题目内容

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
B
Dear Li Fei,
How are you? I will have a short holiday next week and have decided to visit Shanghai for a second time. I will arrive on the night of March 27th and leave early on March 29th.
Can you give me some suggestions for my visit to Shanghai? I will have only one day to look around Shanghai. I will be happy if you can make a tour plan for me. Please say hello to Lu Mei. I'm looking forward to your reply.
Yours,
Sandy
(1)Who will visit Shanghai next week?
A.Li Fei.
B.Lu Mei.
C.Sandy.
D.Mike.
(2)We can learn from the letter that the writer ______ Shanghai.
A.has never visited
B.once visited
C.often visits
D.never wants to visit
(3)When will the writer look around Shanghai?
A.On March 27th.
B.On March 28th.
C.On March 29th.
D.On March 30th.
(4)The most important purpose of writing this letter is to ______.
A.Ask for a tour plan
B.Ask for a reply
C.Say hello to Lu Mei
D.book a room

【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)A
【解析】这是一封信,作者sandy写给LiFei,Sandy要去上海旅行,希望LiFei给做她一个旅游计划。
(1)细节理解。根据信的落款可知是Sandy要访问上海。故选C。
(2)细节理解。根据文中to visit Shanghai for a second time可知Lucy曾经去过上海,故选B。
(3)细节理解。根据第一段的 I will arrive on the night of March 27th and leave early on March 29th. 可知只有28号可以游览上海。故选B。
(4)细节理解。根据 I will be happy if you can make a tour plan for me.可知希望对方做一个游览计划,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡将相应的字母编号涂黑。
In the UK, Saturday evenings have always been a popular time for families to watch television together. One of the most popular programme genres is the talent show, partly because people of all ages are interested in it.
Early shows, like Opportunity Knocks (1965﹣1978), required people to vote (投栗) for their favorite acts and performers, although in those days voting was done by postcard instead of by telephone, text, or over the Internet. Today,the success of television talent shows has reached a new level. Here are the UK's top three TV talent shows:
The X Factor In this wonderful singing competition, performers have to face a celebrity judge panel (名人裁判组) before the public vote. Many excellent singers became popular because of it. The show is now made all over the world, from China to Colombia.
Strictly Come Dancing﹣The programme is so fantastic that it attracts many celebrities. They team up with professional (专业的) dancers and come to the dance floor to win the title of Strictly Come Dancing Champion.
Britain's Got Talent﹣In this modern﹣day version (版本)of Opportunity Knocks, the public can go and choose from many kinds of acts, from dancing dogs to ice skating. The prize is to perform for the Queen in the Royal Variety of Performance.
(1)When did the show Opportunity Knocks begin?
A.In 1965.
B.In 1978.
C.In 2015.
D.It is not mentioned.
(2)If a person loves a skating act, he or she may go to .
A.Opportunity Knocks
B.Strictly Come Dancing
C.The X Factor
D.Britain's Got Talent
(3)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The winners of Britain's Got Talent can perform for the Queen.
B.If you want your dog to have a performance,you can go to Britain's Got Talent with it.
C.Opportunity Knocks is still on television now.
D.People of all ages enjoy TV talent shows in UK.
(4)The underline word "genres" in the first paragraph means .
A.lists
B.types
C.choices
D.expressions.

【题目】 How important is musicMany people usually think that listening to music is nice but not very ______. It is often only thought to be entertainment(娱乐), but not the first ______ for education. This opinion is wrong. ______ music education is necessary for all students.

Music tells us who we are. Music ______ the musicians' thoughts and ideasand the social environment they came from. For example, just as Mozart's music represents(代表) a lifestyle, rock music______ represents a lifestyle. George Gershwin's music is another ______. He introduced jazz style into his music.

Music ______ a kind of ability to know the world in a different way. Science explains how the sun rises and sets. Music explores(探索) emotional(情绪的) meanings. People need every possible way to ______ about our world.

Music shows people's thoughts. We can “talk” to each other in this amazing way.

Through the language we ______ our feelings, discoveries, ideas and hopes. All of these can be shared with others. When we do not let our children receive a good music education, we take ______ away from the meanings that music expresses. So music education is much more necessary than people usually think.

1A.interestingB.possibleC.excitingD.important

2A.choiceB.stepC.adviceD.purpose

3A.In totalB.In factC.In the endD.In that case

4A.recallsB.remindsC.reflectsD.reviews

5A.everB.stillC.evenD.also

6A.decisionB.exampleC.suggestionD.tradition

7A.performsB.promisesC.providesD.prepares

8A.doubtB.learnC.talkD.worry

9A.explainB.expectC.exciteD.express

10A.themB.himC.herD.it

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
C
To write a great news story, you have to make sure it is correct, relevant(相关的)and flesh.
For a start, all the information in a story must be correct. Not only the spelling and grammar, but also the facts.
Any mistakes that appear in a story can get a newspaper into big trouble.
For example, if a newspaper said that Yang Liwei was the first man to go into space, it would be wrong. He wasn't the first. The newspaper would probably lose lots of readers because of that mistake.
A news story is not only correct, but also relevant to its readers. People are mostly interested in news that happens near to them. That is why you care more about what happens at your school than at American schools. It is also why newspapers in Beijing don't talk about much news in Shanghai or Hong Kong.
Finally, news must always be fresh. When you pick up your evening newspaper, you want to read about news that happens that day. You don't want to read about news from last week!
So, now you know what makes a good news story. Have a good look at our newspaper and see if it is full of good news. You can try writing a news story for our newspaper like a real reporter.
(1)The writer mentions _______ main factors(因素)to make a news story really great.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)According to the writer, newspapers in Shenzhen should talk much about news in ____.
A.Shenzhen
B.Hong Kong
C.Shanghai
D.Beijing
(3)Which of the following is TRUE?
A.A small mistake can't get a newspaper into trouble.
B.A lot of people like reading about news from last week.
C.The passage doesn't tell us who was the first man to go into space.
D.People are mostly interested in news that happens far away from them.
(4)The passage mainly talks about ______.
A.why to be a good reporter
B.where to find interesting news
C.when to choose a good newspaper
D.how to write a great news story

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网