题目内容

【题目】 Music is part of every culture on Earth. Many people feel that music makes life worth living. We can make music ourselves if we play an instrument(乐器) or sing. We can hear music on CDs or tapes, on radio or television and even on the Internet.

Music gives us pleasure. It can cheer us up, or excite us. Music can make us feel happy, sad, excited or calm-all kinds of feelings. But what is it? Some people describe it as an artful form of sounds across time. These sounds might be loud or soft, high or low, quick and short, or slow and long. The sounds need to keep on for some time in some kinds of forms to become music.

Music, like language, is a special human form of communication. Also like language, there are many different kinds. In North America, people listen to jazz, rock, classical, folk, country, and many other kinds of music. Each kind of music has its own rules and “speaks” to us in its own way. What we think of music depends on where we live. What Americans are used to listening to might sound strange to someone from another culture. It might not even sound like music. And also you can find that every country has its own typical instruments to show their traditional music. Today, modern communications make it possible for us to listen to music from all over the world. In this way music from one part of the world could influence music from another part.

Music goes along with many of our activities. We dance to music. We sing songs at school. Many of us exercise to music. We hear music in cars and stores. Music comes with many important moments. Music pleases us. We listen to slow music, spiritual music, pop music, rock music, and opera. We have favorite performers. We hear music as the background in movies. Perhaps we go to the theater to see a musical movie---play with music, singing, and often with dancing. Music is part of our lives.

根据短文内容,完成下列小题。

1Can we make music by singing?

________________________________________________________________________________

2What kinds of feelings can music give us?

________________________________________________________________________________

3Is music all over the world different or the same?

________________________________________________________________________________

4What is a music movie?

________________________________________________________________________________

5Why is music part of every culture on Earth?

________________________________________________________________________________

【答案】

1Yes, we can.

2All kinds of feelings.

3It's different.

4It plays with music, singing, and often with dancing.

5Because it can make life worth living, make people feel all kinds of feelings. It is a special form for communication and it goes along with many of our activities.

【解析】

文章大意:文章主要介绍了音乐是我们生活中不可少的一部分,并为我们带来了欢乐。

1细节理解题。根据文章第一段第二行“We can make music ourselves if we play an instrument(乐器) or sing”“如果我们演奏乐器或唱歌,我们就能自己作曲”可知,应该是肯定回答,故填Yes, we can

2细节理解题。根据文章第二段第一、二行“Music can make us feel happy, sad, excited or calm-all kinds of feelings”“音乐能使我们感到快乐、悲伤、兴奋或平静的各种感觉”,故填All kinds of feelings

3细节理解题。根据文章第三段第一、二行“Also like language, there are many different kinds”和语言一样,音乐有很多不同的种类”可知,全世界的音乐是不同的,故填It's different

4细节理解题。根据文章倒数第一、二行“a musical movie---play with music, singing, and often with dancing”“音乐电影——用音乐、唱歌和经常跳舞来演奏。”故填It plays with music, singing, and often with dancing

5归纳总结题。根据文章第一段第一行“music makes life worth living“音乐使生活有价值”第二段第一、二行“Music can make us feel happy, sad, excited or calm-all kinds of feelings”“音乐能使我们感到快乐、悲伤、兴奋或平静的各种感觉”,第三段第一行“Music, like language, is a special human form of communication”“音乐和语言一样,是人类一种特殊的交流方式”以及第四段第一行“Music goes along with many of our activities”“音乐伴随着我们的许多活动”,故填Because it can make life worth living, make people feel all kinds of feelings. It is a special form for communication and it goes along with many of our activities

任务型阅读中的细节理解题。首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后写出正确答案即可。

例如题目1中,关键词是make music by singing,可定位到文章第一段第二行We can make music ourselves if we play an instrument(乐器) or sing“如果我们演奏乐器或唱歌,我们就能自己作曲”可知,应该是肯定回答,故填Yes, we can

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

Mary Donaldson is worried about her 16-year-old daughter, Sophia. Six months ago, Sophia came back from a party, upset and unhappy. From then on, she thought of nothing but how to lose weight and become beautiful. She refused to eat and kept on doing exercise. Sophia had always been a little heavy, so when she decided to go on a diet, Mary encouraged her. She felt that her daughter would look more attractive if she lost 10 kilograms. However, Sophia has lost 20 kilograms until now. Her eating and exercising habits are having a harmful effect on her health. She is too thin and is often sick.

Her mother is trying to prevent her from going on a diet and losing weight, but Sophia thinks that she is still too heavy and refuses to eat as usual. Sophia’s mind is full of the idea of looking like a model(模特). Every day she goes to a club to do exercise. When she is not there, she spends her time reading magazines like “Fashion & Beauty”(《时尚与美》). The models in these magazines are very thin and beautiful. Sophia says, “If I look like models, I will be happy and all the boys will like me.”

Mary doesn’t know how to help her daughter. She feels sorry for having encouraged her at first, because Sophia no longer feels good or pleased with her body. She’s afraid that Sophia will never be happy if she keeps comparing herself with the models in the magazines. Mary tries to tell Sophia that true beauty comes from within. Common people are not supposed to look like models. The most ordinary face becomes beautiful when the person is filled with confidence, wisdom and the joy of life.

1When did Sophia decide to lose weight?

2Besides doing exercise, what else did Sophia do to lose weight?

3How much weight has Sophia lost until now?

4Does Sophia eat as usual after she has lost some weight?

5Why does she spend much time reading the magazine “Fashion & Beauty ”?

6Do you think Sophia really understands the meaning of the true beauty? Why?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网