题目内容
【题目】 Some years ago on a hot summer day in south Florida, a little boy decided to go for a swim in the lake behind his house. He ran out of the back door, leaving behind shoes, socks and shirt as he went.
He flew into the water, not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator (鳄鱼) was getting close. The mother in the house was looking out of the window and saw the two as they got closer and closer together. In great fear, she ran toward the water, shouting to her son as loudly as she could. Hearing her voice, the little boy made a U-turn to swim to his mother. It was too late. Just as he reached her, the alligator reached him. The mother caught her little boy by the arms just as the alligator pulled his legs. That began an unbelievable tug-of-war (拔河赛) between the two. The alligator was much stronger than the mother, but the mother did her best not to let her son go. A farmer happened to drive by, heard their screams (尖叫), rushed from his truck and helped them.
Luckily, after weeks and weeks in the hospital, the little boy survived. His legs were seriously scarred (疤痕) by the terrible attack of the animal. And on his arms, were deep scars where his mother’s finger nails (指甲) dug into his arms in her effort to pull the son she loved.
The newspaper reporter, who interviewed the boy, asked if he would show him his scars. The boy lifted the legs. And then, he said to the reporter, “Look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my mum wouldn’t let me go.”
【1】________ was in the middle of the lake.
A.An alligatorB.The boyC.MotherD.Father
【2】The underlined part “the two” in the second paragraph refers to ________
A.the son and the alligatorB.the mother and the son
C.the driver and the alligatorD.the mother and the alligator
【3】According to the passage, which is the right order?
a. The mother saw the alligator getting close to her son.
b. With the help of the farmer, the boy was saved.
c. The mother tried not to let go.
d. The mother shouted to her son.
e. The boy swam back to his mother.
f. The boy ran out to swim.
A.f→a→d→e→c→bB.f→a→c→b→e→d
C.a→d→f→e→c-→bD.d→b→a→c→e→f
【4】From the passage we can infer (推断) _______.
A.the son was proud of his scars on his legsB.the son was proud of his scars on his arms
C.the mother was unwilling to let the alligator goD.the mother was stronger than the alligator in fact
【5】What’s the best title of the passage?
A.A Terrible AttackB.The Scars on the Legs
C.The Scars of LoveD.An Unforgettable Tug-of-war
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
文章主要讲述了一个男孩在游泳时不幸遇到了鳄鱼,他的母亲为了从鳄鱼嘴里救回孩子,与鳄鱼之间展开了一场令人难以置信的较量。最终由于一位农夫碰巧经过,射死了鳄鱼救了孩子,孩子的胳膊上留下了深深的抓痕,那都是母爱啊!
【1】细节理解题。根据文中He flew into the water, not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator (鳄鱼) was getting close. 他飞到水里,没有意识到当他游向湖心时,一只鳄鱼正在靠近。可知一只鳄鱼在湖中心,故选A。
【2】词义猜测题。根据文中Just as he reached her, the alligator reached him. The mother caught her little boy by the arms just as the alligator pulled his legs. That began an unbelievable tug-of-war (拔河赛) between the two. 就在他接近她时,鳄鱼也接近了他。就在鳄鱼拉着小男孩的腿时,母亲抓住了他的胳膊。两个人开始了一场难以置信的拉锯战。可知这里的two指代的是母亲和鳄鱼,故选D。
【3】细节理解题。根据文中He flew into the water, not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator (鳄鱼) was getting close. 他飞到水里,没有意识到当他游向湖心时,一只鳄鱼正在靠近。可知这是序号f;根据文中The mother in the house was looking out of the window and saw the two as they got closer and closer together. 屋子里的母亲正往窗外看,看到两人越走越近。可知这是序号a;根据文中she ran toward the water, shouting to her son as loudly as she could. 她朝水跑去,尽可能大声地对儿子喊叫。可知这里是序号d;根据文中Hearing her voice, the little boy made a U-turn to swim to his mother. 听到她的声音,小男孩掉头向母亲游去。可知这里是序号e;根据文中The alligator was much stronger than the mother, but the mother did her best not to let her son go. 鳄鱼比母亲强壮得多,但母亲尽力不让儿子走。可知这里是序号c;根据文中A farmer happened to drive by, heard their screams (尖叫), rushed from his truck and helped them. 一个农夫碰巧开车经过,听到他们的尖叫声,从他的卡车上冲了下来帮助他们。可知这里是序号b;所以整个文章的发展顺序应该是f, a, d, e, c, b;故选A。
【4】推理判断题。根据文中“Look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my mum wouldn’t let me go.” “看看我的手臂。我的手臂上也有很大的伤疤。我有它们是因为我妈妈不让我走。”可知男孩为自己手臂上的伤疤感到骄傲,故选B。
【5】最佳标题题。根据对文章的整体理解可知,文章主要讲述的是一位勇敢的妈妈为了救出自己的孩子和鳄鱼拔河的故事,为了救出儿子,她紧紧地抓住儿子的胳膊不放开,最终儿子得救了,胳膊上也留下了妈妈的抓痕。这些疤痕正是母亲对儿子爱的体现,所以这属于爱的疤痕,故选C。