题目内容
【题目】Buzz! Buzz! Buzz!
This is the song of the bee.
His legs are yellow;
A happy, good fellow,
And yet a great worker is he.
On days that are sunny
He's getting his honey(蜂蜜);
On days that are cloudy
He's making his wax(蜜蜡);
On pinks and on lilies,
![]()
![]()
Buzz! Buzz! Buzz!
From morning's first light
Till(直到)the coming of .
He's singing and working
The summer day through.
【1】What does "Buzz" mean(意思)in the first line(行)?
A. The sound made by bees.
B. The smell of flowers.
C. The colour of bee's legs.
D. The work bees are busy with.
【2】What are bees busy doing on cloudy days?
A. Making honey. B. Singing songs.
C. Making wax. D. Flying around.
【3】The missing(缺少的)word in the last third line may be .
A. night B. evening C. noon D. supper
【4】This poem wants to show us that .
A. bees like singing songs very much
B. bees are hard-working but happy animals
C. bees like making honey on different flowers
D. bees are a group of animals with yellow legs
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:本文是一首诗歌,描述了辛勤劳动的蜜蜂,它们晴天采蜜,阴天修蜂窝,从早忙到晚,唱歌、劳动。
【1】A推理判断题。题意:第一行的"Buzz"是什么意思?A. The sound made by bees蜜蜂发出的声音;B. The smell of flowers.花的味道;C. The colour of bee's legs.蜜蜂腿的颜色;D. The work bees are busy with.蜜蜂忙着的工作。由第二行:This is the song of the bee.这是蜜蜂的歌。可知Buzz是蜜蜂发出的声音。故选A。
【2】C 细节理解题。题意:在阴天蜜蜂忙着干什么?A. Making honey.酿蜂蜜;B. Singing songs.唱歌;C. Making wax.做蜜蜡;D. Flying around.到处飞。根据第八、九行可知:On days that are cloudy.He's making his wax(蜜蜡);蜜蜂在阴天做蜜蜡。故选C。
【3】A 推理判断题。题意:倒数第三行缺少的词可能是哪一个?A. night晚上;B. evening傍晚;C. noon中午;D. supper晚餐。句意:从早上第一缕曙光,到___的降临。可知是:夜晚的降临。故选A。
【4】B 主旨大意题。题意:这首诗想要给我们展示什么?A. bees like singing songs very much蜜蜂非常喜欢唱歌;B. bees are hard-working but happy animals蜜蜂是勤劳、快乐的动物;C. bees like making honey on different flowers蜜蜂喜欢用不同的花做蜂蜜;D. bees are a group of animals with yellow legs蜜蜂是有黄色的腿的一类动物。短文主要描述的是蜜蜂唱着歌,从早忙到晚,天晴天阴不休息的。即:蜜蜂勤劳、快乐。故选B。
【题目】书面表达。
假如你是王海,请根据下列信息介绍一下你在学校的课程和对课程的喜好程度。可适当展开想象。开头已给出。
Time | Subjects | Likes or dislikes |
8:00-8:45 | English | Interesting |
8:55-9:40 | Chinese | Easy |
10:10-10:55 | Math | Boring |
14:00-14:45 | Biology | Difficult |
15:50-17:00 | Outdoor activities | … |
要求:内容贴切,句意通顺,单词拼写正确,书写工整。60个词左右。
Hi! I’m Wang Hai. I am a student in No. 2 Junior High school. ______________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
span>
【题目】
Visit Forest Zoo Come and see the Indian elephants and the new tiger from North-east China. The beautiful birds from England are singing songs, and the monkeys from Mount Emei are happy to talk to you. Sichuan pandas can play balls. The koala bears from Australia are very cute. The giraffes from Africa are waiting for you. Tickets Opening Time Grown-ups (成人): $3 9:00 a.m.--- 4:30 p.m. (on weekdays ) Children: Over 1.4m: $2 Under 1.4m: Free 10:00 a.m.---3:00 p.m. ( at weekends) Keep the zoo clean! Don’t touch or give food to the animals! |
【1】Which of the following is the visiting time?
A. 8:30 a.m. Monday B.9:30 a.m. Saturday
C.2:00 p.m. Sunday D. 5:00 p.m. Tuesday
【2】Now Mr. Smith is in the zoo with his two sons, one is 1.5m and the other is 1.3m. How much are their tickets together?
A. $5 B.$7 C.$4 D. $3
【3】Which of the following can we do in the zoo?
A. To throw things everywhere
B. To touch the monkey on the head
C. To take a few photos
D. To give some food to the animals