题目内容

【题目】 In a common-place environment, at a not right hour, do we notice beauty? If so, do we stop to enjoy it? Do we know talent in an unexpected situation?

In Washington, DC, at a Metro Station, on a cold January morning in 2007, the man with a violin played six Bach pieces for about 45 minutes. During that time, about 2,000 people went through the station, most of them on their way to work.

A middle-aged man noticed that there was a musician playing. He slowed his pace and stopped for a few seconds, and then he hurried off. A woman threw money in the hat and, without stopping, continued to walk. A young man leaned against (斜靠) the wall to listen to him, then looked at his watch and started to walk again. A 3-year old boy stopped, but his mother pulled him along hurriedly. The kid stopped to look at the violinist again, but the mother pulled him hard and the child continued to walk, turning his head the whole time. This action was repeated by several other children, but every parent—without exception—forced their children to move quickly.

Only 6 people stopped and listened for a short while. About 20 gave money but continued to walk at their normal pace. The man collected a total of $32.

After 1 hour, the musician finished playing and silence took over. No one noticed and no one applauded. No one knew the violinist was Joshua Bell, one of the greatest musicians in the world. He played one of the most intricate (复杂的) pieces, with a violin worth $3.5 million dollars. Two days before, Joshua Bell sold-out a theater in Boston where the seats averaged $100 each to sit and listen to him play the same music.

This is a true story about a social experiment (实验). If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world, playing some of the finest music, with one of the most beautiful instruments. How many other things are we missing as we rush through life?

1According to the passage, you may read the questions in Paragraph 1 in ________.

A.a novelB.a filmC.a poemD.a test

2Which of the following is NOT true about the performance at the station?

A.Most of people did not notice it.B.It lasted for almost 105 minutes.

C.Every kid past was interested in it.D.It got a total of $32 in the end.

3Which of the following is the best meaning of "applauded" underlined in Paragraph 5?

A.组织B.服务C.喝彩D.献花

4What does Paragraph 5 mainly talk about?

A.Joshua Bell is the greatest musician in the world.

B.Bach's music is the most intricate for the violinists.

C.It's hard to enjoy Joshua Bell's concert in Boston.

D.It's a pity nobody enjoyed the station's performance.

5What's the writer's purpose of writing the passage?

A.To speak highly of Joshua Bell's behavior.B.To show great interest in the music.

C.To call people to learn to enjoy beauty in life.D.To introduce a social experiment.

【答案】

1D

2B

3C

4D

5C

【解析】

文章大意:当人们处在匆忙之中时,有多少人会为美好的事物而驻足呢?在华盛顿的地铁站,一个男士演奏了45分钟的小提琴,因正值上班时间,几乎没有人停下脚步去欣赏这美妙的音乐,可是谁又知道这位男士是著名的小提琴手Joshua Bell呢?

1

词义猜测题。根据文章内容可知,阅读文中第一段的问题,你可以在“考试”的阅读文中,故答案为D

2

细节理解题。根据文中“Only 6 people stopped and listened for a short while. 只有6个人停下来听了一会儿。可知,A. Most of people did not notice it. 是错误的;根据文中“the man with a violin played six Bach pieces for about 45 minutes. 这个拿着小提琴的男人演奏了大约45分钟的巴赫曲子。可知,B是错误的,根据文中“The kid stopped to look at the violinist again, but the mother pulled him hard and the child continued to walk, turning his head the whole time. This action was repeated by several other children, but every parentwithout exceptionforced their children to move quickly. 孩子停下来又看了看小提琴手,但母亲使劲拉着他,孩子继续走着,一直转着头。其他几个孩子也重复了这个动作,但每个家长都无一例外地强迫他们的孩子迅速行动。可知,C是正确的;根据文中“The man collected a total of $32. 那人总共收了32美元。可知,D是确的,故答案为B

3

细节理解题。根据文中“After 1 hour, the musician finished playing and silence took over. No one noticed and no one applauded. 一个小时后,音乐家演奏完毕,安静下来。没有人注意到,也没有人鼓掌。可知,第5段中强调的“applauded”的最佳含义是“鼓掌”,故答案为C

4

细节理解题。根据文中“No one noticed and no one applauded. No one knew the violinist was Joshua Bell, one of the greatest musicians in the world. He played one of the most intricate (复杂的) pieces, with a violin worth $3.5 million dollars. 没有人注意到,也没有人鼓掌。没有人知道小提琴家是约书亚·贝尔,世界上最伟大的音乐家之一。他用一把价值350万美元的小提琴演奏了一首最复杂的曲子。可知,5段主要讲 可惜没有人喜欢电视台的演出。故答案为D

5

主旨大意题。根据文章内容“This is a true story about a social experiment (实验). If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world, playing some of the finest music, with one of the most beautiful instruments. 这是一个关于社会实验的真实故事。如果我们没有时间停下来听世界上最好的音乐家之一,用最漂亮的乐器演奏一些最优秀的音乐。可知,作者写这篇文章的目的是 号召人们学会享受生活中的美。故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Brown got up late this morning. He was going to be late for work. It was raining hard and the streets were wet. He drove so fast that he didn’t see the red lights. He couldn’t stop his car and hit a car. An old man got out of the car and called out angrily, “What are you doing? How can you drive so fast?”

“I’m sorry, sir.” said Mr. Brown. “I didn’t see the lights turn red,” Then he brought out a bottle of wine and gave it to the old man.

“It’s cold today, sir,” said Mr. Brown. “Please drink a little, and then you’ll get warm,” The old man drank some wine and became happy. He asked, “I’m feeling much better now. Why don’t you drink any?”

