题目内容

【题目】阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B

This cute little rabbit named Miffy is one of the most popular rabbits in the world. You may see her everywhere, on things like pens, notebooks and toys.
Miffy first appeared as a cartoon character for a children's book by Dutch artist Dick Bruna in 1955. However, on Feb. 16, 2017, Bruna left her forever. He died at the age of 89 in his hometown of Utrecht in the Netherlands (荷兰). The idea of Miffy was born when Bruna was having a holiday with his family in a seaside house. He saw a rabbit jumping around and it caught the attention of his baby son. So the artist made up a bedtime story about the rabbit for his son every night. Later he drew the stories into cartoon books.
Since then Miffy has become a friend of kids around the world. But what makes Miffy so popular? Probably it is because of the way Bruna drew it. He only used a few strong lines and several bright colors in his drawings. Miffy only has two dots (圆点) as eyes and a cross as a mouth. Even when she cries she only has one tear, because one drop is enough to show Miffy's sadness. Miffy is just like a little girl, simple, quiet and sometimes a little shy. But she is always open to new experiences.
The best place for all Miffy lovers is the Miffy Museum. It is like a small world. There you can find Miffy's house and her everyday experiences, such as going to the doctor and going to the zoo. You can walk into the world of Miffy and her friends.
(1)Miffy is ________ years old now.
A.34
B.55
C.62
D.89
(2)Which can describe the correct order of Miffy's birth according to Paragraph 2?
① Bruna made up a bedtime story about Miffy.
② Bruna's baby son saw a rabbit.
③ Bruna drew a cartoon books about Miffy.
④ A rabbit jumped around the seaside house.
A.④②③①
B.④②①③
C.①③②④
D.①③④②
(3)Miffy becomes so popular possibly because ________.
A.children can see it everywhere
B.she has one tear when she is sad
C.Bruna draws her in a simple way
D.she enjoys having new experiences
(4)The best title of the passage can be ________.
A.Bruna, Father of Miffy
B.Miffy, a friend of kids
C.Netherlands, the birthplace of cartoons
D.Miffy Museum, a small world of Miffy

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)B
【解析】这是一篇记叙文。讲述了米菲的出现以及发展,受到了现代孩子的欢迎。
(1)细节理解题。在第一段中“Miffy first appeared as a cartoon character for a children's book by Dutch artist Dick Bruna in 1955. However, on Feb. 16, 2017, Bruna left her forever. He died at the age of 89 in his hometown of Utrecht in the Netherlands (荷兰).”米菲第一次出现作为一个儿童的卡通人物的书在1955年由荷兰艺术家迪克布鲁纳。然而,2月16日,2017年,米菲永远离开了她。在他的家乡他去世,享年89岁的荷兰乌特勒支(荷兰),可知米菲已经62岁了。故选C。
(2)事实排序型。在第二段中,“The idea of Miffy was born when Bruna was having a holiday with his family in a seaside house. He saw a rabbit jumping around and it caught the attention of his baby son. So the artist made up a bedtime story about the rabbit for his son every night. Later he drew the stories into cartoon books.”米菲出生时,布鲁纳的想法是有一个假期与家人在一个海边的房子。他看到一只兔子跳来跳去,被他宝贝儿子的注意。所以关于兔子的艺术家组成一个睡前故事每天晚上为他儿子。后来他把故事漫画书。可知顺序为④小兔子先跳来跳去,后来②被儿子看到,再后来①以兔子为主题编造故事给儿子听,最后③将兔子画出来,做成漫画。故选B。
(3)细节理解题。根据第三段“Probably it is because of the way Bruna drew it. He only used a few strong lines and several bright colors in his drawings. ”和“Miffy is just like a little girl, simple, quiet”可能是因为菲画的方式。他只用几行强和一些明亮的颜色在他的图纸和米菲就像一个小女孩,简单,安静。可知他简单可爱,所以受人欢迎。故选C。
(4)主旨大意题。根据第一段“You may see her everywhere, on things like pens, notebooks and toys.”你可以看到她无处不在,比如钢笔,笔记本和玩具以及第三段“ Since then Miffy has become a friend of kids around the world. ”在世界上米菲已经成为孩子的朋友。可推断出文章主旨大意是:米菲,孩子们的朋友。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。

