题目内容
【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)
Mary Donaldson is worried about her 16-year-old daughter, Sophia. Six months ago, Sophia came back from a party, upset and unhappy. From then on, she thought of nothing but how to lose weight and become beautiful. She refused to eat and kept on doing exercise. Sophia had always been a little heavy, so when she decided to go on a diet, Mary encouraged her. She felt that her daughter would look more attractive if she lost 10 kilograms. However, Sophia has lost 20 kilograms until now. Her eating and exercising habits are having a harmful effect on her health. She is too thin and is often sick.
Her mother is trying to prevent her from going on a diet and losing weight, but Sophia thinks that she is still too heavy and refuses to eat as usual. Sophia’s mind is full of the idea of looking like a model(模特). Every day she goes to a club to do exercise. When she is not there, she spends her time reading magazines like “Fashion & Beauty”(《时尚与美》). The models in these magazines are very thin and beautiful. Sophia says, “If I look like models, I will be happy and all the boys will like me.”
Mary doesn’t know how to help her daughter. She feels sorry for having encouraged her at first, because Sophia no longer feels good or pleased with her body. She’s afraid that Sophia will never be happy if she keeps comparing herself with the models in the magazines. Mary tries to tell Sophia that true beauty comes from within. Common people are not supposed to look like models. The most ordinary face becomes beautiful when the person is filled with confidence, wisdom and the joy of life.
【1】When did Sophia decide to lose weight?
【2】Besides doing exercise, what else did Sophia do to lose weight?
【3】How much weight has Sophia lost until now?
【4】Does Sophia eat as usual after she has lost some weight?
【5】Why does she spend much time reading the magazine “Fashion & Beauty ”?
【6】Do you think Sophia really understands the meaning of the true beauty? Why?
【答案】
【1】Six months ago. / When she came back from a party.
【2】Sophia decided to go on a diet/ refused to eat.
【3】She has lost 20 kilograms until now.
【4】No, she doesn’t.
【5】Because she wants to be beautiful as the models./ she thinks the models are the most beautiful./ she keeps comparing herself with the models in the magazines. / she thinks all the boys will like her if she looks like the models. (如写She wants to be a model.不得分)
【6】No, I don’t think so. She thinks only outer beauty is the most beautiful. In fact she is wrong. True beauty comes from within. For example, when a person is honest or works hard, she/he is the most beautiful./ I think when the person is filled with confidence, wisdom and the joy of life, she/he is really beautiful.
【解析】
文章主要讲述了玛丽的女儿在一次聚会回来之后,一心想着减肥,后来她通过节食和运动瘦了20公斤,但是身体也由此变得很差了。玛丽很担心女儿,不知道如何帮助她的女儿。她为一开始鼓励她而感到遗憾。她担心如果索菲亚老是拿自己和杂志上的模特比,她永远不会高兴。玛丽试图告诉索菲亚,真正的美来自内心。普通人不应该看起来像模特。当一个人充满自信、智慧和生活的快乐时,最平凡的脸就会变得美丽。
【1】根据文中Six months ago, Sophia came back from a party, upset and unhappy. From then on, she thought of nothing but how to lose weight and become beautiful.可知,是从六个月前开始减肥的,故答案为Six months ago。
【2】根据文中She refused to eat and kept on doing exercise. Sophia had always been a little heavy, so when she decided to go on a diet可知,她通过绝食和做运动来减肥,故答案为She refused to eat.
【3】根据文中 She felt that her daughter would look more attractive if she lost 10 kilograms. However, Sophia has lost 20 kilograms until now.可知,她到现在为止,瘦了20公斤,故答案为She has lost 20 kilograms until now.
【4】根据文中but Sophia thinks that she is still too heavy and refuses to eat as usual.可知,她减肥之后还是觉得自己很胖,并没有像往常那样正常饮食,故答案为No, she doesn’t.
【5】根据文中When she is not there, she spends her time reading magazines like “Fashion & Beauty”(《时尚与美》). The models in these magazines are very thin and beautiful. Sophia says, “If I look like models, I will be happy and all the boys will like me.”可知,她想变成杂志上模特的样子,所有的男孩子都会喜欢她,故答案为She thinks all the boys will like her if she looks like the models.
【6】根据文中Mary tries to tell Sophia that true beauty comes from within. Common people are not supposed to look like models. The most ordinary face becomes beautiful when the person is filled with confidence, wisdom and the joy of life.可知,Sophia并不懂得真正的美丽是什么,她只是觉得外表漂亮就好了,而她的妈妈想告诉她真正的美来自内心。普通人不应该看起来像模特。当一个人充满自信、智慧和生活的快乐时,最平凡的脸就会变得美丽。故答案为No, I don’t think so. I think when the person is filled with confidence, wisdom and the joy of life, she/he is really beautiful.
【题目】 We all have our favourite teachers---those who treat us equally. But what about the teachers who are strict with us? Are you afraid of them? Even if a teacher is too strict, you can still have a successful relationship with him or her. Here are some things to do when trying to establish a good relationship with your teacher.
Being sincere No teachers would like to have students who are always telling long stories. Tell him the true reasons why you can’t finish your homework or why you are late again. It’s the most important of all. |
Trying to be teacher’s pet Be a hard-working students. You must follow the rules in the school. Be teachers’ lovely pet and let them love you. |
Giving small gifts It’s OK to offer a small gift like a card, or something else on special days. But expensive items could send the wrong message, and a teacher is usually not allowed to accept anything expensive. |
Don’t be afraid of the teachers Every teacher wants to teach you well, although sometimes they are strict with you. Believe that they are very kind to you in fact and don’t be afraid of them. |
【1】According to the passage, our favourite teacher .
A.treats us equallyB.has a lot of knowledge
C.looks beautifulD.plays with us after school
【2】The underline part ”telling long stories” in the passage means .
A.being an honest studentB.telling lies to your teacher
C.having difficulty in speakingD.being too lazy to do homework
【3】To establish a relationship with your teacher, you can _______.
A.try to find an excuse if you are late for school
B.work hard at your subjects at school
C.tell your teacher you are afraid of him or her
D.buy your teacher an expensive gift on his or her birthday
【4】The passage is written mainly for .
A.studentsB.teachersC.parentsD.office workers
【5】What is the main idea of the passage?
A.How to be good at all your subjects.
B.How to get along well with your classmates.
C.Learn as much as possible from your teachers.
D.Four suggestions on how to establish a good relationship with your teacher.