“I can’t drink anything now, sir,” answered Mr. Brown. “I’m waiting for the policeman. Only drunkards(酒鬼)cause accidents, you know!”

1When did the story happen?

A.At night.B.In the morning.

C.In the afternoon.D.In the evening.

2Why did Mr. Brown drive so fast?

A.Because he was afraid to be late.B.Because he was happy that day.

C.Because he was good at driving.D.Because there were few cars in the street.

3Mr. Brown hit the car because of the following EXCEPT that .

A.he didn’t see the red lightsB.he drove fast

C.it was raining heavilyD.he couldn’t drive at all

4Why did Mr. Brown give a bottle of wine to the old man?

A.To make him happy.B.To make him drunk.

C.To make him warm.D.To make friends with him.

5We can know that at last.

A.Mr. Brown was not late for workB.Mr. Brown drank some wine

C.Mr. Brown fooled the old manD.the old man and Mr. Brown became good friends

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。

The idea that red means stop and green means go has influenced our lives in more ways than just traffic signals (信号). We have been taught from a young age that the color red means danger and green means it’s okay to move forward. But why were those colors chosen for traffic lights in the first place? For something we have to look at every day, why couldn’t they have been prettier colors?

Well, it’s important to know that before traffic lights for cars, there were traffic signals for trains. At first, railway companies used red to mean stop, white to mean go, and green to mean warn. As you could imagine, trains ran into a few problems with white meaning go. For example, one train mistook a bright star for a white light and something unexpected happened. Because of that, railway companies finally moved green meaning go and used yellow to mean warn. And it’s been that way ever since.

Red has always been a color that mean danger, long before cars were even around. This most likely started because it’s the color with the longest wavelength (波长) so it can be seen somewhere farther than other colors.

But, believe it or not, yellow was once used to mean stop. Back in the 1900s, some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area. Finally, highly reflective materials (高反射材料) were developed and red stop signs were born. Since yellow can be seen well at all times of the day, school zones, some traffic signs, and school buses continue to be printed yellow.

So next time you are impatiently waiting at a traffic light, don’t get so mad at them, they’ve certainly come a long way.

Answer the following question with no more than 8 words.

1How many colours have been used for traffic signals since the very beginning?

2What did one train mistake for a white light?

3Did the colour yellow mean go at first?

4Why does red mean danger?

5When were stop signs yellow?

【题目】阅读理解七选五 根据短内容, 从短后的选项中选出能填处的最佳选项. 选项中有两项为多余选项.

Do you want to be happier? Well, you can do something about it. Some psychologists 心理学家) believe that 10% of your happiness is due to life conditions and 40% is the result of your own choices. Your own choices include how you manage your time at school, your relationships, your friends, your activities and your health. So you have a lot of control over how happy you feel.1 Here are some tips on how to do that.

Surround yourself with positive 积极的) people. Spend time with positive people and your ideas will become active. On the other hand, good friends will encourage, support, and lift you up when you're down.2

That's also true for the people that we work with Don't try to be perfect. Remember that nothing can ever be perfect.3

Instead think about what you already have. Think about what you've already done. Think of where you are today as a step towards tomorrow. Don't try to be perfect, just try to do things wellwith excellence.

Focus on now. Don't think about all the things that can go wrong, like failing at school or your friend leaving you. Thinking like this only results in worry and stress, which is a waste of time and energy.4 Just worry about making today great, because the best way to be happy is just to enjoy each day.

Compare yourself to yourself, not to other people. There will always be someone smarter, or richer, or better looking or more successful than you. There will always be someone with a bigger house and a bigger boat than you. Someone will always have more. Rather, look at what you have got and who you are, accept and value that. Work toward being a better one than you were last month or last year. 5 And you will feel a lot happier with, and about yourself.

A.They see the best in you, and that helps you see the best in yourself.

B.That way you will be pleased with the progress that you are making.

C.The key is to take control by making choices and developing habits that make you happier.

D.You can control how happy you are, since giving always makes you feel happier.

E.If you can't control tomorrow, don't worry about tomorrow.

F.If you aim for perfection all the time, you will never be satisfied or happy.

G.Your relationship with your parents doesn't have to be perfect before you can be happy.

【题目】 Why do some people seem to be naturally happier than others?

Researchers from the University of Edinburgh have known the answer according to their recent study. Nine hundred twins took part in the study and had their happiness levels measured. The result shows that our genes(基因), in fact, control half of the personality traits(特点) that make us happy. And the other half is linked with lifestyles, careers and relationships. That is to say, individual differences in happiness are based on genetic differences between people.

"All human beings naturally desire happiness. We have found that happiness is partly rooted in genes," said Dr Alexander Weiss, the leader of the research. "This study is both a milestone and a new beginning: A milestone because we are now sure that there is a genetic side of happiness and a new beginning because the happy genes have just been found."

However, the researchers warn that genes are not the whole story. The environment can also affect oar happiness levels. In fact, a great deal of our happiness is directly connected with whatever is happening in our lives. Thus finding the right matters affecting us is the correct thing.

To become truly happy, we need to understand our important needs perfectly for if we fail to satisfy our needs, then unhappiness might happen. Besides, doing simple things, such as keeping a journal and writing down three things that we are thankful for every day, can increase our long-term happiness. Will you try it tonight?

1What plays the most important role in making us happy?

________________________________________________________

2What tip will you give to the people who are easily unhappy?

_________________________________________________________

3Some people think wealth seems to bring all happiness in life. Do you agree with this point of view? Why or why not?

________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网