题目内容

【题目】 A little stream ran down from a high mountain far, far away through many villages and forests, until it reached a desert. The stream then thought, “I’ve been through countless difficulties. I should have no problem crossing this desert! But as she started her journey, she found herself slowly disappearing into the sand. After many tries, she still failed and was very unhappy. “Maybe I can’t reach the ocean in the end,” she said sadly to herself.

At this time, a deep voice came, “If a breeze (微风) can cross the desert, so can a river. “It was the voice of the desert. But the little stream replied, “That’s because a breeze can fly, but I cannot.”

“That’s because you can’t give up what you are. If you like to do it, and left yourself evaporate (蒸发) into the breeze, it can take you across, and you can reach the ocean.” said the desert, “Give up what I am now and disappear into the breeze.”No! No! The little stream could not accept this idea. After all, she had never experienced anything like it before. “The breeze can carry the vapor (蒸汽) across the desert and let it leave as rain. The rain will form a river again to continue its course,” explained the desert very patiently. “And whether you’re a river or vapor, your nature never changes,” continued the desert. Hearing this, the little stream rushed into the open arms of the breeze, while carried her to the next stage of her life.

The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to overcome (克服) the difficulties in your life to head for the success, you should also change the way you used to be.

1The little stream aimed to reach ________.

A.the forestB.the oceanC.the desertD.the river

2Before the stream reached the desert, she didn’t ________.

A.believe in herselfB.meet any difficulties

C.want to cross the dessertD.worry about the journey to the ocean

3The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to (指的是) ________.

A.streamB.breezeC.vaporD.desert

4The last paragraph mainly tells us ________.

A.our lives are as easy as the little stream’s

B.it is difficult for us to succeed

C.we must keep the way we used to be

D.we should change the way we used to be to succeed sometimes

5From the passage, we know that the stream in the end ________.

A.crossed the desertB.stopped her journey

C.failed to reach the oceanD.disappeared in the air

【答案】

1B

2D

3B

4D

5A

【解析】

本文讲述的是一条小溪在过沙漠的时候,遇到了困难,最后在沙漠的建议下,小溪改变了自己的形态,变成了水蒸气,在风的帮助下,最后越过了沙漠!

1

细节理解题。根据第一段中“Maybe I can’t reach the ocean”可知,小溪的目的地是海洋。故选B

2

细节理解题。根据第一段中“I’ve been through countless difficulties. I should have no problem crossing this desert!”可知,在小溪到达沙漠之前,它经历了无数的困难,所以说在此之前它没有担心过去海洋的旅程。故选D

3

词意猜测题。stream小溪;breeze微风;vapor蒸汽;desert沙漠。根据第三段中“left yourself evaporate (蒸发) into the breeze”可知,沙漠告诉小溪变成水蒸气,因为风可以穿过沙漠,所以风也可以带着小溪变成的水蒸气穿过沙漠,所以此处it代指breeze。故选B

4

主旨大意题。结合全文内容可知,小溪在过沙漠的时候,遇到了困难,最后在沙漠的建议下,小溪改变了自己的形态,变成了水蒸气,在风的帮助下,最后成功越过了沙漠,告诉我们一个道理:为了成功,我们应该改变我们过去的方式。故选D

5

细节理解题。根据倒数第二段中“Hearing this, the little stream rushed into the open arms of the breeze, while carried her to the next stage of her life.”可知,小溪听从了沙漠的建议,它变成了水蒸气到了风中,微风带着它穿过了沙漠。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there was a poor young musician. He played the violin well, but he couldn't make enough money to buy much food to eat.

One evening he was eating a little rice and fish for his only meal—supper. A thin white cat came up beside him and the cat looked very hungry. Feeling sorry for the cat, the musician gave it his rice and fish, while he went to sleep hungry that night.

The next evening, there was a storm. The musician took shelter(躲避)under a large tree next to a big house. Thunder made a loud noise and lightning lit up the sky.

