题目内容

【题目】Welcome to our idiom (习语) corner!

1Picture _____ can be chosen to express “to do something without thinking”.

A. B. C. D.

2We can’t believe Robert won this watch. He’s really _______.

A. a walking man B. a trigger C. a dark horse D. an egg

3The Chinese meaning to the idiom “to walk on air” is probably “________”.

A. 一无所有 B. 欢天喜地 C. 愁眉苦脸 D. 不假思索

4The writer didn’t use _______ to help the readers understand the idioms above.

A. explanations (解释) B. pictures C. examples D. results

【答案】

1A

2C

3B

4A

【解析】短文向我们介绍了四个习语:to walk on air的意思是“感到非常高兴和激动”,a dark horse的意思是“一个不知名的人进入比赛,并取得良好的成绩;to be quick on the bigger意思是“行动迅速,不假思索;to egg someone on的意思是“鼓励某人做某事”。

1语义猜测题,根据短语“do something without thinking不假思索地做某事”这里表示用不着想,形容说话做事迅速,图片A符合其意,故答案选A。

2细节理解题。根据句子“我们无法相信罗伯特赢利这场比赛,他真的是_____”结合短文“一个不知名的人进入比赛,并取得良好的成绩”可以称之为“黑马”,故答案选C。

3语义猜测题。结合短文“walk on air”意思为“to feel very happy and excited (especially when sth.good has happened)”,可推测“to walk on air”的意思是喜气洋洋,答案为B。

4推理判断题。阅读短文可以知道,作者没有对每个习语进行解释,只是配上图片说明,列举例子和原因,故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

It’s hard to imagine that Dayme Delgado ever struggled(挣扎) in school.

When the 18-year-old graduated from Mater Academy Charter High School in Miami, Florida, US, she already had a full scholarship(奖学金)from the Massachusetts Institute of Technology. She plans to study math and aerospace (航空航天) engineering.

But when Dayme first started school, she felt frustrated because she didn’t understand different subjects in English. As the daughter of two Cuban immigrants (移民), Dayme didn’t learn English until she got to kindergarten. The only thing that made sense (有意义,讲得通) to her was math.

"Numbers are kind of their own language, so I was like, ‘Oh, I’ve got this,’" she said. From an early age, she worked harder on her math skills instead. She has taken every math class at Mater Academy and several at Miami Dade College.

Math came so naturally to Dayme that she usually didn’t have to take notes. She simply paid close attention and understood.

She has also encouraged other female(女性的) students to take math and science courses. She read research that shows girls are as interested in math and science as boys in primary school. But when they get to high school, few girls see themselves pursuing careers (追求职业) in science, technology, engineering and math (STEM) fields.

"The most important thing is to realize that math is just like anything else," Dayme said. "It is not dependent on your gender(性别) or your ethnicity(种族). Forget about what others think and just go for it."

1What was the biggest challenge for Dayme when she started school in the US?

A. She didn’t have money to pay for her studies.

B. She couldn’t understand courses in English.

C. She was not born in the United States.

D. She never went to kindergarten.

2She made great efforts to learn from an early age.

A. English B. engineering C. math D. science

3Dayme believes that .

A. English is not that important in school.

B. math and science are too difficult for girls.

C. her classmates should take some after-school courses.

D. girls should be more confident in learning math.

4What does the underlined word "frustrated"mean in Chinese?

A. 挫败的 B. 迷惑的 C. 有趣的 D. 荒谬的

5According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Dayme is good at English all the time.

B. In primary school, many girls can study as well as boys.

C. Dayme graduated from Mater Academy Charter High School in Miami, Florida, US at the age of 19.

D. Dayme worked hard and took a lot of notes in math classes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网