题目内容

My friends and I got to talking about the rules that we have in school.

At our school, we have to w1. uniforms every day. The problem is that all my classmates think the uniforms a2. ugly. We think young people should look s3. and so we would like to wear our own clothes. Our teachers believe that if we did that, we would concentrate more on our clothes t4. our studies. We disagree. We would feel more comfortable and that is good for s5.. If we can’t do that, we should be allowed to design our own uniforms. That would be a good way to keep both teachers and students h6.. It’s also probably a good idea for parents to a7. teenagers to study in groups during the evening. I know we get noisy sometimes, b8. we can learn a lot from each other. We also think that vacations should be longer. At present they’re too short. Longer vacations would g9. us time to do things like volunteering. Last summer I had an opportunity to volunteer at the local hospital, but I couldn’t because I had to go back to school. It would be a good experience for me because I want to b10. a doctor when I grow up.

1.wear 2.are 3.smart 4.than 5.studying 6.happy 7.allow 8.but 9.give 10.be/become 【解析】短文的作者与朋友一起谈论了学校的一些规章制度。在他们学校学生每天都要穿校服,但有些同学认为穿校服很难看,应该允许学生穿自己的衣服。老师则认为如果那样的话,学生们会更注重衣...
练习册系列答案
相关题目

What is the greatest thing in the world? It is a smile. A smile can start a 1.(友谊) and make us feel warm and joyful.

Last year when I 2.(进入) a new school as a middle school student, I had no friends and felt 3.(孤独的).

One day, when running in the playground, I was tripped by a stone and fell onto the ground. I tried to stand up but couldn’t because my knee 4.(受伤) badly. I felt so bad but then a hand came into my sight. As I looked up, I saw a big smile. It was from my new classmate Leo. I grabbed the hand without thinking 5.(两次) and stood up. From then on, Leo and I became good friends.

6.(然而), even best friends argue sometimes. Leo and I are no exception. Last week after arguing, I went home. That night after calming down I 7.(后悔) my bad temper. But I was embarrassed to talk to Leo. After sending an emoji of a smile to Leo’s mobile phone, I waited and was 8.(担忧的) Leo would never talk to me again. Then I heard the ring of a video chat and when I accepted the chat, I saw a face with a big smile on the screen. I was really 9.(感动的).

You can see how great the power of a smile is. Try to give other people a smile every time and you will 10.(改善) the world!

1.friendship 2.entered 3.lonely 4.hurt 5.twice 6.However 7.regretted 8.worried 9.moved/ touched 10.improve 【解析】本文主要通过介绍作者通过微笑交了朋友,也是通过微笑和朋友和好。他介绍了微笑的 强大作用,因此你每次努力给其他人一...

One afternoon, I went into an art museum while waiting for my husband, I hoped to enjoy the works of art quietly.

A young couple walked in front of me and talked (61) a 1. the paintings between themselves all the time. The lady did almost all the talking, but the man kept listening to her. I thought the man was very patient (62) b2. nobody would like to be bothered(打扰)while enjoying the paintings.

I met them several (63) t3. as I moved through the different rooms of the art museum. Each time I heard her talking, I moved (64) a4. quickly.

I was (65) p5. for some gifts at the museum shop when the couple walked slowly to the exit(出口). Before they left, the man (66) t6. out a cane(拐杖). Then he tapped(轻敲)his way to the coatroom to (67) g7. the jacket for his wife.

“He is a brave man.” The worker of the shop said. “He decided not to change his life after his eyes got hurt. Though he is (68) b8. now, he never gives up. He and his wife come here whenever there is a new art show.”

“But what can he get out of the art? He can’t see!” I asked.

“You are wrong. He (69) s9. a lot, more than you and I do.” The worker said, “His wife describes (70) e10. painting so he can see it in his mind.”

I fell silent. Then I realized that I learnt something about patience, courage and love that day.

1.about 2.because 3.times 4.away 5.paying 6.took 7.get 8.blind 9.sees 10.every/each 【解析】本文主要内容:作者在参观美术博物馆时,看到一对夫妇一直谈论油画。这个男人是一名画家,在一次事故中眼睛失明,但他不愿放弃原先的生活。在他的妻子帮助下他“看”到了更多作...

What is the most famous building in Australia? It must be the Sydney Opera House. In fact, it is one of the top 10 famous buildings in the world. The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师), Utzon. The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished. Utzon spent four years designing the Opera House. In 1962, the designs were finalized (定稿) and the construction began. In 1967, they started the decoration (装璜) inside. It took 14 years in total to build the Opera House. Queen Elizabeth II officially opened it on October 20th, 1973.

The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public (公众). The Opera House includes 1,000 rooms. It is 185 metres long and 120 metres wide. Each year, this fantastic building attracts 200,000 tourists to come for a visit or enjoy events in it.

The Opera House reaches out into the harbour (港湾). It is amazing and unforgettable, offering people a strong sense of beauty.

1.The designer of the Sydney Opera House was from .

A. America B. Australia C. England D. Denmark

2.The underlined word “construction” means in Chinese.

A. 创立 B. 设计 C. 施工 D. 竣工

3.Building the Sydney Opera House lasted .

A. from 1959 to 1973 B. from 1962 to 1973

C. from 1959 to 1967 D. from 1962 to 1967

4._______ paid for the cost of the building of the Sydney Opera House.

A. Utzon B. The public C. Queen Elizabeth II D. The government

1.D 2.C 3.A 4.B 【解析】试题分析:这篇说明文介绍了澳大利亚最著名的建筑悉尼歌剧院的设计师、建造时间和竣工时间,还有耗资情况,表达了对它的赞美之情。 1.题意:悉尼歌剧院的设计师来自 。考查细节理解题。根据The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish archi...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网