题目内容
【题目】请根据句意选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。
![]()
【1】— Where’s Mr Smith?
— He ________ for Beijing, so I do his job instead.
【2】— Who ________ for us at the airport?
— Your aunt and uncle. They arrived 10 minutes ago. Let’s hurry up.
【3】— I am worrying about my son. I haven’t heard from him for two days.
— Take it easy. No news ________ good news.
【4】— Why didn’t you come to our party yesterday evening?
— Tom and I ________ for an important job interview all the evening.
【5】Tom with his classmates ________ in London for two months last year.
【答案】
【1】has left
【2】is waiting
【3】is
【4】were preparing
【5】stayed
【解析】
【1】句意“-史密斯先生在哪里?-他去了北京,所以我做了他的工作”。根据so I do his job instead可知,史密斯先生过去去了北京,对现在造成的影响是“我取代了他的工作”,用现在完成时have/has done。且主语为He,是单数,故填has left。
【2】句意“-谁在机场等我们?-你的婶婶和叔叔,他们十分钟之前就到了,快点”。根据句意可知,他们十分钟之前就到了,现在正在等我们,用现在进行时am/is/are doing,且疑问词做主语,不知道数量时,用单数谓语,故填is waiting。
【3】句意“-我担心我的儿子,我已经有两天没收到他的来信了。-放轻松,没有消息就是最好的消息”。news消息、新闻,不可数名词,不可数名词做主语,谓语动词用单数,故填is。
【4】句意“-你昨晚为什么没来参加我们的派对?-汤姆和我整晚都在为一个重要的工作面试做准备”。根据all the evening可知,表示过去某个时间段一直在做某事,用过去进行时,且主语是Tom and I,用复数谓语,故填were preparing。
【5】句意“汤姆和他的同学去年在伦敦待了两个月”。根据last year可知,用一般过去时,故填stayed。
【题目】
Welcome to our Toy Museum. We can tell you stories behind toys. Do you know who invented the Barbie Doll? How did your toys get their names? Let’s find out about some of the world’s favorite toys. |
Ruth Handler designed the The Barbie Doll in 1959. She named it after her daughter, Barbara, who gave Ruth the idea while playing with her friends. The first Barie Doll wore a black and white swimsuit, but these days she has many kinds of great clothes to choose from. |
Rubik’s Cube Emo Rubik invented his famous puzzle in 1974. It is a cube with nine small squares on each of its six sides. Every side has one color. Players mix up the small colored squares, and they try to put them back in place again. It certainly keeps people busy. |
Scrabble
|
【1】Which of the following was invented earliest?
A. The Barbie Doll. B. Rubik’s Cube C. Scrabble D. Criss-Cross
【2】How did the Barbie Doll get its name?
A. It was named after the inventor’s daughter. B. It was named according to its shape.
C. It was named after a brand. D. It was from the inventor’s friends.
【3】What is a Rubik’s Cube like?
A. It has six sides with different colors. B. It has nine squares with the same color.
C. It has nine sides with mixed colors. D. It has six squares with mixed colors.
【4】Which of the following descriptions is NOT true?
A. The Barbie Doll has more clothes now than when it was first invented.
B. You need to think hard about how to put the colored squares in place.
C. Scrabble was made on the basis of Criss-Cross.
D. The three toys were all made by an American.
【5】What can we learn from the reading?
A. How we can play with the most popular toys. B. Where we can buy the wonderful toys.
C. What the stories behind these fun toys are. D. Why these great toys are so popular.