many villages and forests, until it reached a desert. The stream then thought, “I’ve been through countless difficulties. I should have no problem crossing this desert! But as she started her journey, she found herself slowly disappearing into the sand. After many tries, she still failed and was very unhappy. “Maybe I can’t reach the ocean in the end,” she said sadly to herself.

At this time, a deep voice came, “If a breeze (微风) can cross the desert, so can a river. “It was the voice of the desert. But the little stream replied, “That’s because a breeze can fly, but I cannot.”

“That’s because you can’t give up what you are. If you like to do it, and left yourself evaporate (蒸发) into the breeze, it can take you across, and you can reach the ocean.” said the desert, “Give up what I am now and disappear into the breeze.”No! No! The little stream could not accept this idea. After all, she had never experienced anything like it before. “The breeze can carry the vapor (蒸汽) across the desert and let it leave as rain. The rain will form a river again to continue its course,” explained the desert very patiently. “And whether you’re a river or vapor, your nature never changes,” continued the desert. Hearing this, the little stream rushed into the open arms of the breeze, while carried her to the next stage of her life.

The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to overcome (克服) the difficulties in your life to head for the success, you should also change the way you used to be.

1The little stream aimed to reach ________.

A.the forestB.the oceanC.the desertD.the river

2Before the stream reached the desert, she didn’t ________.

A.believe in herselfB.meet any difficulties

C.want to cross the dessertD.worry about the journey to the ocean

3The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to (指的是) ________.

A.streamB.breezeC.vaporD.desert

4The last paragraph mainly tells us ________.

A.our lives are as easy as the little stream’s

B.it is difficult for us to succeed

C.we must keep the way we used to be

D.we should change the way we used to be to succeed sometimes

5From the passage, we know that the stream in the end ________.

A.crossed the desertB.stopped her journey

C.failed to reach the oceanD.disappeared in the air

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网