题目内容

【题目】阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

A: Do you collect something?

B: I used to collect stamps in junior high school.

A: 1

B: Why did you stop?

A: 2

B: Yeah, that’s true. 3 But now I am busy doing all kinds of homework.

A: Me too! I once thought about learning dancing. However, I can’t spare anytime. Do you dance?

B:Yes, a little. 4 But we don’t do it anymore.

A: That’s too bad. Why is that?

B: Well, my uncle went abroad last year with his family.

A:Oh... 5

B: Yeah, I do, but he enjoys living abroad anyway.

A.Because I had to spend more time studying.

B.I’m sorry to hear that.

C.I used to have so much free time.

D.Oh, really? I used to collect stamps, too.

E.My uncle used to teach me.

F.I will practice it these days.

G.You must miss him terribly.

【答案】

1D

2A

3C

4E

5G

【解析】

这则对话主要讨论AB过去集邮,现在因为很忙B不再集邮了。A讲述过去跟着叔叔学习跳舞,后来叔叔和家人去了国外,所以现在不再跳舞了。

1句意:喔,真的么?我过去也常常集邮。

根据前一句“I used to collect stamps in junior high school”和后一句“Why did you stop”可知此处AB过去集邮的看法,以及讲述自己过去也集邮,选择与used to collect stamps有关的句子。故选D

2句意:因为我不得不花更多的时间学习。

根据前一句“Why did you stop”,B问为什么停止集邮,此处A解释原因,用because回答。故选A

3句意:我过去常常有很多空闲的时间。

根据“that’s true”以及“But now I am busy doing all kinds of homework”可知B同意A的看法,过去很闲现在要忙着做作业,故选C

4句意:我叔叔过去教我跳舞。

根据“But we don’t do it anymore”现在不再跳舞以及后文“my uncle went abroad”可知此处与叔叔有关,讲述叔叔过去教B跳舞,现在不再这样。故选E

5句意:你一定很想你的叔叔。

根据“Yeah, I do”可知对上一句做肯定的评价,并且与“my uncle went abroad last year with his family”有关,表达叔叔去了国外,A推测B肯定很想他。故选G

情景交际补全对话的做题方法如下:①读一遍,了解对话的大意。此题是过去常做的事情与现在的改变有关的对话。②根据前后句判断用什么句子,陈述句、一般疑问句还是特殊疑问句。③根据前后句意思补全对话。例如第一题根据前一句“I used to collect stamps in junior high school”和后一句“Why did you stop”可知答案与used to collect stamps有关。第二题根据前一句“Why did you stop”,可知与because有关。④最后再读一遍对话,检查答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Liz Moore was born early in the morning on May 25, 1983. She is an American writer of fiction novels. She is the author of four novels: The Words of Every Song, Heft, The Unseen World, and Long Bright River. A lot of people like to read her novels. Her short novels have appeared in places such as Tin House and New York Times.

Her first novel, The Words of Every Song, centers on a fictional record company in New York City. It draws partly on Liz's own unhappy experiences as a musician. It was chosen for Border's Original Voice program. Roddy Doyle wrote of it. “This is an excellent novel and beautifully constructed (构想). I loved the book.” After the publication (出版) of her first novel, Liz got her Master of Fine Arts in novel from Hunter College. In 2009, she moved to Philadelphia.

Her second novel, Heft, was published by W.W. Norton in January 2012. Of Heft, The New Yorker wrote, "Moore's characters are lovingly drawn...a truly unusual voice." The San Francisco Chronicle wrote, "Few novelists of recent memory have put our unwelcoming loneliness into words as clearly as Liz Moore does in her new novel". and editor Sara Nelson wrote, " Beautiful...sad and hopeful." The novel was published in five countries and it was included on several “Best of 2012” lists, including the Apple iBookstore.

Her third novel, The Unseen World, was published by W.W. Norton in July of 2016. It is about a moving story of a daughter's search to discover the truth about her beloved father's hidden past. Louisa Hall called it "petty intelligent" in her review in The New York Times; The Unseen World was included on "Best of 2016" lists by The New Yorker, the BBC, Google Play, and Audible.com.

Her fourth novel, Long Bright River, was published by Riverhead Books in January 2020. Over the past few years, she has spent a lot of time in Kensington, the Philadelphia neighborhood in which Long Bright River is set.

Now she lives with her family in Philadelphia and is a talented member of the Master of Fine Arts program Creative Writing at Temple University. Although she is famous around the world, she will never stop writing novels.

1According to the passage, Liz Moore ______.

