题目内容

【题目】Once I spoke at a high school. After the speech, I was asked to see a special student. An illness had kept the boy at home, but he had expressed an interest in meeting me, and it would mean a great deal to him. I agreed. He was Matthew. When he was born, the doctor told his parents that he would not live to see five, then they were told he would not make it to ten. Now he was thirteen. He wanted to meet me because I was a gold-medal weight lifter, and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams.

I spent over an hour talking to Matthew. Never once did he complain(抱怨). He spoke about winning and succeeding and going for his dreams. He knew what he was talking about. He just talked about his hopes for the future, and how one day he wanted to lift weight with me.

When we finished talking, I went to my briefcase and pulled out the first gold medal I won and put it around his neck. I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming obstaclesthan I ever would. He looked at it for a moment, then took it off and handed it back to me. He said, “You are a champion(冠军). You earned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”

Last summer I got the news that Matthew had died and a letter Matthew had written me a few days before:

Dear Rick,

My mom said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me. The doctors tell me that I don’t have long to live any more. But I still smile as much as I can.

I told you some day I was going to the Olympics and win a gold medal. But I know now I’ll never make it. But I know I’m a champion, and God knows that too. When I get to Heaven, God will give me my medal and when you get there, I will show it to you.

Thank you for loving me.

Your friend,

Matthew

1The boy wished to meet the writer because .

A. he wished to take part in the Olympics

B. he admired the author very much

C. he hoped to make friends with the author

2Which of the statements is TRUE?

A. Matthew was good at weight lifting.

B. Rick had the similar disease as a child.

C. Matthew never gave up in face of disease.

3Why did the boy refuse the writer’s medal?

A. He didn’t need Rick’s pity.

B. Rick looked on the medal as the most important thing.

C. The gold medal was very dear to Rick.

4What can be inferred from Matthew’s letter?

A. Mathew was unhappy before death.

B. Mathew kept in touch with Rick .

C. Mathew sent some pictures to Rick.

5What does obstacles mean?

A. 障碍 B. 麻烦 C. 疾病

【答案】

1B

2C

3A

4B

5A

【解析】本讲述了成功的举重运动员Rick和身患重病但仍心怀梦想,乐观面对生活的Matthew故事。在文章最后是坚强乐观的小Matthew写给Rick 的一封感谢信。

1B

推理判断题。根据He wanted to meet me because I was a gold-medal weight lifter, and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams.可知那个男孩想要见作者,是因为作者是一个金牌举重运动员,知道克服障碍和追求梦想,因此他非常钦佩作者,故选B。

2C

推理判断题。根据Never once did he complain(抱怨). He spoke about winning and succeeding and going for his dreams.The doctors tell me that I don’t have long to live any more. But I still smile as much as I can.可知马修在面对疾病时,从来没有放弃,故选C。

3A

推理判断题。根据He said, “You are a champion(冠军). You earned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”可知当作者决定把奖牌送给他的时候,他拒绝了,他认为即使自己得病了,但终有一天,他也将赢得自己的奖牌。他不希望因为别人的同情而得到奖牌。故选A。

4B

推理判断题。根据 “I told you some day I was going to the Olympics and win a gold medal.”可知,他们一直保持联系。故选B。

5A

词义猜测题。根据overcome表示“克服”,故宾语表示困难或者障碍,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you like travelling? Do you often travel in your holidays? Travel is interesting and exciting,but it’s not if you get sick.You don’t want to spend your holiday sick in bed.So what can you do to stay in good health? There are three things you should remember when you travel:relax,sleep and eat well.

When you travel,there are so many places to visit:museums,shops,parks and churches(教堂).You may spend most of your days walking around these places.This can make you feel tired.Your feet may hurt.You may have a terrible headache after a few hours.If this is the way you feel,you should take a good rest.

Sleep is also important.If you want to stay healthy,you need to get enough sleep.You may want to stay out late at night.In many cities the nightlife can be very exciting.Then you should plan to sleep for an hour in the day.

Finally,if you want to stay healthy,you must eat well.That means eating the right kinds of foods.When you are in a new country,you may want to try new foods but you need to be careful about how much you eat.Lots of rich food is not good for you.

So,remember this,if you want to enjoy your holiday,take good care of yourself.Give your body some rest.Get enough sleep and eat good,healthy food.

1This passage is about_________.

A. what to eat when you travel

B. how to stay healthy when you travel

C. how exciting travel is

D. where to travel

2It’s a good idea to_________.

A. get some rest every day B. spend every day in bed

C. take lots of medicine D. eat lots of rich food

3Your body needs sleep to_________.

A. enjoy the nightlife B. learn a lot about a new place

C. stay strong and healthy D. go outside

4For good health you need to________.

A. get enough sleep and good food B. eat food at night

C. eat new food D. eat rich food

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网