题目内容
【题目】A volunteer in the future
There are lots of volunteers around us now. They don't do it for money. They do it only for happiness or for others.
If I have a chance to join a Volunteer Club, I will try my best to help others. In my class, I am good at Maths and Science. I can help my classmates who are in trouble if I am free. In the primary school, I can help teach young students paint because I am good at drawing. And I am good at singing, so I can sing songs to cheer up the sick people in hospital. Also, I can help the old people in the old people's home. I can do the housework for them because I think the old people will be very tired if they do the housework by themselves.
Except(除了) these, I can do some other things. Not only I feel good about helping others, but also I do something useful. So I think I should study hard to improve my skills and I will help others more in the future.
【1】Why do lots of people want to be volunteers?
___________________________________________________________
【2】What does the writer think of helping others?
___________________________________________________________
【3】Do you want to be a volunteer? Why or why not?
___________________________________________________________
【答案】
【1】Because they do it only for happiness or for others.
【2】He thinks helping others is meaningful.
【3】Yes, I do. Because I can help others as a volunteer.
【解析】
文章大意:本文介绍了如果作者成为一名志愿者后,可以为别人免费服务,从中体会到快乐。
【1】细节理解题。根据文中“There are lots of volunteers around us now. They don't do it for money. They do it only for happiness or for others.” 现在我们周围有很多志愿者。他们这样做不是为了钱。他们这样做只是为了幸福或他人。可知,故答案为Because they do it only for happiness or for others.
【2】细节理解题。根据文中“I think helping others is meaningful and it makes me happy.” 我认为帮助他人是有意义的,并且它使我快乐。可知,故答案为He thinks helping others is meaningful.
【3】本题是开放题。根据文章内容可知,可以回答,是的,我想,因为作为一个志愿者我可以帮助他人。故答案为Yes, I do. Because I can help others as a volunteer.
【题目】 假如你的朋友,张晓兰,想交一个英国朋友。下表是她的个人信息,请根据表格信息介绍张晓兰,词数50词左右。
English name | Nancy |
Age | 15 |
From | Fujian, China |
School | Fuzhou No.3 High School |
Look | Big eyes, a small nose, a wide mouth and long hair |
Telephone number | 13706966016 |
Favorite color | Pink |
Favorite actors | TF boys |
要求:
1、必须包含所有提示信息;
2、意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;
3、文中请勿使用真实的姓名、校名及提示信息以外的地名。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
【题目】 请先完成表格信息,然后写一篇60字左右的短文。
下个月将有10位英国交换生来到你们学校,现在学校正在招募接待家庭。假如你是Mary或Tom,很想申请接待一位外国友人,请你写一封信给校负责人Mr. Li,根据表格给出的信息,介绍一下自己及家庭成员的情况,并简单描述一下即将提供给交换生住宿的房间的情况(主要物品及其位置,是否整洁等)
要求:
(1)请先完成表格信息(在相应下划线打√)。
(2)不要写出真实班名和姓名。
(3)字迹工整清楚。
(4)可以有选择的介绍家庭成员的年龄、职业,电话、邮箱地址及家庭成员关系是否和睦,爱好特长等等。
Name: | Mary Brown / Tom Black |
Class | Class 1, Grade 7 |
School | No. 10 Middle School |
People in my family (和你居住在一起的人√) | grandpa __________ grandma __________ father __________ mother __________ brother __________ sister __________ uncle __________ aunt __________ cousin __________ |
Can you speak English?(√) | Yes __________ No __________ |
Introduction of your family | |
Room |
Dear Mr. Li,
I am
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
【题目】 下学期,你的表弟Tom将要作为交换生到你们班上学习,班主任请你在班会课上介绍下Tom的情况,以便让同学们更快地了解他。请根据下列提示,写一篇80词左右的文章。
姓名 | Tom |
年龄 | 13岁 |
兴趣爱好 | 最喜欢金鱼,喜欢观看它们游来游去。 喜欢各种户外运动,常去野营。 |
能力 | 1.文章写得好、钢琴弹得好 2.思维敏捷、计划周密 |
品性事迹 | 1.乐于助人。是社区中心的志愿者,帮助人们解决各种问题。经常参加为贫困的孩子募集钱这样的活动。 2.很有幽默感,讲有趣的笑话,使我大笑 |
要求:
1.条理清楚,语意连贯。
2.书写规范,标点正确。
3.正文80字左右。
Hello, everyone. My cousin Tom will come to our class as an exchange student. Now I would like to tell you something about him.
My cousin Tom is_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
After Tom enters our class, you will know more about him. You will find that he is really kind and excellent. He will be our good friend.
That's all. Thanks for listening.