The musician looked toward the house and the warm lights inside. On the doorstep sat the white cat from the night before. It raised a small white paw()as if to beckon(召唤)the musician to come over! Then he ran into the yard. A man opened the door and invited the musician inside.

Minutes later, a large branch fell to the place where he'd been because of the lightning. Inside the house, the musician ate a delicious meal with the man. Then the man asked the musician what was in his case, and the musician took out his violin and began playing. The man clapped with pleasure. "Luck has brought you here tonight!" he said. "I'm thinking of starting a band, and we need a violinist. Would you like to join us?" "I can begin tomorrow!" the musician said.

At last, the musician became a famous violinist who was known throughout the world.

1Why did the musician go to sleep hungry that night?

A.Because he wanted to keep thin.

B.Because he gave his food to a cat.

C.Because he had no money to buy food.

D.Because he only had one meal that day.

2What can we know about the owner of the house?

A.He was lucky.B.He was poor.C.He was kind.D.He was famous.

3What's the main idea of the story?

A.Be kind to the cats.B.Help people in need.

C.Kindness brings luck.D.Work hard to live a better life.

【题目】阅读理解七选五 根据短内容, 从短后的选项中选出能填处的最佳选项. 选项中有两项为多余选项.

Do you want to be happier? Well, you can do something about it. Some psychologists 心理学家) believe that 10% of your happiness is due to life conditions and 40% is the result of your own choices. Your own choices include how you manage your time at school, your relationships, your friends, your activities and your health. So you have a lot of control over how happy you feel.1 Here are some tips on how to do that.

Surround yourself with positive 积极的) people. Spend time with positive people and your ideas will become active. On the other hand, good friends will encourage, support, and lift you up when you're down.2

That's also true for the people that we work with Don't try to be perfect. Remember that nothing can ever be perfect.3

Instead think about what you already have. Think about what you've already done. Think of where you are today as a step towards tomorrow. Don't try to be perfect, just try to do things wellwith excellence.

Focus on now. Don't think about all the things that can go wrong, like failing at school or your friend leaving you. Thinking like this only results in worry and stress, which is a waste of time and energy.4 Just worry about making today great, because the best way to be happy is just to enjoy each day.

Compare yourself to yourself, not to other people. There will always be someone smarter, or richer, or better looking or more successful than you. There will always be someone with a bigger house and a bigger boat than you. Someone will always have more. Rather, look at what you have got and who you are, accept and value that. Work toward being a better one than you were last month or last year. 5 And you will feel a lot happier with, and about yourself.

A.They see the best in you, and that helps you see the best in yourself.

B.That way you will be pleased with the progress that you are making.

C.The key is to take control by making choices and developing habits that make you happier.

D.You can control how happy you are, since giving always makes you feel happier.

E.If you can't control tomorrow, don't worry about tomorrow.

F.If you aim for perfection all the time, you will never be satisfied or happy.

G.Your relationship with your parents doesn't have to be perfect before you can be happy.

【题目】 “苏州市安全教育平台”让广大中小学生学到了许多安全知识。假如你是Jack,你的英国朋友Simon想了解平台的相关内容,请你根据下表提示用英语写一篇短文,从提供的六个类别里选两个,跟Simon谈谈相应的保护自身安全的措施,并分享你的体会。

Contents(内容)

Categories(类别)

fire safety

food safety

traffic safety

internet safety

natural disasters

accidental injuries

Solution(措施)

……(请按你自选的两类内容分别写两点)

Understanding(体会)

treasure life;……(请写12点)

提示词汇:Accidental injuries 意外伤害 treasure珍爱

注意事项:

1. 信中应包括所要求的信息,可以适当发挥;

2. 词数在90个左右,信的首尾已在答题卡上给出,不计入总词数;

3. 英文信中不得使用真实的个人及学校信息;

4. 要求语句通顺、意思连贯、符合题意。

Dear Simon,

Safety is very important. Our government especially pays attention to teenage safety. A website called “wuxi.safetree.com” helps us gain a lot of knowledge of safety. On the website, I have learnt a lot.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Jack

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网