题目内容
8.Look around and you'll see people busy on their smartphones.Smartphones do make our lives much easier than before.But have you ever thought about what they mean to your eyes?According to a study,half of British people own smartphones and they spend an average (平均) of two hours a day using them.There has been a 35% increase in the number of people in the U.K.who are shortsighted after smartphones were introduced there in 1997.
Looking at smartphones for a long time gives you dry eyes.When looking at something in the distance,your eyes automatically blink (自动眨眼) a certain number of times.However,when you look at things closer to your face,the blinking slows down.This causes discomfort in your
eyes.Another bad habit is using smartphones in dark rooms before going to sleep.If you look at a bright screen while your pupils ( 瞳孔) become larger,too much light enters your eyes.This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma (青光眼).
While you're probably not going to stop using your smartphone,there are several things you can do to protect your eyes.Hold your phone at least 30centimeters away from your eyes when using it.Take a break every hour and try the following:look at something at least five meters from you and then try to look at your nose.Repeat this several times.It should make your eyes more comfortable.So please remember to use your smartphones in a proper way.
71 题完成句子;72-73 题简略回答问题;74 题找出并写下全文的主题句;75 题将文
中划线句子译成汉语.
71.Our lives becomeeasierbecause of smartphones.
72.When were smartphones introduced to the U.K.?In 1997.
73.What happens when your pupils become larger?This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma.
74.So please remember to use your smartphones in a proper way.
75.它能让你的眼睛更舒适..
分析 这篇短文主要介绍了使用智能手机的危害,告诉我长时间使用手机会引起眼睛干涩和青光眼.并建议我们连续使用手机不超过一个小时.以适当的方式使用智能手机.
解答 答案:71.easier细节理解题.根据第一段句子Smartphones do make our lives much easier than before.智能手机使我们的生活比以前更容易.可知我们的生活因为智能手机变得更容易了.故答案为easier.
72. In 1997.细节理解题.根据第二段第一行句子There has been a 35% increase in the number of people in the U.K.who are shortsighted after smartphones were introduced there in 1997.可知自从1997年以来由于智能手机数量增加,已经有35%英国人收到了手机的危害.故答案为 In 1997.
73.This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma.细节理解题.根据倒数第二段最后一句If you look at a bright screen while your pupils ( 瞳孔) become larger,too much light enters your eyes.This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma (青光眼).如果你看着一个明亮的屏幕,而你的瞳孔变大,太多的光进入你的眼睛,这会伤害眼睛,导致一种疾病称为青光眼.可知这会伤害眼睛,导致一种疾病称为青光眼.故答案为This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma.
74.So please remember to use your smartphones in a proper way.主题归纳.这篇短文主要介绍了使用智能手机的危害.最后一句So please remember to use your smartphones in a proper way.所以请记住以适当的方式使用你的智能手机.可以看出故这篇文章的目的就是建议人们正确使用智能手机.故答案为So please remember to use your smartphones in a proper way.
75. 它能让你的眼睛更舒适.翻译句子题.根据题干It should make your eyes more comfortable.It 代词指的是上文提到的保护眼睛可以做的几件事.should 是情态动词.这里意为能.make sth+形容词意思是使…怎么样.your eyes你的眼睛.more comfortable更舒适.所以意思为它能让你的眼睛更舒适.故答案为 它能让你的眼睛更舒适.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.结合所学知识和语法对句子进行翻译.
| A. | goes missing | B. | is canceled out | ||
| C. | starts to be seen |
| A. | To work | B. | Working | C. | Work | D. | Works |
| Ways | Things we can do |
| begin with our own things | 打扫我们自己的房间… |
| help with housework | 煮饭… |
| learn actively | 准时完成作业… |
| think about things by ourselves | 独自做决定,不依赖被人… |
要求句子通顺,语法正确,并注意标点符号和大小写.
As middle school students,it's very important for us to be independent.What should we do to make us independent?First, I think if we keep on doing these,we'll become more and more independent.
Plan your time
You should give yourself at least thirty minutes in all for reading every day.When time is set,nothing can change it.For example,make it a habit to read during breakfast or lunch time.
Always carry a book
Wherever you go,take a book with you.When you leave the house,make sure that you always carry a good book as well as your school things.Remember that a book always stays with you.
Find a quiet place
Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair.When you read a book,no one will trouble you.There should be no television,computer,music or even noisy family members around you.
Have a library day
Have a library card,and you read as many good books as possible in the library.Make it a weekly trip to the library,you can save a lot of money.
Blog it
One of the best ways to develop a good reading habit is to put it on your blog (博客).If you don't have one,create one.It's free.Ask your friends and family to go there to share your ideas and offer you suggestions.
| Title | Some ways to have a good reading (56)habit |
| Plan your time | You should read at least half a(n)hour every day.Make it a habit to (58)read during breakfast or lunch time. |
| Always (59)carry/take a book | Make sure a book always stays with you wherever you go. |
| Find a quiet place | Find a place at home with a (60)comfortable chair and without televisions,(61)computers,music or noisy people around you. |
| Have a (62)library day | It is a very cheap way to read good books in the library.Go on a trip to the library every 63)week. |
| Blog it | It (64)needs/costs no money to create a blog.Your friends and family can share your ideas and (65)offer/give you with some suggestions online. |