题目内容
【题目】 If you stay in space for a long time, will your body change? Mark Kelly and Scott Kelly from the United States will show you the answer.
Mark and Scott are twins. They are both retired(退休的)NASA(美国国家航天航空局)astronauts. From 2015 to 2016,Scott spent 340 days at the international space station, while Mark stayed on the earth. People took measures of both men before, during and after the flight. They were helping with a NASA project which studies how long-term space travel influences the human body.
The full results of the study will come out in a year or two. But scientists are sharing some findings in the journal Nature.
A change in appearance was easy to see. Scott, when he returned to the earth, was 5cm taller before. Another change was that Scott's eyesight declined after he came back. He found he couldn't see clearly. He also found that he couldn't move his legs so easily like before. Scientist found that after coming back to the earth, he took a little longer to understand things and make decisions.
There were also changes that were much harder to see. As someone grows older, his telomeres(端粒)get shorter and become less effective to stop DNA from getting damaged. But during Scott's stay in space, his telomeres got longer while Mark's kept getting shorter.
Further tests on the twins are still going on.NASA plans to send people to Mars in the 2030s,and the twins' research could help them prepare for those space trips.
【1】Which of the following is Not true about Scott?
A.He has a twin brother.B.He is from the United States.
C.He has never been to space before.D.He was once a NASA astronaut.
【2】We can know that scientists did the research between the twins in order to_______.
A.see who is a better astronaut.
B.learn more about the twins' daily life
C.study how twin brothers act diferently in life
D.study how long-term space travel influences the human body
【3】What does the underlined word“declined”mean in Chinese?
A.下降B.漂浮C.提高D.控制
【4】What didn't Scott experience while he returned to the earth?
A.He couldn't understand others as well as before.B.He could walk faster than before.
C.His telomeres became longer.D.He grew taller than before.
【5】The last paragraph mainly tells us ____________.
A.the fun of space travel
B.the success of the twins' research
C.the full results of the twins' research
D.the purpse of the twins' research
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
文章大意:本文主要介绍了美国国家航天航空局在2015年至2016年期间做了一次实验,将一对退休的双胞胎宇航员中的一个送入太空,他在太空中呆了340天,回到地球之后,科学家发现他身体发生了一些变化。科学家希望通过对他们兄弟两人的身体变化状况进行对比分析,研究长期太空旅行对人体的影响,从而为载人去火星的任务提前做好准备。
【1】细节理解题。根据第二段第二、三行From 2015 to 2016,Scott spent 340 days at the international space station, while Mark stayed on the earth.“从2015年到2016年,斯科特在国际空间站呆了340天,马克则留在地球上。”所以C是错误的,故选C。
【2】细节理解题。根据第二段第三、四、五行They were helping with a NASA project which studies how long-term space travel influences the human body.“他们正在帮助美国宇航局的一个项目,该项目研究长期太空旅行对人体的影响。”故选D。
【3】词句推测题。根据第四段第二、三行He found he couldn't see clearly.“他发现他看不清楚。”可知,他的视力下降了,故选A。
【4】细节理解题。根据第四段第三行He also found that he couldn't move his legs so easily like before. “他还发现他不能像以前那样轻易地移动他的腿。”故选B。
【5】主旨大意题。根据最后一段第一、二行NASA plans to send people to Mars in the 2030s,and the twins' research could help them prepare for those space trips.“美国航天局计划在20世纪30年代将人类送上火星,这对双胞胎的研究可以帮助他们为这些太空旅行做准备。”故选D。
阅读理解题中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,选出正确答案即可。
例如题目4中,关键词是didn't Scott experience while he returned to the earth,可定位到第四段第三行He also found that he couldn't move his legs so easily like before. “他还发现他不能像以前那样轻易地移动他的腿。”故选B。