题目内容
【题目】French doctors and American scientists have reported doing an operation in which the doctor was outside the operating room. This kind of operation is known as robotic operation.
Doctor Marescaux did the operation in an office in New York City last month, while a sixty-eight-year-old woman patient was in a hospital in Strasbourg, France.
A doctor in Strasbourg got the patient ready. He placed medical tools and a small video camera in her stomach area. Doctor Marescaux in New York watched the patient on a video screen. Then he used the computer to send messages to the robot machine. The robot moved the tools that cut the woman’s gallbladder(胆囊)away. The woman got well soon after the operation and left the hospital two days later.
Experts say the main problem with such a robotic operation is based on high-speed telecommunications between the doctor and the robot. Technology must be able to send a doctor’s order to a robot to move the tools quickly.
Experts also say a successful robotic operation will improve an operation. For example, the robot can make much smaller movements than a person can. A robot machine can turn tools in ways that a doctor’s hand cannot.
Doctors say such a robotic operation will make possible safer and better operations in the future. They say it will improve doctor training. It will also mean that doctors could do an operation on people in dangerous places far away. And it could mean that people could have operations done by top doctors without having to travel to the city where doctors work.
【1】“Robotic operation” means “____”.
A. a special kind of robot invented by doctors
B. an operation done far away
C. an operation done with the help of a robot
D. something done to mend a robot
【2】 We use the robot in the operation because _____.
A. it can send messages at a high speed
B. even a top doctor can’t do the operation himself
C. it can make the operation safer and better
D. operations can be done without any doctors
【3】If we want to use the robot in the operation, we must solve the problem of _____.
A. top doctors B. smaller movements
C. doctor training D. high-speed telecommunications
【4】If the smaller movement can’t be done by doctors in the operation, we may use _______ to solve it.
A. more tools B. a robot machine
C. a video camera D. telecommunications
【5】Which of the following is NOT true?
A. Robotic operation is good for doctor training.
B. Robotic operation has been used in the USA.
C. Experts speak highly of robotic operation.
D. The robot is used to watch the patient clearly.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:这篇短文讲的是有关机器人手术这一高科技技术在医学方面的应用的情况,这种手术可完成医生自身很难完成的一些手术。
【1】细节理解题。根据文中信息Robotic operation是在机器人的辅助下完成的手术,故选C。
【2】细节理解题。根据文中提供的信息Doctors say such a robotic operation will make possible safer and better operations in the future. 可知此题答案应该是C。
【3】细节理解题。根据文中原句Experts say the main problem with such a robotic operation is based on high-speed telecommunications between the doctor and the robot. 可知此题答案是D。
【4】细节理解题。根据文中信息A robot machine can turn tools in ways that a doctor’s hand cannot. 可知机器人能完成医生手工不能完成的动作,故选B。
【5】细节理解题。根据全文描述答案D的描述是错误的。
【题目】短文填空
根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确(每个词只能用一次)。
have, usual so, photo, believe, with, good, he, one, play |
Football is the most popular game in England. Rich and poor, young and old, you can see them all there, shouting and cheering for ___【1】__ side or the other.
You may be surprised to find that even the smallest boy seems _【2】__the great knowledge of the game. He can tell you the names of the players in most of the important teams. He has __【3】 of them and knows the results of many matches. He will tell you who he expects will win such a match, and his opinion(意见) is____【4】___ as valuable(有价值的) as that of men three or four times his age.
In England, it is __【5】___ that education means not only filling a boy’s mind __【6】 facts in a classroom but also training character.(性格). One of the 【7】 ways of training character is by____【8】__ games, especially team games, where the boy has to learn to work with others for his team, instead of working for ___【9】___alone.
Football is good exercise for the body , it is a team game, it needs skill and a quick brain(大脑). __【10】_____ the school often arranges(安排) games and matches for its pupils.
【题目】校报记者要了解三位新来的同学的个人信息,你能帮助他完成下面的信息表吗? Hello, my name is Betty and I'm in Class Six. I'm twelve years old. I'm American. I'm from New York. Mike is in my class and he is my good friend.
Hi, I'm Mike. I'm from London. I'm in Class Six, too. Wang Tao is my friend. He is in my class.
Hi, my name is Wang Tao. I'm Chinese. I'm from Hangzhou. I'm in Class Six with Betty and Mike. They are my good friends.
Name | Age | City | Class | Nationality |
Betty | New York | Six | ||
/ | Six | English | ||
Wang Tao | / | Hangzhou | Chinese |
【题目】用方框中所给单词的适当形式完成下面的短文
make, with, everything, like, other, it, photo, interesting |
Skin-diving (轻装潜水)is a new sport today. Many people show interest in this sport. Some go under water to see beautiful scenes(景色).go down into deep(深的) water to take pictures of swimming fish. It is not dark under water and there are a lot of big or little fish living there. Some of them use the sand to their homes. If you are under water, you will find you are just in a fish village.
There is no wind under water. is blue and green. During the day, there is much light. Sometimes people do not have to use a flash(闪关灯)to take under water.
This sport takes you into a wonderful new world. When you are under water, is easy for you to carry a big stone(石头). It isa trip to the moon!
Catching fish is one of the most parts of this sport. When fish swim nearby, you can catch them your hands.