题目内容
【题目】 Teachers have always had to face the problem of students cheating, whether in a public school or a private school, whether among the lowachieving students or straight A students. Why do students cheat?
The main reason that students cheat is the high pressure from family. Students want their parents or grandparents to feel proud of them, or at least not to be disappointed in them. Another main reason is that it’s likely to get the correct answer rather than considering students’ abilities in school. As a result, what students care most is only scores. In addition, some students cheat simply because they’re busy or lazy.
Cheating can help you get ahead when it works and it is easy to do. The cheaters get good grades without spending much time studying. Some people think cheating makes difficult things seem easy. Cheating is a way for them to win and get what they want now. Honesty or dishonesty is meaningless if they win. They easily see the advantages in cheating, but often ignore the dangers in playing by their own rules instead of society’s.
Cheating successfully once often leads to cheating again and again. It can quickly become a habit that turns into a lifestyle. Without cheating, cheaters become afraid of failure. That is to say, it prevents the students from getting the chance to experience the achieving process. What’s more, students who cheat may feel worried about getting caught. Whether they are caught or not, these kids may feel guilty or embarrassed. Research has shown that not being able to experience trying hard directly affects one’s selfconfidence. Research has also shown that low selfesteem is the main cause of sadness.
So cheating is like using drugs-it feels good at the moment but it has rather bad effects.
The best way to teach our students is to put cheating out of their mind and love learning truly, to help them experience the satisfaction that comes from the knowledge as well as the selfconfidence. There’s an old saying that cheaters never win and winners never cheat. Kids who don’t cheat are true winners because when they win, they do it honestly.
【1】How many reasons are mentioned in Paragraph 2?
A.1.B.2.C.3.D.4.
【2】The underlined word “ignore” in Paragraph 3 is closest in meaning to “________”.
A.pay attention toB.pay no attention to
C.care forD.be serious about
【3】The writer organizes Paragraph 4 by ________.
A.telling a storyB.listing resultsC.giving reasonsD.offering suggestions
【4】What’s the writer’s attitude towards cheating?
A.He is against it.B.He agrees with it.
C.He wonders if it is right.D.He thinks it is only partly true.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】A
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述作弊的原因以及后果。最后作者提出建议,即消灭作弊最好的方法就是不要去想作弊这件事。
【1】细节理解题。根据The main reason that students cheat is the high pressure from family“学生作弊主要的原因是来自家庭的巨大压力”、Another main reason is that it’s likely to get the correct answer rather than considering students’ abilities in school“另一个主要的理由是学校更加关注学生能得到正确答案而不是考虑学生的能力”以及In addition, some students cheat simply because they’re busy or lazy“除此之外,一些学生作弊简单的原因是他们忙碌或者懒”可知,总共讲述三点原因,故选C。
【2】词义猜测题。根据Honesty or dishonesty is meaningless if they win. They easily see the advantages in cheating, but often ignore the dangers in playing by their own rules instead of society’s“如果他们赢了,诚实和不诚实是无意义的。他们容易看到作弊的好处,但他们往往忽视了按照自己的规则行事而不是社会规则的危险”可知,ignore译为“忽视”,故选B。
【3】推理判断题。根据Cheating successfully once often leads to cheating again and again. It can quickly become a habit that turns into a lifestyle“一旦成功地作弊经常会导致一次又一次的作弊。它可以很快变成一种习惯,然后变成一种生活方式”以及What’s more, students who cheat may feel worried about getting caught“而且,作弊的学生可能会担心被抓住”可知,本段列举作弊的结果,故选B。
【4】推理判断题。根据There’s an old saying that cheaters never win and winners never cheat. Kids who don’t cheat are true winners because when they win, they do it honestly“有句老话说,作弊者永远不会赢,赢家永远不会作弊。不作弊的孩子是真正的赢家,因为当他们赢了的时候,他们是诚实的”可知,作者反对作弊,故选A。
【题目】 在众多的艺术形式中,电影越来越受到人们的喜爱。假如你最喜欢的艺术形式是英语电影,请根据以下提示写一篇英语短文。
艺术形式 | 英语电影 |
喜欢理由 | 1. 学到英语单词,… |
2. 有教育意义(educational) ,… | |
3. …(自拟一点) | |
存在问题 | 1. 处理好学习和爱好的关系,… 2. ……(自拟一点) |
注意:1、词数:100 词左右,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数;
2、文中不得出现任何真实姓名;
3、内容完整、层次清楚、语法正确、上下文连贯。
Among all the art forms, I like films best, especially English films. I learn a lot from them.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________