题目内容
【题目】Do You Go To Sleep In Class?
The “Acronym”, our student newspaper, reports that most students go to sleep at 1: 30 a. m. Even if that’s an exaggeration(夸张), it’s too close to the truth. Scientists say teenagers should sleep nine hours each night. But that’s hard to do.
Some even “pull all-nighters”. These are lazy students who have homework due to(到期) the next day that they haven’t done. In the morning they don’t look healthy and you can tell who has been doing it.
One of my classmates did a survey(调查) on the problem. She found that most kids pull all-nighters to finish homework, but some do it for other reasons, such as playing computer games!
Maybe our lack of sleep is because of laziness — I think I’m a lazy student — or maybe it’s because we have too much to do in American high schools.
I usually go to bed around midnight. If I stayed up past 1: 30 a. m., I wouldn’t get any work done. I’d be falling asleep at my computer. My classes begin at 7:30 a.m. I’m partly awake in my first class. By the second, I’m slightly tired and sleepy. By my third class, I’m sleepy. By midday I’m finally wide-awake. But by 3: 00 p. m., I’m slowing down again.
Most American high schools seem to have such a problem.
High school classes start at 7: 30 a. m., so students have to wake up one and a half hours before that to get ready and catch the bus. It’s believed that lack of sleep can do harm to both grades and health.
Some schools are paying attention. Classes in those schools start at 8:30 a. m.
【1】What’s the problem talked about in the passage?
A.Many kids have too much homework to do.
B.Many teenagers don’t have enough sleep.
C.Many children are crazy about playing computer games.
D.Many kids are too lazy to finish their homework on time.
【2】The underlined expression “pull all-nighters” most probably means ________.
A.开夜车B.上夜班C.睡懒觉D.补作业
【3】Which of the following is NOT a reason mentioned in the passage?
A.Laziness.B.Homework.C.Housework.D.Computer games.
【4】What’s the idea suggested at the end of the passage?
A.Later start of classes.B.Less homework.
C.Going to bed early.D.Eating healthy food.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【解析】
本文主要谈论学生睡眠不足的问题,分析了原因和危害,并给出了建议。
【1】细节题。根据第1段特别最后1句“Scientists say teenagers should sleep nine hours each night. But that’s hard to do.”可知“本文谈论的问题是许多青少年睡眠不足;故选B。
【2】词义猜测题。根据下文“These are lazy students who have … and you can tell who has been doing it.(这些都是懒惰的学生,他们有第二天就到期的他们没写完的作业。早上他们看起来不健康,你可以知道是谁一直做这件事。)”可知此句“Some even “pull all-nighters”句意是:有些人甚至“熬夜(开夜车)”。故“pull all-nighters”的意思是“开夜车”,故选A。
【3】细节题。根据第3段第2句和第4段第1句“She found that most kids pull all-nighters to finish homework, … such as playing computer games! … because of laziness ”可知学生开夜车的原因有:家庭作业,电脑游戏,懒惰;没有提到家务;故选C。
【4】推理判断题。根据上文提到一些学校上课7:30,根据最后一段“Some schools are paying attention. Classes in those schools start at 8:30 a. m.”可知建议8:30上课,本文最后的建议是晚一点上课,选A。