A.had happy experiences as a musician in The Words of Every Song

B.expressed some sad and lonely feelings in Heft

C.told her own moving story in The Unseen World

D.Long Bright River came out in January 2016

2The writer develops Paragraph 3 by ______.

A.asking questionsB.listing numbers

C.showing opinionsD.telling stories

3If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(①=Para.(自然段)1 ②Para.2 ③=Para.3 ④=Para.4 ⑤=Para.5 ⑥=Para.6)

A.①;②③;④⑤⑥B.①②③;④⑤;⑥

C.①②③;④⑤;⑥D.①;②③④⑤;⑥

4The best title of the passage may be “______”.

A.Liz Moore's Plan as a Famous WriterB.Liz Moore's Three Important Prizes

C.Liz Moore and Her Published NovelsD.Liz Moore's Four Favorite Novels

【题目】 I am so worried about my son’s health that I can’t help writing to you. Last night, a school night, my 11-year-old son’s baseball team played a game that lasted until 9:30. By the time we got home and he had a quick dinner and shower, it was 10:30 — an hour and a half later than a child who gets up at 6:30 should be going to bed. We love baseball. My son is having fun, getting exercise, and learning patience, teamwork and sports spirit. But the truth is that the game also influences his sleep.

As parents, we want good things for our children. We want them to be healthy both in body and in mind. To this end, we look for ways to help our kids grow and develop. We help them with their homework. We send them to all kinds of classes — dance, soccer and baseball. We encourage our kids to take honors courses (培优课程) or to have after-school jobs. And we praise them for hard-earned success and achievements.

However, the ironic thing is that all of these activities and responsibilities that we are giving our children to make their lives colorful could be badly influencing their health and taking happiness away. Activities, responsibilities, and goals are good. But if we want our kids to realize their full physical, learning and social ability, sleep is important. We have to start taking sleep seriously.

Parents make bedtime routines and carry out strict rules about nighttime. But in fact, these measures (措施) aren’t enough because getting our kids enough sleep isn’t just about carrying out (实行) stricter bedtime. It actually requires more than that. In order to ensure our kids get the sleep they need, both parents and schools should make an effort.

1Which of the following statements is TRUE according to the first paragraph?

A.The writer’s son spent too much time taking a shower.

B.The kid who gets up at 6:30 am should go to bed at 8:30 pm.

C.The writer’s son learns a lot and has a good time in the baseball team.

2From Paragraph 2, we know that parents ________.

A.want the best for their children

B.are able to teach their children to dance at home

C.pay more attention to children’s mind than body

3What’s the best meaning of the underlined word “ironic” in the third paragraph?

A.讽刺的B.公平的C.奇特的

4From the passage, we can infer that ________.

A.activities and responsibilities are sure to make children unhealthy and unhappy

B.not only parents but also schools have made efforts to help kids get enough sleep

C.some children may not have enough sleep because of too many after-school activities

5What might happen if the headmaster read this letter?

A.More after-school classes might be given to students.

B.The school might make some rules to make sure students go to bed early.

C.Parents might be advised to make their children’s lives more colorful.

【题目】 假如你是李华, 最近收到外国好友Andrew的电子邮件, 请你根据该邮件内符给Andrew 回复。

Hi, Li Hua,

I’m going on holiday to your country next month with my family.

What’s the weather like at that time? I'm just planning what I need to take. What clothes do you think I need to pack? Could you tell me something about one kind of traditional Chinese art, such as paper cutting, Chinese clay art. . . ?

Thanks for your help.

Andrew

注意: (1)请回复邮件中所提及的问题, 可适当发挥;(2)邮件中不得出现真实人名和校名等相关信息; (3)词数:80100.

To: Andrew

From: Li Hua

Hi, Andrew,

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Li Hua

【题目】 Living in the information time, we are faced with tons of news about our county and society every day. But what is true and what is false? There is a group of people whose job is to offer an official (官方的) voice and form a bridge between governments, the public and the media (媒体). These people are news spokespersons.

Spokespersons usual host news conference (会议), where they explain policies (政策) and answer questions from the media. According to Foreign Ministry spokesperson Geng Shuang, a news spokesperson is “a window into our county for the media, especially for the foreign media.”

To achieve this, news spokespersons are often experts in some fields. This way, they can clearly express these fields to the public.

For example, Wang Hui, the spokesperson for the Beijing government during the 2008 Olympics, was once a senior editor (编辑) at the Beijing TV station. She has lots of knowledge about how the media works. Mao Qun’an, who used to be a spokesperson for the Ministry of Heath, has a master’s degree in medicine. He helped a lot during the SARS illness of 2003.