One day a man found a cocoon(茧) of a butterfly in the forest. He sat there for several hours and watched the butterfly. Suddenly a small opening appeared, and the butterfly made its great effort to force its body through that little hole. Then it seemed to stop making any progress. It appeared as if it had gotten as far as it could and it could go no further.
So the man decided to help the butterfly. He cut off the remaining bit of the cocoon so that the butterfly could come out easily. But to his surprise, the butterfly got a heavy body and very small wings when it came out of the cocoon.
The man continued to watch the butterfly because he expected that the body would grow smaller at any moment and the wings would become larger and be able to fly. But neither happened! In fact, the butterfly spent the rest of its life crawling(爬) around with a heavy body and small wings. It was never able to fly.
The man was in his kindness, but he did not understand the nature rules. Before the butterfly came out of the cocoon, fluid(流体) from its body must be forced into its wings, and then it would be ready for flying. It must have a hard struggle(拼搏) to get through the small opening to get its freedom from the cocoon.
Sometimes struggles are exactly what we need in our life. If God allowed us to go through our life without any difficulties, it would make us fail. We would not be as strong as we could have been, we could never fly.
(1)What was the butterfly doing at the beginning of the story?
A.It was trying to make a cocoon for itself.
B.It was struggling to get out of its cocoon.
C.It was flying among the trees in the forest.
D.It was crawling around quietly on the ground.
(2)The man cut off the remaining bit of the cocoon .
A.to take the butterfly home
B.to help the butterfly come out easily
C.to kill the butterfly
D.to stop the butterfly growing bigger
(3)What do you think of the man?
A.Patient but cruel.
B.Careful and wise.
C.Kind but unwise.
D.Brave and funny.
(4)What does the last paragraph(段落) tell us?
A.Sometimes struggles are necessary in our life.
B.Nothing is difficult if we put our heart into it.
C.Every good deed will come back with good result.
D.The greatest happiness in the world is to help others.
(5)What is the best title for the story?
A.The Love for the Cocoon
B.The Joy of Helping Each Other
C.The Lesson of the Cocoon
D.The Expectation for the Butterfly

【题目】Have you ever had the feeling that no one can understand you? Well, here comes Pepper, it could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions

(情感识别功能), Pepper can make jokes, dance and even sing to people when they are around it.

The robot looks like a lovely girl. It is four feet tall with a tablet computer in its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to attract people at stores on Friday.

Pepper can tell facial expressions, human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isnt like the household robot on the cartoon. Pepper is used at home or store, where we enjoy pleasure and entertainment.

At home, not only can it tell jokes, it also helps people in trouble. If a natural accident happens, it can encourage them, make them laugh and feel relaxed.

Pepper will be on sale at the price of $2,000 in August, 2015. At present, several Peppers are on show at stores for people to visit. Before selling Peppers, the creators want them to store more knowledge in order to get better along with human beings.

请根据短文内容完成所缺信息。

PepperA Robot Of Human Wisdom

Basic feature (特征)

The first robot to read 【1】 with its emotion recognition functions.

Description of appearance

Its four feet tall with a 2 in its chest.

It has human-like hands, girl-like body and baby-like voice.

Brief introduction

The creators designed it to be used at 3 .

It can not only make an answer by telling facial expressions, human voice and signs, but also can help people who are 4 .

Preparations for sale

Peppers are now still at stores for people to visit.

When 5 is stored in Peppers, the more perfect robots will be on sale soon.

【题目】Have a look at the man in the picture. You must know him. He is our star, Yao Ming. He was chosen to be the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Class of 2016 because he did a lot to make basketball popular in China. He became the first Chinese player to get the honor(荣誉).

Yao Ming was born on September 12, 1980. He was born in Shanghai, China. He started playing for the Shanghai Sharks as a teenager. And he led Shanghai Sharks to a China Basketball Association(CBA) Championship(冠军赛) in 2002. Then he played eight seasons in the NBA with the Houston Rockets. In 2011, he retired(退役) because of a series of foot and ankle injuries. But he was still one of China’s best-known players. He also won the Asian Championships with China in 2001, 2003 and 2005.

“I am honored to play basketball. It is a great sport that so many people love, care and watch. Thanks to the support from the fans. I hope I will continue to make my contribution to the sport.” He said.

【1】Why was Yao Ming chosen to be the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Class of

2016?

A. Because he did a lot for Chinese basketball sport.

B. Because he led Shanghai Sharks to a China Basketball Association Championship.

C. Because won the Asian Championships with China in 2001, 2003 and 2005.

D. Because he made basketball more influential(有影响力的) in China.

【2】How many teams did Yao Ming play for duringhis career(职业生涯) in NBA?

A. One B. Two C. Three D. Four

【3】What’s the meaning of the underlined word “contribution”?

A. 支持 B. 贡献 C. 合作 D. 赞助

【4】Which of the following is True?

A. Yao Ming was the first Chinese player to enter the NBA.

B. He played eight seasons in the NBA with the Los Angles Lakers.

C. He won the Asian Championships three times with China in all.

D. In 2011, he retired because of a series of back injuries.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网