Spokespersons also need to be able to think quickly. They often have to answer different kinds of questions from the media.

Spokespersons sometimes speak in their own style instead of always using official expressions. Here are a few examples.

It is easier to move a mountain than to shake the PLA. (Wu Qian)

What a waste of money it was for Japan to do so! (Yang Yujun)

1Spokespersons usually host news conferences to ________ policies and answer questions.

A.discussB.explainC.makeD.work out

2A news spokesperson ________.

A.must know how the media worksB.must control the media and the public

C.can sometimes speak in his own styleD.can always say whatever he waits to

3The passage mainly talks about ________.

A.what a news spokesperson isB.where a news spokesperson works

C.how important a news spokesperson isD.why a news spokesperson thinks quickly

4To support his idea, the writer develops the text many by ________.

A.giving examplesB.using old sayings

C.listing reasonsD.making comparisons (比较)

【题目】下面短文有四处需要添加首句。并完成第五小题。

How to Get Children to Stop Touching Their Faces

Kids seem like they're always touching everything in their environment, from tables and chairs to doors and stairs. Since those surfaces may hold germs(细菌), you can help your child avoid illness by encouraging them not to touch their face throughout the day.

1 Once your child is about 3 years old, you can begin having conversations with them and avoiding germs, including the importance of washing their hands and how touching their face can spread germs to their nose and mouth. While just knowing this information probably won't help them break the habit, it can help set the groundwork.

2 If you don't want to criticize(批评)your child when they forget, it is important to remind them when you see them with their hands around their face or mouth. Sometimes, just knowing that they're doing it will be enough to help them stop doing it.

3 It can be hard to remember sometimes, but look for chances to let your child know when they're doing a good job of keeping their hands away from their face. Encouraging words can be a really powerful motivation(动机)for kids to keep trying when they're learning something new.

4 Children often touch their faces or mouths without thinking about it. Many times, it's just because they're bored and they're looking for a way to excite themselves. If you think that might be the case, try giving your child a toy they can hold onto.

The passage is most probably chosen from the part of 5in a newspaper.

A.Point out any time you see your child touching their face.

B.Health

C.Offer your child something they can hold.

D.Explain why it' important if your child is old enough.

E.Praise your child when they aren't touching their face.

F.Encourage your child to wash their face carefully.

G.Sports

【题目】 Some years ago on a hot summer day in south Florida, a little boy decided to go for a swim in the lake behind his house. He ran out of the back door, leaving behind shoes, socks and shirt as he went.

He flew into the water, not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator (鳄鱼) was getting close. The mother in the house was looking out of the window and saw the two as they got closer and closer together. In great fear, she ran toward the water, shouting to her son as loudly as she could. Hearing her voice, the little boy made a U-turn to swim to his mother. It was too late. Just as he reached her, the alligator reached him. The mother caught her little boy by the arms just as the alligator pulled his legs. That began an unbelievable tug-of-war (拔河赛) between the two. The alligator was much stronger than the mother, but the mother did her best not to let her son go. A farmer happened to drive by, heard their screams (尖叫), rushed from his truck and helped them.

Luckily, after weeks and weeks in the hospital, the little boy survived. His legs were seriously scarred (疤痕) by the terrible attack of the animal. And on his arms, were deep scars where his mother’s finger nails (指甲) dug into his arms in her effort to pull the son she loved.

The newspaper reporter, who interviewed the boy, asked if he would show him his scars. The boy lifted the legs. And then, he said to the reporter, “Look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my mum wouldn’t let me go.”

1________ was in the middle of the lake.

A.An alligatorB.The boyC.MotherD.Father

2The underlined part “the two” in the second paragraph refers to ________

A.the son and the alligatorB.the mother and the son

C.the driver and the alligatorD.the mother and the alligator

3According to the passage, which is the right order?

a. The mother saw the alligator getting close to her son.

b. With the help of the farmer, the boy was saved.

c. The mother tried not to let go.

d. The mother shouted to her son.

e. The boy swam back to his mother.

f. The boy ran out to swim.

A.f→a→d→e→c→bB.f→a→c→b→e→d

C.a→d→f→e→c-→bD.d→b→a→c→e→f

4From the passage we can infer (推断) _______.

A.the son was proud of his scars on his legsB.the son was proud of his scars on his arms

C.the mother was unwilling to let the alligator goD.the mother was stronger than the alligator in fact

5What’s the best title of the passage?

A.A Terrible AttackB.The Scars on the Legs

C.The Scars of LoveD.An Unforgettable Tug-of-war

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网